گام‌های ایران و ارمنستان برای رسیدن به تجارت ۳ میلیارد دلاری

سفیر ارمنستان در ایران با ابراز تأسف از اینکه روابط اقتصادی دو کشور تناسبی با سطح بالای روابط سیاسی آن‌ها ندارد، گفت: به‌منظور دستیابی به سطح تجارت سه میلیارد دلاری نیازمند همکاری‌های مشترک هستیم.

به گزارش تجارت ایده‌آل، گریگور هاکوپیان، سفیر ارمنستان در ایران در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه روابط با ایران از اولویت‌های دولت ارمنستان است، ادامه داد: توسعه روابط دوجانبه در همه حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی برای دولت و مردم ارمنستان اهمیت زیادی دارد.

به گزارش ایرنا از اتاق بازرگانی ایران، هاکوپیان با تأکید بر اهمیت اعزام و پذیرش هیات های تجاری در توسعه روابط دو کشور، گفت: امکانات زیادی برای سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک در ارمنستان وجود دارد و سفارت آماده همکاری‌های لازم در این زمینه برای آشنایی تجار ایرانی با این فرصت‌هاست.

او تصریح کرد: در توسعه روابط اقتصادی دو کشور بخش خصوصی نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. هیات های تجاری ارمنستان در اکسپو حاضرند و این امر این امکان را می‌دهد در جریان فرصت‌های سرمایه‌گذاری قرار گرفته و مطالعاتی در راستای سرمایه‌گذاری مشترک انجام دهند.

هاکوپیان بیان‌داشت: با همکاری اتاق‌های بازرگانی دو کشور، باید سازوکارهای مشترکی برای حل مسائل و مشکلات تجارت ایران و ارمنستان تعریف کنیم.

سفیر ارمنستان در ایران با تأکید بر اهمیت توسعه گردشگری میان دو کشور، ادامه داد: حضور ایران در اوراسیا به عنوان عضو ناظر و آغاز تجارت آزاد به کشورهای این اتحادیه فرصت خوبی برای توسعه همکاری‌هاست. می‌توان با سرمایه‌گذاری مشترک، تولیدات مشترک را به منطقه اوراسیا صادر کنیم.

171799110

آمادگی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی به ارمنستان

در این نشست، رئیس اتاق ایران افزود: ظرفیت‌های ایران برای همکاری با ارمنستان قابل توجه است و موقعیت محوری آن در اوراسیا و پیوندهای فرهنگی و اجتماعی دو کشور، جایگاه ارمنستان را برای ما مهم کرده است.

صمد حسن‌زاده گفت: اتاق ایران آماده هر اقدامی در مسیر توسعه همکاری‌هاست. ما علاقه‌مند به اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری هستیم و امسال برنامه اعزام یک هیات به ارمنستان را در دستور کار داریم.

او گفت: بخش خصوصی به ویژه آماده صدور خدمات فنی و مهندسی و مشارکت در سرمایه‌گذاری‌های پروژه‌های عمرانی ارمنستان هستیم. حوزه پزشکی، درمانی و دارویی نیز از دیگر مزیت‌هایی است که می‌تواند محور همکاری‌های خوبی میان دو کشور باشد.

رئیس اتاق ایران ادامه داد: بخش خصوصی ایران توانمندی‌های خوبی در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، خودروسازی، صنایع غذایی و مصالح ساختمانی داشته و می‌تواند محصولاتی با استانداردهای بالای جهانی ارائه کند.

حسن‌زاده، با اشاره به ظرفیت‌های بالای ایران در حوزه گردشگری و گردشگری سلامت، افزود: در حوزه گردشگری، ما خواستار حمایت‌های بیشتر ارمنستان و تسهیل امور مربوط به گردشگران ایرانی از سوی این کشور هستیم.

او با اشاره به برگزاری ایران اکسپو ۲۰۲۵ از ۲۸ آوریل، به طور رسمی از سفیر ارمنستان برای حضور در این نمایشگاه دعوت کرده و گفت: در این نمایشگاه قرار است توانمندی‌های تولیدی و صادراتی ایران به نمایش گذاشته شود و سفرا و هیات های تجاری زیادی از سراسر دنیا از آن بازدید خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا