
نشانه های همسر مغرور چیست؟ | چرا شوهرم مغرور است؟
آیا شما هم با شوهر مغروری زندگی میکنید که همیشه در تلاش است تا برتری خود را به نمایش بگذارد؟ نشانههای این نوع شخصیت میتواند شامل خودمحوری، نیاز به تأیید مداوم و عدم پذیرش انتقاد باشد. در این مقاله، به بررسی نشانههای بارز شوهران مغرور و راهکارهایی برای مدیریت این رفتارها خواهیم پرداخت.
به گزارش تجارت ایدهآل، آیا شما هم با شوهر مغروری زندگی میکنید که همیشه در تلاش است تا برتری خود را به نمایش بگذارد؟ نشانههای این نوع شخصیت میتواند شامل خودمحوری، نیاز به تأیید مداوم و عدم پذیرش انتقاد باشد. در این مقاله، به بررسی نشانههای بارز شوهران مغرور و راهکارهایی برای مدیریت این رفتارها خواهیم پرداخت تا بتوانید رابطهای سالمتر و متعادلتر بسازید.
تعریف شما از مغرور بودن چیست؟ شما هم با پدیده ای به نام شوهر مغرور مواجه اید؟ گاهی اوقات افراد به اشتباه عزت نفس بالا را با مغرور بودن اشتباه میگیرند و فکر میکنند عزت نفس یعنی غرور اما این تعریف اشتباهی از غرور است.
اتفاقا افراد مغرور عزت نفس لازم را ندارند و از درون احساس ضعف دارند. در این مقاله درباره شوهر مغرور صحبت میکنیم، نشانهها و علتهای مغرور بودن را توضیح میدهیم و سپس درباره نحوه برخورد با شوهر مغرور صحبت میکنیم. غرور بیش از حد میتواند زندگی مشترک را با مشکلات زیادی رو به رو کند. به همین علت این یکی از مواردی است که باید سعی کنیم در زندگی مشترک آن را برطرف کنیم.
غرور چیست؟
غرور عبارت است از احساس لذت یا رضایت عمیق ناشی از دستاوردهای خود. این احساس رضایت عمیق میتواند باعث شود که فرد دیگران را نادیده بگیرد و نگاه از بالا به پایین به آدمها داشته باشد.
او خودش را برتر از دیگران میبیند و فکر میکند لایق بهترینها است و باید به هر چیزی که میخواهد برسد. این افراد گاهی خودبزرگبینی و خودخواهی نیز دارند و در موارد شدید ممکن است دچار اختلال شخصیت خودشیفته نیز باشند.
نشانههای شوهر مغرور
او به علاقهمندیهای شما احترام نمیگذارد
افراد مغرور فقط خودشان را میبینند و به دیگران توجه خاصی ندارند و برایشان احترام قائل نیستند. اگر شوهرتان مغرور باشد، ممکن است به علاقهمندیهای شما توجهی نکند و فقط روی علاقهمندیهای خودش متمرکز باشد حتی اگر آن کار اشتباه باشد.
همیشه او باید حرف آخر را بزند
او رئیس خانه است و همیشه او است که باید حرف آخر را بزند. اگر او موافق چیزی نباشد شما هم حق ندارید آن را اجرا کنید. هر تصمیمی که بگیرید در آخر او باید تایید کند. این هم جزئ رفتارهای افراد مغرور است که خودشان را برتر و همه چیزدان میدانند.
او همیشه روی خودش متمرکز است
این که خودش موفق شود، خودش به چیزهایی که میخواهد برسد و نیازهای خود برآورده شود و… برایش مهم است. شما، نیازهایتان، اهداف و آرزوهایتان مهم نیستید. همیشه شما باید بکوشید نیازهایش را برآورده کنید اما خودش چنین کاری نمیکند.
هرگز عذرخواهی نمیکند
وقتی اشتباهی انجام دهد، مسئولیتش را قبول نمیکند، عذرخواهی نمیکند. تازه ممکن است شما یا دیگران را مقصر بداند و یا اشتباهش را انکار کند یا به شما تهمت بزند که شما مریض هستید و اشتباه میبینید، میشنوید یا درک میکنید! در دایره لغات این افراد کلماتی مثل «ببخشید»، «معذرت میخوام» و کلمات مشابه وجود ندارد.
هرگز از شما قدردانی نمیکند
یک مرد مغرور معتقد است که شما هر کاری که میکنید وظیفهتان است و باید انجام بدهید. پس نیازی نیست تشکر کند. حتی ممکن است طلبکار باشد و حتی وقتی یک روز کاری را انجام ندهید، زود اعتراض کند.
بعد از دعوا پیش قدم نمیشود برای صحبت یا آشتی
اگر میگویید همیشه یا اغلب این منم که باید آشتی کنم و پا پیش بگذارم بعد از دعوا، میتواند نشاندهنده داشتن شوهر مغرور و خودخواه باشد. این افراد معتقد هستند که خودشان که اصلا اشتباه نکردند و کاری نکردند که بخواهند پیش قدم شوند.
همیشه شما را مقصر میداند
حتی برای چیزهایی که شما در آنها نقش ندارید، شما را مقصر میداند. مثلا میگوید:«من برای تو کار میکنم اون وقت تو اینجوری با من حرف میزنی!» یا «من اگه شکست خوردم به خاطر تو بود، مقصر تویی چون همش حرف میزنی و نمیذاری روی کارم تمرکز کنم» او از زمین و زمان گله میکند و دیگران را سرزنش میکند بابت اشتباهاتی که خودش انجام میدهد.
از شما تعریف نمیکند
حتی اگر زیباترین لباس را پوشیده باشید یا یک ویژگی اخلاقی عالی داشته باشید، به چشم او نمیآید و کوچکترین تعریف را از شما نمیکند. افراد مغرور احساس میکنند اگر از دیگران تعریف کنند، عزت نفس و شخصیتشان خرد میشود!
نمیتوانید با هم درست و حسابی صحبت کنید
افراد مغرور چون فقط خودشان را میبینند مسلما نمیتوانند یک گفتگوی سازنده و دو طرفه داشته باشند. این افراد معمولا مهارتهای ارتباطی ضعیفی دارند و در روابط اجتماعی هم ضعیف عمل میکنند. پس ارتباط با همسرتان هم ممکن است برایتان رضایتبخش و لذتبخش نباشد و نتوانید با صحبت کردن با او مشکلاتتان را حل کنید.
به شما ابراز علاقه نمیکند
افراد مغرور معتقد هستند که ابراز علاقه کردن مثل این میماند که عزت نفسشان را زیر پایشان له کنند و ضعیف دیده شوند. آنها با این دید اشتباه به ابراز علاقه کردن نگاه میکنند.
در رابطه جنسی هم فقط روی خودش متمرکز است
در رابطه زناشویی هم کاری میکند که خودش میخواهد و فقط روی لذت و ارضاء شدن خودش متمرکز است. ممکن است بعد از ارضاء شدن از اتاق خواب بیرون برود و اصلا توجهی به شما نکند.
چرا شوهرم مغرور است؟
دوران کودکی
ریشههای مغرور بودن را میتوان در دوران کودکی فرد یافت. به عنوان مثال تک فرزند بودن میتواند باعث شود که کودک هرگز یاد نگیرد اسباب بازیها یا خوراکش را با بچه دیگری به اشتراک بگذارد.
برای افراد تک فرزند همه چیز در زندگی برای خودشان است و آنها تقسیم کردن را یاد نمیگیرند بنابراین مدام روی خودشان متمرکز هستند و غرور در آنها شکل میگیرد. همچنین افرادی که خواهر و برادر دارند و در کودکی مدام سر سر چیزهای خاصی با هم درگیر بودند و دعوا میکردند و به چیزهایی که میخواستند نرسیدند و یا حس کردند والدین بینشان تبعیض قائل میشود، این هم میتواند باعث شود در فرد عقدههایی شکل بگیرد که این عقدهها باعث میشود در بزرگسالی فرد مغرور و خودرای شود تا به خواستههای نرسیدهاش، برسد.
استرس شغلی
وقتی مرد در محل کار دچار استرس و مشکلات زیادی میشود، ناخودآگاه انتظاراتش از همسرش بالا میرود. وقتی این انتظارات غیرمنطقی برآورده نشود، فرد ناامید شده و روی خودش و نیازهایش متمرکز میشود تا بتواند با برطرف کردن آنها، استرس شغلیاش را کاهش بدهد بنابراین شروع به تک روی و مغرور شدن میکند.
داشتن باورهای ذهنی اشتباه و مردسالارانه
برخی از مردان در خانوادهای بزرگ شدند که باورهای ذهنی اشتباه و مردسالارانه دارند یعنی خودشان را برتر از جنس زن میدانند و حس میکنند خودشان چون مرد هستند باید رئیس خانواده باشند.
اغلب این افراد در چنین خانوادههایی بزرگ شدهاند که احترامی برای زن قائل نمیشدند و مرد همه کاره بوده است. همین روش را در زندگی مشترک خودشان اجرا میکنند.
آیا مغرور بودن بد و اشتباه است؟
همه افراد کمی غرور دارند اما داشتن غرور افراطی میتواند برای زندگی مشترک مشکلاتی را ایجاد کند. این افراد نیاز به درمان دارند و باید عزت نفسشان را تقویت کنند و یاد بگیرند به دیگران احترام بگذارند. آنها همچنین باید اعتماد کردن به دیگران را یاد بگیرند. باید بتوانند در روابط احساس امنیت داشته باشند و کمی فروتنتر باشند.
نحوه برخورد با شوهر مغرور
اعتمادش را جلب کنید
سعی کنید همیشه صادق باشید تا او بتواند کم کم به شما و به حرفهایتان اعتماد کند. در بحث و دعواها سعی کنید مدام با او مخالفت نکنید و شما هم به عقاید و نظرات او احترام بگذارید.
تلاش نکنید عقاید او را تغییر بدهید چون این کار تاثیر منفی روی ارتباطتان خواهد گذاشت و اعتمادش نسبت به شما از دست خواهد رفت. میدانیم که میخواهید کاری بکنید که او بیشتر به نظرات او احترام بگذارد اما تا زمانی که خودتان هم به نظراتش احترام نگذارید، نمیتوانید به هدفتان برسید.
پس جلب کردن اعتمادش با احترام گذاشتن به او و بیان کردن محترمانه دیدگاهتان را فراموش نکنید. این نکته را هم بدانید که وقتی دیدگاهتان را بیان میکنید انتظار نداشته باشید او فورا قبول کند چون این دیدگاه شما است و ممکن است برای او قابل قبول نباشد. پس زور و اجبار را کنار بگذارید.
نحوه برقراری ارتباطش را کشف کنید و از آن روش استفاده کنید
خانمها مثل آقایان ارتباط برقرار نمیکنند همچنین تیپهای شخصیتی متفاوت با هم به اشکال مختلفی ارتباط برقرار میکنند.
شما باید سعی کنید نحوه برقراری ارتباط همسرتان را کشف کنید و از آن استفاده کنید. مثلا اگر او کلامی است، با صحبت کردن با او مشکلاتتان را حل کنید یا او را آرام کنید تا به حرفهایتان بیشتر گوش بدهد.
اگر سبک ارتباطیاش تماسی و فیزیکی است میتوانید با لمس کردن بازویش یا در آغوش گرفتنش او را آرام کنید و سعی کنید با او صحبت کنید یا اهل گرفتن هدیه است، این کار را انجام بدهید. به هر حال هر فردی شیوه ارتباطی خاص خودش را دارد، آن را کشف کنید.
تصمیم جدی بگیرید
اگر او عزت نفس و شخصیت شما را خرد میکند، سلامت روانتان را کاهش داده است و اصلا در زندگیتان حس و حال خوبی ندارید و مهم تر از هر چیزی او اشتباهش را قبول نمیکند و سعی نمیکند خودش را اصلاح کند، شاید وقت آن رسیده است که تصمیم جدی برای زندگیتان بگیرید تا خودتان را نجات بدهید.
ماندن در رابطهای که سلامتیتان را به خطر میاندازد هیچ توجیهی ندارد و کار اشتباهی است. اما قبل از گرفتن تصمیم جدی، از درمانگر برای حل مشکلاتتان کمک بگیرید. اگر درمانگر هم تاکید کرد که هیچ راهی وجود ندارد و باید تصمیم جدی بگیرید، آن موقع میتوانید با کمک مشاور از پس نگرانیهایتان بربیایید تا بتوانید تصمیم درست بگیرید.
منبع: عصرایران