
این ۵ راهکار استرس شما را کاهش می دهد
روانشناس اجتماعی بر این باور است که در این شرایط باید گشت و گذار در فضای مجازی را مدیریت کنیم و اخبار و اطلاعات را از منابع درست دریافت کنیم اگر این اقدام را انجام ندهیم، سیستم اعصاب مرکزی ما تحت تاثیر قرار می گیرد.
به گزارش تجارت ایده آل؛ محمد رضا ایمانی روانشناس و مدرس مهارت های اجتماعی در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به شرایط کنونی جامعه و مردم، گفت : در هفته های گذشته همزمان با جنگ تحمیلی، استرس و نگران هایی زیادی به بخش های گوناگون جامعه وارد شد اما در حال حاضر برای پیشگیری از آسیب ها و پیامد های ناشی از این استرس ها و ادامه دار شدن آن باید به اولویت های زندگی توجه داشت.
ایمانی با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم تا زندگی روی روال طبیعی خود قرار گیرد، اظهار داشت: توجه به سرمایه گذاری، کسب و کارها ، آموزش فرزندان ، آرامش فردی و گروهی باید در اولویت خانواده ها باشد.
این روانشناس درباره اینکه چطور می توان به مواردی که گفته شد جامه عمل پوشاند و جامعه به سمت آرامش و دوری از استرس حرکت کند، خاطرنشان کرد: بزرگ نمایی اخبار بد در این شرایط به تنش ها و استرس ها می افزاید، تولید محتوای مناسب که برای همه جامعه قابل نشر باشد وظیفه ای مهم برای رسانه ها در این شرایط است.
وی افزود: اطلاعاتی که در فضای رسانه کشور نشر می شود، باید به سمت ایجاد اطمینان و آرامش مردم باشد، جامعه به طور طبیعی اخبار را رصد و پیگیری می کند و انتشار اخبار نادرست، بزرگنمایی و هیجانات کاذب به وضعیت آرامش فردی و گروهی افراد آسیب می زند، استرس ها تنش هایی ایجاد می کند که بر نظام سلامت افراد تاثیر می گذارد.
این روانشناس اجتماعی تصریح کرد: رسانه ها باید به این نکته توجه داشته باشند که بسیاری از مواردی که تحلیل و بازنشر می شود، اگر به صورت اخبار هیجانی، کاذب و بزرگنمایی بی دلیل باشد، در شرایط بحرانی مانند جنگ تاثیر منفی در رفتارهای گروهی جامعه خوهد داشت، رفتارهایی ناگهانی و غیر ارادی برای برخی از مردم در اثر اطلاع رسانی نادرست، هزینه های زیادی برای جامعه خواهد داشت، این واکنش ها می توانند در قالب صف های طولانی پمپ بنزین ها، هجوم به فروشگاه ها برای تهیه مواد غذایی و خریدهای افراطی خود را نشان دهد.
مدرس مهارتهای زندگی درباره راهکارهای حفظ سلامت روان و آرامش در شرایط بحرانی گفت: حفظ آرامش در بحران ها چند اصل دارد که رعایت آنها به بهبود شرایط کمک میکند، در چنین شرایطی ریشههای اضطراب را بیرون از خود پیدا میکنیم و این در حالیست که ریشههای ترس و اضطراب درون ما است.
ایمانی عنوان کرد: بسیاری از افراد در شرایط بحرانی به فضای مجازی و پیگیری اخبار و اطلاعات پناه می برند اما لازم است گشت و گذار در فضای مجازی را مدیریت کنیم و به منبع اطلاعات توجه و اخبار را از منابع درست دریافت کنیم، اگر این اقدام را انجام ندهیم اخبار و اطلاعات سیستم اعصاب مرکزی و خواب ما را تحت تاثیر قرار میدهد و دچار آسیب میشویم.
ایمانی با تاکید بر محدود شدن پیگیری اخبار منفی عنوان کرد: هر چه قدر که اخبار منفی را بیشتر دنبال کنیم پذیرش اخبار و اطلاعات منفی در ذهن بالا می رود و از آنجایی که ذهن فرار است میزان آسیب پذیری را بالا میبرد و اتفاقاتی را تخیل میکند که رخ نداده و اتفاق نمیافتد و به همین دلیل سیستم اعصاب مرکزی تحت تأثیر اخبار منفی و خیال بافیهایمان قرار گرفته و چالشهای فراوانی را برایمان ایجاد میکند مگر اینکه کنترل بر ذهن و تمرینهای خودآگاهی را بلد باشیم.
این مدرس مهارتهای زندگی ضمن بیان اینکه در شرایط بحرانی نیاز به حمایت و پشتیبانی روانی و عاطفی داریم به ۵ راهکار مهم برای کنترل و کاهش استرس اشاره کرد و گفت: برقراری ارتباط مداوم و مستمر، صحبت کردن و همراهی کردن با یکدیگر و به ویژه گروههای آسیب پذیر به رفع بخشی از نیازهای عاطفی کمک میکند، تنهایی باعث بدتر شدن شرایط میشود و حمایتهای عاطفی و روانی حال ما را بهتر میکند.
وی با اشاره به ضرورت مصرف مواد غذایی سبک، مقوی و مغذی و مواد غذایی آرامشبخش اظهار داشت: گرفتن دوش آب گرم برای کنترل استرس و حفظ آرامش و همچنین استفاده از دمنوشهای آرامش بخش نظیر گلگاوزبان برای آرامش و سیستم ایمنی توصیه میشود، همچنین انجام پیادهرویهای کوتاه مدت ۴ نوبت پیادهروی ۱۵ دقیقه در روز حتی در خانه به حفظ آرامش، بهبود تمرکز و سیستم تنفسی و قلب و عروق کمک میکند.