کارگردان قرقیزستانی:خوشحالم فضای گفت و گو با هنرمندان ایرانی درجشنواره فجر برایم فراهم شده است
کارگردان نمایش «یک گوزن مادر» که از قرقیزستان به ایران آمده است گفت: خوشحالم فضای گفت و گو با هنرمندان ایرانی در این جشنواره برایم فراهم شده است.
به گزارش تجارت ایدهآل، نمایش «یک گوزن مادر» به کارگردانی شارون شیشنوف، نماینده کشور قرقیزستان امروز پنجشنبه چهارم بهمن ماه در دو سانس ۱۸ و ۲۰:۳۰ در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه میرود و آغازگر بخش بینالملل جشنواره چهل و سوم است.
شارون شیشنوف کارگردان این نمایش درباره اجرای خود گفت: این نمایش براساس داستانی از افسانههای مردمان قرقیز اجرا شده است. اگر بخواهیم خلاصهای از نمایش بگوییم، این یک نمایش بدون کلام است که با موسیقی زنده همراه است. بازیگران خودشان با سازهای سنتی مینوازند و صداهای زنده و متنوع موسیقایی ایجاد میکنند.
او ادامه داد: درباره خود نمایش باید بگویم مادر آهو کودکی را از دست یک دشمن حیلهگر نجات میدهد و کودک نجاتیافته پس از بزرگ شدن، با دختری آشنا میشود، ازدواج میکنند و خانوادهای (قبیلهای) تشکیل میدهند. از آن زمان، در میان مردم قرقیز قبیلهای با نام «مادر آهو» وجود دارد.
این کارگردان قرقیز درباره حضور در چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر بیان کرد: ما بسیار خوشحالیم که در جشنواره زیبای فجر شرکت میکنیم چراکه این اولین باری است که در ایران هستیم. من فکر میکردم ایرانیها علاقهمند به تئاتر نیستند، اما معلوم شد که دوستان ما یعنی ایرانیها مردمانی علاقهمند به هنر تئاتر هستند. امیدوارم اینجا متوقف نشویم و بتوانیم روابط خود را با هنر شما بیشتر گسترش دهیم و شکوفا کنیم.
او در پاسخ به این پرسش که جایگاه تئاتر در میان مردم قرقیزستان چگونه است، عنوان کرد: مردم ما چندان تئاتری نیستند اما بهتدریج مردم قرقیز به تئاتر عادت میکنند. با این حال، ما که اهل هنر هستیم، شکایتی نداریم؛ کار میکنیم و دنیای تئاتر را توسعه میدهیم. امروز نمایشی دیدیم از ایران و استقبال بسیار خوبی شده بود.
شیشنوف در پایان درباره فضای تعاملی که جشنواره تئاتر فجر ایجاد می کند، بیان کرد: بدون گفتگو، تعامل و ارتباط با کشورهای دیگر نمیتوانیم تجربیات خود را تبادل کنیم. بسیار خوب است که شما این جشنواره زیبا را برگزار میکنید. اگر این تعامل با شما نبود، ما به ایران نمیآمدیم.
چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانیپور، سوم بهمن کار خود را آغاز کرد و تا ۱۳ بهمن ادامه دارد.