کالابرگ ابزاری به منظور تأمین نیازهای معیشتی افراد کم‌درآمد

صیانت از معیشت در برابر تورم ناشی از اصلاح نرخ ارز ترجیحی در بودجه سالانه، یک ضرورت است؛ چراکه درصورت عدم‌حمایت از اقشار آسیب‌پذیر ممکن است طیف وسیعی از مردم در تامین معیشت خود دچار مشکل شوند و بر تعداد افراد زیر خط فقر افزوده شود.

چالش اصلی این است که اگر قرار باشد یک سبد کالایی مشخص با قیمت معین در اختیار افراد مشمول طرح کالابرگ الکترونیکی قرار گیرد، مابه‌التفاوت قیمت تعیین‌شده این کالاها با قیمت تمام‌شده باید از سوی دولت تامین شود؛ حال آنکه بودجه سال آینده با کسری آشکار و پنهان شدید مواجه است. البته مجلس برای اینکه طرح کالابرگ الکترونیکی به‌دلیل کسری بودجه در سال آینده دچار وقفه نشود، پیش‌بینی کرده که مابه‌التفاوت ریالی ناشی از تغییر قیمت ارز ترجیحی به این موضوع اختصاص یابد.

یک راه برای کم‌کردن فشار ناشی از اجرای این طرح بر دخل و خرج بودجه سالانه کشور این است که فهرست مشمولان کالابرگ الکترونیکی، براساس شاخص‌های درآمدی و هزینه‌ای خانوارها مورد بازنگری قرار گیرد تا معیشت افراد کمتر برخوردار و در مرز خط فقر تحت حفاظت سپر موقت کالابرگ قرار گیرد و معیشت‌شان آسیب نبیند.

پرواضح است که تغییر نرخ ارز ترجیحی در بودجه سال آینده، بر سطح عمومی قیمت‌ها یا تورم اثر می‌گذارد، اما مهم این است که هدفمندسازی یارانه‌ها که در قالب کالابرگ الکترونیکی پرداخت می‌شود، به نقطه هدف اصابت کند و منابع اجرای این طرح دچار انحراف نشود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا