غذاهای کم‌فرآوری شده بخورید راحت تر لاغر شوید!

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که مصرف غذاهای کم‌فرآوری شده می‌تواند کاهش وزن را تا دو برابر افزایش دهد، حتی زمانی که کالری مصرفی یکسان باشد.

به گزارش تجارت ایده‌آل، نتایج یک مطالعه بالینی جدید نشان می‌دهد که مصرف غذاهای کم‌فرآوری شده تاثیر قابل‌توجهی بر کاهش وزن دارد، فارغ از میزان کالری و مواد مغذی دریافتی.

این مطالعه که توسط پژوهشگران دانشگاه کالج لندن انجام شده است، نشان می‌دهد افرادی که از غذاهای کم‌فرآوری شده استفاده می‌کنند، تقریبا دو برابر بیشتر از کسانی که رژیم غذایی شامل غذاهای فوق‌فرآوری شده دارند، وزن کم می‌کنند؛ حتی زمانی که کالری و مواد مغذی مصرفی هر دو گروه برابر باشد.

جالب اینکه هر دو گروه کالری و مواد مغذی یکسانی دریافت کردند، اما تفاوت اصلی در نتایج به نوع و میزان فرآوری غذاها مربوط بود. شرکت‌کنندگان گروه کم فرآوری شده، با کاهش چشمگیر چربی بدن و کالری مصرفی روزانه مواجه شدند؛ در حالی که حجم عضلات آنها بخوبی حفظ شده بود.

رژیم کم‌فرآوری شده، کاهش وزن دوبرابر

در این مطالعه بالینی، ۵۵ بزرگسال به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول ابتدا به مدت هشت هفته از غذاهای کم‌فرآوری شده مانند جو دوسر شب‌مانده و پاستای خانگی استفاده کردند، سپس چهار هفته به رژیم غذایی عادی بازگشتند و در ادامه، به مدت هشت هفته رژیم غذایی شامل غذاهای فوق‌فرآوری شده مانند لازانیای آماده و بارهای صبحانه جو دوسر را دنبال کردند.

 گروه دوم نیز همین روند را به صورت معکوس دنبال کردند؛ ابتدا به مدت هشت هفته از مواد غذایی فوق‌فرآوری شده استفاده کردند، سپس چهار هفته به رژیم غذایی عادی بازگشتند و در ادامه، به مدت هشت هفته رژیم از غذاهای کم‌فرآوری شده مانند جو دوسر شب‌مانده و پاستای خانگی تغذیه کردند.

هر دو رژیم مطابق راهنمای تغذیه‌ای دولت بریتانیا طراحی شده و از نظر چربی، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر و مواد مغذی کلیدی متعادل بودند. شرکت‌کنندگان بدون محدودیت در مقدار غذا، بر اساس اشتهای خود تغذیه می کردند. پس از هر هشت هفته، هر دو گروه وزن کم کردند؛ اما کاهش وزن در رژیم غذاهای کم‌فرآوری شده تقریباً دو برابر بیشتر بود (کاهش ۲.۰۶٪ وزن در مقابل ۱.۰۵٪ در رژیم غذاهای فوق‌فرآوری شده). این کاهش معادل کاهش روزانه حدود ۲۹۰ کالری در رژیم کم‌فرآوری شده و ۱۲۰ کالری در رژیم فوق‌فرآوری شده بود.

ترکیب بدنی بهبود یافته در رژیم غذاهای کامل

کاهش وزن در رژیم کم‌فرآوری شده بیشتر به دلیل کاهش چربی بدن و میزان آب کل بدن بود، در حالی که حجم عضلانی حفظ شده بود. این امر نشان‌دهنده بهبود ترکیب بدن و ارتقاء سلامت عمومی است.

شرکت‌کنندگان در طول رژیم‌ پرسشنامه هایی درخصوص توانایی کنترل اشتها تکمیل کردند. رژیم کم‌فرآوری شده به طور قابل توجهی میزان اشتها و هوس‌های غذایی را کاهش می‌دهد و فرد بهتر می‌تواند خود را در برابر غذاهای شور، کنترل کند؛ تقریبا دوبرابر دیگران.

نیاز به تغییر سیاست‌های غذایی، نه فقط اراده فردی

پروفسور کریس ون تولکن از دانشگاه کالج لندن می‌گوید: «سیستم غذایی جهانی فعلی به دلیل دسترسی گسترده به غذاهای ارزان و ناسالم، منجر به افزایش چاقی و مشکلات مرتبط با سلامت می‌شود. این مطالعه نشان می‌دهد که تغییر محیط غذایی و قوانین مهم‌تر از اراده فردی است.»

تأکید نهایی: انتخاب غذای کامل و پخت خانگی

پروفسور ریچل باترهام، سرپرست تیم تحقیق، می گوید: «به راهنمای تغذیه ملی پایبند باشید، میزان کالری دریافتی را مدیریت کنید، و مصرف نمک، شکر و چربی‌های اشباع را محدود کنید. مصرف، غذاهای غنی از فیبر مانند میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و مغزها را در اولویت قرار دهید. همچنین انتخاب غذاهای کم‌فرآوری شده و تهیه وعده‌های غذایی به صورت تازه و خانگی، علاوه بر کمک به کاهش وزن، به بهبود سلامت کلی بدن نیز کمک می کند.»

منبع: فرارو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا