یک دورهمی خانوادگی در فصل دوم سریال «دیو و ماه پیشونی»

استقبال خوبی که از سریال «دیو و ماه پیشونی» به عمل آمد سبب شد تا سازندگان به سراغ فصل دوم این سریال بروند. فصلی که به گفته تهیه‌کننده‌اش، اتفاق‌های جالبی را در خود جای داده است.

به گزارش تجارت ایده‌آل، فصل دوم سریال «دیو و ماه پیشونی» بعد از دریافت مجوز از ساترا به زودی در شبکه نمایش خانگی عرضه خواهد شد. سریالی که فصل اول آن دو سال قبل عرضه شد و در زمره محصولاتی بود که به غیر از مخاطب کودک و نوجوان، با استقبال خانواده‌ها روبرو شد.

به همین دلیل گفت‌وگویی با مهدی یاری؛ تهیه‌کننده دیو و ماه پیشونی ترتیب داده‌ایم تا اطلاعات بیشتری از کم و کیف فصل دوم این سریال به دست آوریم.

آقای یاری با توجه به تنوعی که در کارنامه‌تان مشاهده می‌کنیم که سریال هایی در گونه های مختلف از آثار با رگه های آسیب شناسی اجتماعی مانند سیاوش و ممنوعه و غربت و هم آثار با زمینه جنایی مانند کرگدن و هم آثار ملودرام مفرح نظیر گلشیفته و هم آثار آوانگارد مانند پسرکشی را در کارنامه دارید، از ورود به ژانر کودک و سختی های و دشواری های آن بگویید.

در تولید محصول چه در سینما و چه در شبکه خانگی باید براساس نیاز مخاطب جلو رفت‌. همان قدر که جوان‌ترها داستان های ملتهب و امروزی می‌خواهند، بارها با خانواده هایی روبرو شده ایم که می‌گویند دلشان می‌خواهد سریال های سرگرم کننده اخلاقی و در عین حال آموزنده برای کودک و نوجوان، تولید شود. پاسخ به همین نیاز بود که ما را به سمت ورود به ژانر کودک سوق داد. البته که از همان ابتدا سعی کردیم که بر سرگرم‌کنندگی محصول تاکید کنیم.

با رونق شبکه نمایش خانگی و سریال‌سازی در پلتفرم‌ها، ژانر کودک هم باید بیش از اینها مورد توجه قرار گیرد. درباره اینکه چرا فصل دوم دیو و ماه پیشونی را ساختید کمی توضیح دهید.

پیش از این در موسسه سرورسانه پارسیان هم سریال هشتگ خاله سوسکه و هم فصل اول دیو و ماه پیشونی را تولید کردیم و در هر دو سریال سعی کردیم نیاز روز مخاطب کودک و نوجوان را مورد توجه قرار دهیم‌. در فصل اول به غیر از مخاطبان داخل ایران، بسیاری از خانواده های ایرانی ساکن در اروپا و آمریکا و حتی خاوردور، پیام های مختلفی را هم برای سازندگان و هم برای پلتفرم مربوطه ارسال کردند که تنوع اساطیری سریال را بیشتر کنیم. وقتی پیشنهاد تولید فصل دوم دیو و ماه پیشونی از سوی پلتفرم ارائه شد، سعی کردیم کاملا مطابق با خواسته مخاطبان پیش برویم و چون ورود به متل ها و افسانه های فولکلور ایرانی باید کاملا تنیده در داستان و بدون شعار باشد برای همین در مرحله تحقیق و نگارش فیلمنامه فصل دوم سریال با حضور حسین قناعت به عنوان نویسنده و کارگردان و همفکری‌های طرفین، داستان سازی را توسعه دادیم و جلوتر بردیم تا واقعا یک کار تازه تولید شود؛ کاری که می‌توان آن را اجماع سه گونه خانوادگی، کوک و نوجوان دانست.

درباره مساله استفاده از اساطیر برای داستان‌گویی‌های کودکانه برایمان بگویید؟

ایرانی‌ها کلا مردمان قصه‌گویی هستند و پدران و مادران ما حتی وقتی می‌خواهند ما را نصیحت کنند اول یک حکایت تعریف می‌کنند و بعد نتیجه‌گیری می‌کنند. بسیاری از این حکایات ریشه در تاریخ فرهنگی ما دارد. اساس داستان گویی در دیو و ماه پیشونی استفاده از همین کهن‌الگوهای قدیمی بود. در فصل دوم معرفی اساطیر ایرانی ادامه دارد و حتی افزایش پیدا کرده و از نظر دراماتیک به بلوغی رسیده که می‌توان گفت با اثری بدیع مواجهیم که خانواده ها در کنار فرزندان خود می‌توانند از تماشای آن لذت ببرند.

پروسه تولید و زمان‌بندی فیلمبرداری و انتخاب لوکیشن چطور پیش رفت؟

حدود پنج ماه برای فیلمبرداری و چند ماه هم برای تحقیق و پژوهش و داستان پردازی و نگارش فیلمنامه وقت صرف شده تا به غنای موردنیاز برسیم. بخش عمده فیلمبرداری در گیلان و لوکیشن هایی رنگارنگ و درعین حال با معرفی جاذبه های ایرانی صورت گرفته. با اینکه موفقیت فصل اول باعث شد حتی پیشنهاد بردن لوکیشن ها به برخی کشورهای خارجی ازجمله ترکیه و قبرس را داشته باشیم ولی فکر کردیم تنوع طبیعی ایران را تقریبا هیچ کجا ندارد و برای همین تمرکز کردیم بر نقاط مغفول و نادیده طبیعت گیلان.

با همان گروه بازیگری فصل اول سریال را ساختید یا بازیگران را تغییر دادید؟

در عین استفاده از برخی بازیگران فصل اول سریال، نوآوری هم داشتیم و راحت می‌توانم بگویم تیم بازیگران، بسیار تغییر کرده چون حس کردیم کودک و نوجوان ایرانی وقتی محصولات درجه اول خارجی در کوتاه ترین زمان نسبت به پخش جهانی به دستش می‌رسد وظیفه تهیه‌کننده ایرانی است که قدری جلوتر را ببیند و سعی کند محصولی ارائه دهد که با تلفیق فانتزی و رئال و البته تاکید بر ریشه های قصه گویی ایرانی، مخاطب کودک هموطن را پای سریال نگه دارد.

چشم‌اندازتان نسبت به فصل دوم به خصوص از منظر جلب مخاطب چیست؟

تلاش کردیم سریالی تولید کنیم که خانواده‌های ایرانی در کنار کودک و نوجوان بتوانند از تماشای آن لذت ببرند. اگر در تاریخ سینما و تلویزیون تامل کنیم می‌بینیم بهترین محصولات کودک وطنی مانند سفر جادویی، دزد عروسک‌ها، کلاه قرمزی، شهر موش‌ها و…، آثاری بوده که خانواده ها و کودکان همزمان از تماشای آن لذت برده‌اند.

در تولید فصل اول سریال دیو و ماه پیشونی نیز خانواده‌ها را کنار خود داشتیم و حتی در اکران خصوصی سریال هم شاهد حضور خانواده ها با فرزندان خود بودیم که همه کنار هم سریال را پیگیری کرده بودند.

ان‌شاءالله که فصل دوم‌ این سریال باز بتواند شرایط یک دورهمی خانوادگی را رقم بزند و پدر و مادرها کنار فرزندان خود سریال را ببینند و لذت ببرند. به خصوص که کار هم زمینه های فانتزی – حماسی دارد و هم زمینه های اساطیری.

سریال دیو و ماه پیشونی۲ به تهیه کنندگی و مجری طرحی مهدی یاری و کارگردانی حسین قناعت، تولید شده و ماجرای سفری است هیجان انگیز و پرماجرا، به سرزمین داستان ها، افسانه ها، کهن الگوها و اسطورهای سرزمین ایران و بخشی از تاریخ این سرزمین؛ سفری پر از شادی، رویا و طنز، برای همه سنین خانواده های ایرانی. این سریال به زودی از طریق شبکه نمایش خانگی ارائه خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا