
رشد تجارت غذایی ایران با بریکس؛ سهم ۷ میلیارد دلاری برزیل
حجم مبادلات ایران با کشورهای عضو بریکس در بخش کشاورزی و غذا از مرز ۱۳ میلیارد دلار فراتر رفت. بررسیها حاکی از آن است که بیشترین حجم این مبادلات با برزیل صورت گرفته و حدود ۷ میلیارد دلار بوده است.
به گزارش تجارت ایدهآل، در حال حاضر بریکس شامل ۱۰ عضو است و به عنوان یک بلوک اقتصادی و سیاسی مهم در حال ظهور در عرصه جهانی شناخته میشود. این گروه به دنبال ایجاد یک نظام جهانی چندقطبی و افزایش نقش کشورهای در حال توسعه در معادلات بینالمللی است. اعضای بریکس شامل کشورهای «برزیل»، «روسیه»، «هند»، «چین»، «آفریقای جنوبی (در سال ۲۰۱۰)»، «مصر»، «اتیوپی»، «ایران»، «امارات متحده عربی» و «عربستان سعودی» میشود؛ که برای توسعه مناسبات اقتصادی بایکدیگر همکاری میکنند.
غلامرضا نوری قزلجه در نشست بررسی دستاوردهای حضور ایران در پانزدهمین اجلاس وزرای کشاورزی بریکس در فروردین ماه ۱۴۰۴ با اعلام حجم مبادلات کشورهای عضو بریکس بر این نکته تاکید کرد، نزدیک ۵۰ درصد جمعیت جهان در این چند کشور ساکن هستند که جایگاه اقتصادی مهمی دارد.
وزیر جهاد کشاورزی موضوع امنیت غذایی را یکی از بحثهای مهم در بین کشورهای بریکس دانست و در این خصوص عنوان کرد، پیشنهادات ایران در زمینههای مختلف از جمله تشکیل کارگروه شیلات، همکاری موسسات تحقیقات کشاورزی، تولید واکسن، فعالسازی ساز و کارهای مسائل مالی و مبادلات بین اعضا و توسعه سرمایه گذاری با اعضای بریکس مورد تایید و تصویب و استقبال قرار گرفت.
احتمال کاهش تولید گندم
در این نشست احتمال کاهش ۲۰ درصدی تولید گندم نیز از سوی وزیر جهادکشاورزی مطرح شد. به گفته نوری قزلجه درباره وضعیت تولید گندم در سال جاری به دلیل استمرار خشکسالی و احتمال واردات این محصول گفت: با توجه به کاهش ۲۶ درصدی بارندگیها و کمبود آب سدها احتمال کاهش ۲۰ درصد تولید گندم وجود دارد.
وی در عین حال با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها و اینکه ممکن است بخشی از این کاهش تولید از محل بهره وری جبران شود، افزود: در صورت کاهش تولید، گندم مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود که خرید این محصول از اعضای بریکس در اولویت قرار خواهد داشت.