
طرز تهیه دلمه کباب خوشمزه و مجلسی به روش هلندی
دلمه کباب یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی است که در مقایسه با دلمه برگ مو تهیه آن سادهتر است و میتوان در هر فصلی از سال آن را آماده کرد. این غذا به دلمه هلندی نیز معروف است و شباهت زیادی به دلمه کلم برگ دارد.
به گزارش تجارت ایدهآل در اینجا طرز تهیه دلمه کباب هلندی را به همراه نکات مهم برای پختن آن به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه دلمه کباب (برای ۶ تا ۸ نفر)
- کلم برگ سفید: ۱ عدد
- کلم برگ قرمز: ۱ عدد
- گوشت چرخکرده: ۴۰۰ گرم
- آب قلم: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- پیاز (برای پیاز داغ): ۱ عدد بزرگ
- خرده نان باگت: ۸۰ گرم
- کره: ۵۰ گرم
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار کافی
- سس دلخواه برای سرو
مدت زمان آمادهسازی مواد: ۳۰ دقیقه
مدت زمان پخت: ۴۰ دقیقه
مراحل تهیه دلمه کباب هلندی
دلمه کباب هلندی را میتوان به عنوان یک پیش غذا یا غذای اصلی خوشمزه برای ناهار، شام یا مهمانیها سرو کرد. در ادامه مراحل تهیه آن را شرح دادهایم.
مرحله اول: آمادهسازی برگهای کلم
برگهای کلم را با چاقو از ساقه جدا کرده و در یک قابلمه قرار دهید. به آنها کمی نمک اضافه کرده و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا گل و لای آنها پاک شود. سپس برگها را از قابلمه خارج کرده و در سبد بریزید تا خشک شوند. در این مرحله، یک قابلمه را نیمه پر از آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.
مرحله دوم: آبپز کردن برگهای کلم
پس از جوش آمدن آب، برگهای کلم را در قابلمه بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا برگها نرم شوند. سپس آنها را از قابلمه بیرون آورده و اجازه دهید آب آنها کاملاً خارج شود.
مرحله سوم: تفت دادن گوشت چرخکرده
پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. در یک تابه، روغن یا کره بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازها را در تابه ریخته و تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند. حالا گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده و با گوشت مخلوط کنید تا طعم ادویهها جذب شود.
مرحله چهارم: پخت گوشت چرخکرده
خردههای نان باگت را به مواد اضافه کرده و حرارت را کم کنید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید گوشت چرخکرده به مدت ۱۵ دقیقه با آب خود بپزد. اگر مواد خشک شد، میتوانید مقداری از آب قلم یا عصاره گوشت به آن اضافه کنید.
مرحله پنجم: پیچیدن دلمهها
پس از آماده شدن مایه داخل دلمه، حدود ۱ تا ۱.۵ قاشق غذاخوری از آن را روی برگهای کلم بریزید و آنها را به شکل دلمه پیچیده و محکم کنید. این کار را برای همه برگها تکرار کنید و دلمهها را داخل یک سبد فلزی قرار دهید.
مرحله ششم: پخت دلمهها
سبد حاوی دلمهها را در یک قابلمه قرار دهید. در این مرحله کره و باقیمانده آب قلم یا عصاره گوشت را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید مایع شروع به جوشیدن کند، سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا دلمهها به طور کامل بپزند.
مرحله هفتم: سرو دلمه کباب
برای نرم شدن دلمهها، حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه صبر کنید تا عصاره به خورد دلمهها برود. سپس سبد را از قابلمه بیرون آورده و دلمهها را در ظرف سرو قرار دهید. میتوانید دلمه کبابها را با سس دلخواه خود مانند سس کچاپ یا سس دیگر سرو کنید.
این دلمه کباب خوشمزه و متفاوت را میتوانید به راحتی در خانه تهیه کنید و از طعم لذیذ آن در کنار خانواده یا مهمانان خود لذت ببرید.