۷ رفتار افراد حسود که نمی‌توانند موفقیت دیگران را ببینند

بعضی آدم‌ها دوست ندارند موفقیت ما را ببینند. در این مقاله رفتارهای آن‌ها را با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

به گزارش تجارت ایده آل، بعضی آدم‌ها نمی‌توانند موفقیت بقیه را ببینند. شاید شما هم با آن‌ها مواجه شده‌اید. همان‌هایی که موفقیت‌های شما را کم‌اهمیت جلوه می‌دهند، طعنه‌های ظریف می‌زنند و به نظر می‌رسد که وقتی اوضاع بر وفق مرادتان است، دچار خشم پنهان می شوند.

روان‌شناسی می‌گوید کسی که به ما حسادت می‌ورزد رفتارها و عادت‌هایی دارد که مشخص می‌کنند در درون پر آشوبش چه داستانی در جریان است.

در این مقاله با شما رفتارها و عاداتی که می‌توانند تعارضات درونی فرد حسود را برملا کنند، به اشتراک گذاشته‌ایم.

۱.موفقیت‌های دیگران را کم‌اهمیت جلوه می‌دهند
یکی از واضح‌ترین نشانه‌های شخصی که با موفقیت دیگران مشکل دارد، عادت کم‌اهمیت جلوه دادن موفقیت دیگران است. مثلاً در شغل‌تان ترفیع می‌گیرد و او می‌گوید: «خیلی خوش‌شانسی!» شما به موفقیتی معنی‌دار در زندگی‌تان دست پیدا کرده‌اید اما آن‌ها طوری واکنش نشان می‌دهند که گویی کار مهمی نبوده است.

کلمات آن‌ها ممکن است خیلی منطقی و بی‌ضرر به نظر برسد. اما در گذر زمان متوجه می‌شوید که هرگز حقیقتاً پیروزی هیچ‌کسی را جشن نمی‌گیرند. از منظر روان‌شناسی دلیل این رفتار «ناامنی‌های درونی» فرد است. وقتی شخصی حس می‌کند نسبت به دیگران از زندگی عقب افتاده است، سعی می‌کند تا با تحقیر کردن دستاوردهای دیگران، کمبودهای خودش را جبران کند. برای این افراد پذیرش اینکه موفقیت صرفاً ناشی از شانس است، بسیار راحت‌تر است تا اینکه قبول کنند فردی برای رسیدن به آن حد از موفقیت، تلاش کرده است.

۲.آن‌ها بر تن حسادت لباس صداقت می‌پوشانند
این افراد می‌گویند که حسود نیستند و صرفاً خیلی صادق هستند. مثلاً در مواجهه با موفقیت شما می‌گویند: «خیلی از خودت جلو نزن، زیاد اثرگذار نیست!»

شاید اولش فکر کنید که این افراد صرفاً دوست‌تان دارند. اما در گذر زمان متوجه می‌شوید که صداقت بی‌پرده آن‌ها هیچ کمکی به شما نمی‌کند.

۳.آن‌ها مدام خودشان را با دیگران مقایسه می‌کنند
آن‌ها هر چیزی را تبدیل به رقابت می‌کنند. مثلاً اگر شما بگویید تا دیروقت بیدار مانده‌اید تا پروژه‌تان را تکمیل کنید، می‌گویند که خیلی طولانی‌تر بیدار مانده‌اند. اگر بگویید باشگاه می‌روید، می‌گویند که وزنه‌های خیلی سنگینی می‌زنند. شاید اولش فکر کنید که فقط کری‌خوانی‌های دوستانه است. اما در گذر زمان متوجه می‌شوید که او هیچ تلاشی برای صمیمی شدن نمی‌کند و فقط به دنبال کسب امتیاز بالاتر است.

روان‌شناسان به این پدیده، نظریه مقایسه اجتماعی می‌گویند و زمانی است که آدم‌ها ارزش خودشان را در مقابل ارزش‌های دیگران می‌سنجند. مقایسه تا حدی طبیعی است اما اگر مدام خودتان را با دیگران مقایسه کنید، دچار حس ناامنی و خشم می‌شوید.

۴.وقتی دیگران شکست می‌خورند آن‌ها خیلی مخفیانه خوشحالی می‌کنند
تا حالا شده برخی از شکست‌هایتان را با بعضی آدم‌ها در میان بگذارید و آن‌ها مشتاق شوند که بیش‌تر بدانند؟ آن‌ها به جای اینکه پیشنهاد همکاری و حمایت بدهند، نیشخند می‌زنند و می‌گویند: «خوب، فکر کنم آمادگیشو نداشتی!» خیلی طبیعی به نظر می‌رسد اما به نظر می‌رسد که دلش خنک شده باشد.

روان‌شناسان به این حالت، شادنفرو می‌گویند. یعنی لذت بردن از شکست و ناکامی دیگران. آدم‌هایی که عزت نفس پایینی دارند با احتمال بالاتری از شکست دیگران خوشحال می‌شوند. زیرا به طور موفقیت احساس خود-ارزشمندی می‌کنند.

۵.همیشه دلیلی برای انتقاد کردن پیدا می‌کنند
مهم نیست که شما چقدر دستاورد داشته باشید، آن‌ها همیشه اشتباهی در کارتان پیدا می‌کنند. مثلا به کسی می‌گویید که جدیداً یوگا را شروع کرده‌اید و او می‌گوید: «خیلی هیجان‌زده نباش، بعضی‌ها با این ورزش حس‌شون نسبت به واقعیت مختل شده است.»

فرقی نمی‌کند درباره چه حرف بزنید، بالاخره ایرادی از کار شما پیدا می‌کنند. روان‌شناسان می‌گویند که این حالت ناشی از ذهنیت کمیابی است. آن‌ها فکر می‌کنند که موفقیت یک منبع محدود است. اگر شما رشد کنید، پس حتماً آن‌ها پس‌رفت می‌کنند. بنابراین به جای اینکه تلاش کنند خودشان را بالا بکشند، سعی می‌کنند شما را پایین بکشند.

۶.در ظاهر حامی هستند اما فقط در رویتان
بعضی‌ها هستند که جلوی رویمان خیلی حامی هستند اما پشت سر حرف‌های دیگری می‌زنند. مثلاً اگر بگویید دارید در زمینه‌ای فعالیت می‌کنید، می‌گویند: «آفرین، عالی است!» اما بعداً می شنوید که به دوستان‌ دیگرتان گفته‌اند که «فلانی داره خودکشی می‌کنه که موفق بشه!»

آدم‌ها اغلب نقاب به چهره می‌زنند و تظاهر می‌کنند که حامی هستند اما در خفا امیدوارند که ما شکست بخوریم. بنابراین تقصیر شما نیست، این رفتار ناشی از احساس ناامنی خودشان است. موفقیت شما باعث می‌شود که بعضی آدم‌ها به یاد شکست‌های خودشا بیفتند و مجبور شوند با ناکامی‌هایشان مواجه شوند. بنابراین این رفتارها را به خودتان نگیرید.

۷.نصیحت‌تان می‌کنند اما نصایح‌شان شما را عقب نگه می‌دارد
حتماً شما هم معتقد هستید که نصیحت در راستای پیشرفت ارائه می‌شود. اما بعضی وقت‌ها آدم‌ها نصیحت‌هایی می‌کنند که دیگران را عقب نگه دارند. مثلاً تصمیم گرفته‌اید وقت بیش‌تری برای ورزش کردن بگذارید. آن‌ها می‌گویند: «به خودت آسیب می‌زنی!» یا می‌خواهید کسب و کارتان را توسعه بدهید، آن‌ها می‌گویند: «بازار خرابه!»

اول شبیه نگرانی است اما بعدها متوجه می‌شوید که همه این نصایح شما را در زندگی عقب نگه می‌دارند. ای نصایح معمولاً از سمت کسانی مطرح می‌شود که از تغییر کردن می‌ترسند؛ به خصوص اگر این تغییرات در زندگی دیگری رخ بدهد.

دفعه بعدی که کسی به شما نصحیتی کرد از خودتان بپرسید: «این نصیحت از جایگاه تجربه و خرد است یا از روی ترس؟»

منبع: راهنماتو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا