پیرترین زن و مرد ایران را بشناسید + عکس

درختان کهنسال‌ زیادی صدها سال در دل خاک ایران ایستاده‌اند. موجودات زنده‌ای که راویان خاموش روزگاران دور و شاهدان فراز و فرودهای سرزمین پر رمز و راز مادری‌ هستند.

به گزارش تجارت ایده آل؛ گوشه ‌وکنار ایران، درختانی ایستاده‌اند که عمرشان به چند هزار سال می‌رسد و هنوز هم سبز، استوار و بی‌صدا روایت‌گر گذشته‌های دور این سرزمین‌ اند. ریشه در خاک دارند و خاطره‌ هزاران سال باد و باران را در برگ‌هایشان پنهان کرده‌اند. برخی از این درختان که از نظر زیستی «نر» یا «ماده» محسوب می‌شوند، نه‌ تنها از نظر اکولوژیک، بلکه در فرهنگ ایرانی‌ هم جایگاه نمادین یافته ‌اند.

به گفته کارشناسان، درختان نر و ماده از نظر تولید مثل تفاوت دارند. نرها گرده تولید می‌کنند و ماده‌ها میوه می ‌دهند. تشخیص آن‌ها معمولا از روی گل‌ها، میوه‌ها یا ساختار شاخه‌ها ممکن است. در گونه‌هایی مثل زیتون، بنه، خرما و برخی سروها، این تفاوت به ‌روشنی قابل تشخیص است.

درختان نر و ماده از نظر تولید مثل تفاوت دارند. نرها گرده تولید می‌کنند و ماده‌ها میوه می ‌دهند. تشخیص آن‌ها معمولا از روی گل‌ها، میوه‌ها یا ساختار شاخه‌ها ممکن است. در گونه‌هایی مثل زیتون، بنه، خرما و برخی سروها، این تفاوت به ‌روشنی قابل تشخیص است. در ادامه نگاهی داریم به دو اصله از کهن‌ترین درختان نر و ماده در ایران که هر یک میراثی زنده از گذشته‌های دور هستند.

سرو ابرکوه؛ مرد ۴۵۰۰ ساله ایران

سرو افسانه‌ای ابرکوه که گفته ‌می‌شود قدمت آن بیش از ۴۵۰۰ سال است، یکی از قدیمی‌ترین درختان جهان و مشهورترین درخت کهنسال ایران است. این درخت در شهر ابرکوه استان یزد قرار دارد و از پیرترین جانداران زنده جهان است. به باور برخی کارشناسان این درخت به‌عنوان پیرترین درخت ایران و دومین درخت پیر جهان به حساب می‌آید. این سرو با قامت حدود ۲۵ متر و محیط تنه‌ای بالغ بر ۱۱ متر، در طبقه ‌بندی زیستی، درخت نر محسوب می‌شود و وجود آن در دل کویر، نمادی از ایستادگی و تداوم حیات در سخت‌ترین شرایط اقلیمی است. سرو کهنسال ابرکوه در سال ۱۳۸۲ به عنوان سومین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

پیرترین زن و مرد ایران را بشناسید + عکس
سرو ابرکوه،‌کهنسال‌ترین مرد ایران

ارس مراد؛ کهنسال‌ترین زن ایران

درخت ارس مراد، کهنسال‌ترین درخت ماده ایران، با قدمتی حدود ۴ هزار سال در روستای کشکوئیه جیرفت واقع شده است. این درخت از گونه ارس (سرو کوهی) بوده و با تنه ‌ای تنومند و شاخه‌هایی گسترده، نمادی ارزشمند از طبیعت بکر و تنوع زیستی ایران محسوب می‌شود. «ارس مراد» به‌طور کاملا اتفاقی توسط یک فعال میراث فرهنگی شناسایی شد. پیش از آن، درخت «ارس شهرستانک» در استان البرز با ۲۷۵۰سال سن، کهنسال‌ترین درخت ارس ایران بود، اما ارس مراد بیش از هزار سال رکورد کهنسال‌ترین ارس ایران را جابه‌جا کرد و در رتبه دوم کهنسال‌ترین موجود زنده ایران و سومین درخت کهنسال جهان قرار گرفت. ارس مراد، کهن‌ترین زن ایران‌زمین است و به‌تازگی در فهرست میراث طبیعی ملی ثبت شده است.

پیرترین زن و مرد ایران را بشناسید + عکس
درخت ارس مراد؛ کهنسال‌ترین زن ایران

به گزارش همشهری‌آنلاین، ایران یکی از سرزمین‌های کهن جهان، میزبان درختان کهنسال زیادی است و تاکنون بیش از ۲هزار اصله درخت کهنسال در کشور شناسایی شده است. برخی از این درختان هزاران سال قدمت دارند و نماد پایداری و تاریخ ایران هستند. طبق پژوهش‌های انجام‌شده در پروژه ملی شناسایی، معرفی و تکثیر درختان کهنسال، تاکنون بیش از ۲هزار درخت از ۶۰گونه در کشور شناسایی شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا