افت ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در ۱۰ ماهه امسال

طبق آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از عملکرد فولادسازان کشور، تولید فولاد کشور در ۱۰ ماهه سال جاری تحت تاثیر محدودیت‌های برق و گاز با افت ۵.۵ درصدی نسبت به سال گذشته، مواجه شده است؛ بررسی‌ها در عملکرد فولادی‌ها نشان می‌دهد که محدودیت‌ها میزان کاهش تولید را تشدید کرده است.

به گزارش تجارت ایده‌آل، نرخ افت تولید فولاد ایران در ۹ ماهه امسال ۴.۸ درصد بود که در آمار ۱۰ ماهه به ۵.۵ رسیده است. برهمین اساس می‌توان تصدیق کرد که اعمال محدودیت‌های برق و گاز، نه‌تنها منجر به کاشه تولید شده که میزان کاهش را تشدید کرده است.

آمار تولید کل زنجیره آهن و فولاد کشور در مجموع ۱۰ ماهه سال جاری نشان می‌دهد که طی این مدت ۱۰ میلیون و ۱۳۷ هزار تن مقاطع طویل فولادی تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته معادل ۱۰ میلیون و ۵۸۶ هزار تن تولیدی سال گذشته، کاهش ۴.۲ درصدی تولید را ثبت کرده است.

علیرغم محدودیت‌ها اما تولید مقاطع تخت فولادی افزایشی رقم خورده و از هفت میلیون و ۵۸۶ هزار تن در ۱۰ ماهه سال گذشته به هشت میلیون و ۶۹ هزار تن مقاطع تخت تولید در مدت مذکور سال جاری رسیده که ۶.۴ درصد رشد را نشان می‌دهد.

طبق آمار، تولید محصولات فولادی از ۱۸ میلیون و ۱۷۲ هزار تن در ۱۰ ماهه سال گذشته، به ۱۸ میلیون و ۲۰۶ هزار تن رسیده و بدین ترتیب ۰.۲ درصد تغییر مثبت داشته است.

تولید فولاد میانی نیز از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه به میزان ۲۵ میلیون و ۲۳۰ هزار تن تولید شده که نسبت به ۲۶ میلیون و ۶۹۰ هزار تن تولید شده در مدت مشابه سال گذشته، افت ۵.۵ درصدی را ثبت کرده است.

تغییرات در تولید کنسانتره سنگ‌آهن و گندله سنگ‌آهن در مقایسه آماری ۱۰ ماهه امسال و سال گذشته، در محدوده ۳.۳ درصد است با این تفاوت که تولید کنسانتره سنگ‌اهن رشد ۳.۳ درصدی داشته اما تولید گندله سنگ‌آهن ۳.۴ درصدئ افت کرده است.

در ۱۰ ماهه امسال ۶۰ میلیون و ۲۰۳ هزار تن کنسانتره سنگ‌آهن تولید شده که نسبت به آمار تولید آن در مدت مشابه سال گذشته به میزان ۵۸ میلیون و ۲۹۴ هزار تن، رشد تولید را نشان می‌دهد.

در مدت مذکور سال جاری ۵۲ میلیون و ۵۴هزار تن گندله سنگ‌آهن تولید شده که نسبت به ۵۳ میلیون و ۸۷۹ هزار تن تولیدی در ۱۰ ماهه سال گذشته، ۳.۴ درصد کمتر است.

پس از آن طی این مدت، بالغ بر ۳۰ میلیون تن (۳۰ میلیون و ۱۲۳ هزار تن) آهن اسفنجی تولید شده که ۰.۳ درصد بیش از ۳۰ میلیون و ۲۴ هزار تن تولید شده در مدت ۱۰ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ است.

منبع: نما اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا