
پنجشنبهها خبرساز شدند/ مجلس دوباره سراغ تغییر در تقویم کاری رفت
طرح تعطیلی پنجشنبهها پس از رفع ایراد هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص، با اصلاح عبارتی دوباره به صحن مجلس برگشت. در صورت تصویب و تأیید نهایی، اجرای آن به دولت واگذار میشود.
به گزارش تجارت ایده آل؛ پس از وقفهای چندماهه، بار دیگر بحث بر سر تعطیلی پنجشنبهها و افزایش تعطیلات پایان هفته در مجلس شورای اسلامی از سر گرفته شد. عباس گودرزی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، اعلام کرد که ایراد هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری رفع شده و این مصوبه اکنون آماده طرح در صحن علنی مجلس است.
طبق گفته گودرزی، پیشتر این مصوبه به دلیل مغایرتهایی که از سوی هیأت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام شده بود، به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد. در نهایت، کمیسیون مربوطه با حضور نمایندهای از شورای نگهبان، تغییراتی در متن مصوبه اعمال کرده است. مهمترین این تغییرات، جایگزینی واژه «مکلف است» با عبارت «مجاز است» بود؛ تغییری که به گفته کارشناسان حقوقی، دست دولت را برای اجرای یا عدم اجرای این طرح بازتر میگذارد.
مجوز کاهش روز کاری با شرایط دولت
دولت در صورت صلاحدید، میتواند هفته کاری را به چهارشنبه محدود کند
با این اصلاح، در صورت تصویب نهایی در مجلس و تأیید شورای نگهبان، دولت اجازه خواهد داشت روزهای کاری را از شش روز به پنج روز کاهش دهد. طبق این پیشنهاد، هفته کاری از شنبه تا چهارشنبه ادامه یافته و ساعات کار هفتگی به ۴۲.۵ ساعت تنظیم میشود. این یعنی بدون کاهش در ساعات کار رسمی، روز پنجشنبه به عنوان روز تعطیل در سراسر کشور در نظر گرفته خواهد شد، که البته مشروط به تصمیم دولت است.
منبع تسنیم
با سلام از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، اعضای محترم شورای نگهبان و مجمع محترم تشخیص مصلحت نظام بابت تصویب قطعی مصوبه تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش ساعات کاری کارکنان متشکریم. قطعا این اقدام ارزشمند، ضمن ارتقاء جایگاه و منزلت نهادهای دخیل در قانونگذاری کشور ، موجب وحدت رویه در ساعت کاری و هماهنگی بیشتر بین ستاد و واحدهای استانی، افزایش انگیزه و بهره وری کارکنان، کاهش ناترازی انرژی و تحکیم بنیاد خانواده خواهد شد.
مصوبه تعطیلی پنجشنبه ها و کاهش ساعت کاری کارکنان، قبلا در صحن علنی مجلس تصویب شده و توسط شورای نگهبان تایید گشته است. فقط ایرادات مجمع تشخیص باقی مانده بود که آن هم برطرف شد بنابراین می بایست این مصوبه به دولت جهت اجرا ابلاغ شود. طرح دوباره مصوبه مذکور در صحن علنی مجلس و بررسی توسط شورای نگهبان، یک نوع دوباره کاری و هدر دادن وقت مجلس شورای اسلامی است.
متاسفانه بعضی از مدیران در تشخیص مقتضیات دچار مشکل هستند و چون این مصوبه مجلس الزام آور نیست احتمال دارد به درستی اجرا نشود. به عنوان مثال علیرغم مشکل ناترازی انرژی و درخواست شدید کارکنان برای رفع تبعیض بین کارمندان تهرانی و شهرستانی؛ استاندار کهگیلویه و بویر احمد در فروردین ماه، تعطیلی پنجشنبه های آن استان را لغو کرد اما دوباره در اردیبهشت به دلیل از ابلاغ بخشنامه وزارت کشور مجبور شد پنجشنبه ها را تعطیل کند یا استاندار محترم خراسان رضوی همچنان در مقابل تعطیلی پنجشنبه ها مقاومت می کرد تا بعد از یک هفته ، مجبور شد به بخشنامه وزارت کشور تمکین کند.