
پشت پرده بسته شدن درگاه ریالی صرافیهای رمزارز
طی روزهای گذشته با دستور بانک مرکزی درگاه ورودی ریالی صرافیهای رمزارز بسته شد؛ از مهمترین دلایل ورود بانک مرکزی به این موضوع ابهامات عملکرد صرافیهای رمزارز است.
به گزارش تجارت ایده آل، مسدودیت درگاه ورودی ریالی صرافیهای رمزارز درحالی با انتقاد فعالان این بخش همراه شده است که بررسیها نشان میدهد پولشویی و عملیات سفتهبازی در بازار تتر، دلیل اصلی مسدود شدن ورودی درگاههای ریالی پرداختیار صرافیهای رمزارز است، البته درگاه خروجی این پرداختیارها همچنان باز است تا افرادی که میخواهند بیش از این ضرر نکنند بتوانند عملیات فروش خود را انجام دهند.
کما اینکه این صرافیها بدون پرداخت یک ریال مالیات بهراحتی تراکنشهای میلیارد دلاری انجام میدهند و پنهان بودن ترازنامههای مالی و عملیات غیرشفاف بانکی و خارج از ضوابط این صرافیها و پرداختیارهای متخلف، مورد سؤال افکار عمومی و نهادهای نظارتی است.
حجم تراکنشهای صرافیهای رمزارز درحالی به چند میلیارد دلار میرسد که فعالان این بخش ریالی تا کنون مالیات پرداخت نکردهاند و صورتهای مالی آنها نیز پنهان و غیرشفاف است.
نکته قابل تأمل اینجاست که علیرغم این وضعیت تراکنش مالی و گردش میلیاردی وجوه بین صرافیهای رمزارزی تا کنون هیچ دستگاه نظارتی صورتهای مالی صرافیهای رمزارز را بررسی نکرده است و این واحدها بدون پرداخت مالیات بهراحتی بهدنبال کسب درآمدهای میلیاردی هستند و عجیبتر اینکه از برخورد نظارتی بانک مرکزی نیز گله دارند!
همانطور که در بالا هم گفته شد؛ عدم شفافیت در عملکرد مالی این صرافیها نیز یکی از چالشهای جدی فعالیت آنهاست. بسیاری از این صرافیها صورتهای مالی شفافی ارائه نمیدهند و اطلاعات کافی نیز درباره وضعیت نقدینگی و داراییهای تحت مدیریت خود در اختیار کاربران قرار نمیدهند.
در مواردی، این صرافیها بهدلیل کمبود نقدینگی یا مدیریت نادرست، داراییهای کاربران را بدون اجازه به فروش میرسانند یا از آنها برای تأمین نقدینگی خود استفاده میکنند.
صرافیها باید ملزم به ارائه گزارشهای مالی شفاف و پاسخگویی به نهادهای نظارتی باشند، این کار میتواند بسیاری از مشکلات، از جمله خالیفروشی و سوءمدیریت مالی را کاهش دهد. کاربران نیز باید داراییهای بلندمدت خود را در کیفپولهای شخصی نگهداری کنند و تنها برای معاملات از صرافیها استفاده کنند.
در موارد دیگری صرافی برای کسب سود بیشتر از مبالغ دریافتی از کاربران، بهجای تخصیص این مبالغ برای تأمین رمزارز مورد نیاز کاربران، آن را در بازارهای دیگری از جمله املاک یا طلا صرف میکند و در پروفایل کاربر تنها اعدادی نمایش میدهد که کاربر گمان کند واقعاً معادل مبلغ پرداختی خود نزد صرافی رمزارز دارد،
در این شرایط وقتی کاربر بخواهد موجودی رمزارزی خود را به کیف دیگری منتقل کند با انواع پیام خطا و بهانه از سوی صرافی مواجه میشود؛ چرا که اساساً رمزارزی برای انتقال وجود ندارد.
این موارد که در فقدان نهاد ناظر وقوع آنها دور از تصور نیست، میتوانند علاوه بر تشدید مسئله تأمین نقدینگی کاربران در نوسانات شدید بازار، موجب شکلگیری انواع کلاهبرداریها از جمله عملیات پانزی و خالیفروشی باشند که متضرر نهایی آن باز هم کاربران خواهند بود،
بنابراین نکتهای که حتماً باید مورد توجه دستگاههای نظارتی و کاربران قرار گیرد، خالیفروشی این صرافیهاست؛ بررسیها نشان میدهد درحالی که کیف پول صرافیهای رمزارزی خالی است ولی همچنان این واحدها نسبت به بالابردن قیمت تتر از طریق نرخگذاری و خریدهای کاذب اقدام میکنند؛ یعنی عملاً صرافیهای رمزارزی با خالیفروشی سعی میکنند با فروشهای کاذب از بازار تتر نوسانگیری کنند،
ضمن اینکه در خرید و فروش تتر نیز در این صرافیهای رمزارز، مشخصات خریدار و فروشنده مشخص نیست!
گفته میشود این تخلفات که از طریق ایجاد زیرساخت غیرقانونی تسویه آنی و خارج از چارچوب نظام پولی و بانکی توسط شرکتهای پرداختیار انجام میشود، علاوهبر اینکه بهنوعی پولشویی محسوب میشود، عملیات سفتهبازی برخی صرافیها را پوشش میدهد.
نهادهای نظارتی در ماههای گذشته نسبت به تخلفات شرکتهای پرداختیار در ایجاد سیستم تسویه آنی در معاملات متعدد هشدار داده بودند اما آنها این هشدار را جدی نگرفته و به تخلفات خود ادامه دادهاند.
پیشنهاد میشود صرافیهای رمزارز بهجای استفاده از پرداختیارها از حسابهای مشخص بانکی استفاده کنند تا رگولاتور نیز بتواند نظارت کافی بر عملکردشان داشته باشد.
عدم شفافیت در عملکرد صرافیهای رمزارز و نظارتگریز بودن آنان از رگولاتور اصلی موجب شده است افکار عمومی بپرسد؛ چرا هیچ نهادی جلوی «تجارت سیاه» و «پولشویی عیان» و «سفتهبازی آشکار» آنان را نمیگیرد؟
منبع: تسنیم
ازهمه دزد تر خودشماعا هستید ما مالیات تمیدیم شماها بیخود کردین تما رمزارزهای مارو بستین باتمام مدارک کامل دارم کا از بانک مرکزی ملی ایران شروع به خرید بیت کویت تتر وبیپین کردم ۳ساله تمامیه مدارکهارو دارم چون صواد نداشتم شما لعنتیهای کافر دیوارازمن کوتاه تر پیداکردن ۸۰۰تلریون دلار و۳۰۰گیلو گرم شمش طلا من رو دزدیدن خوردین بردین حلا ماشدیم خطا کار شما شدین آدم خوبه نه ای خدا گردنتونو بزنه دزدهای کثیف
کی گفته مالیات نمیدن؟
این چرتو پرتارو از کجات در اوردی نوشتی؟
یه تحقیق درست درمون میکردی بعد
محدود کردن صرافی ها ، نه به خاطر منافع ملت که به خاطر تغییر نرخ تتر به دلخواه دولت و جمع آوری تتر با نرخی کمتر از نرخ جهانی و احتمالا مجبور کردن. صرافی ها به بهرمندی دولت از این تفاوت نرخ است ، قیمت تتر ظاهرا با افزایش و کاهش قیمت رمز ارزهای معروف مرتبط و در حال نوسان است و این مساله را بو دار می کنه ، از طرفی دیگه دولت با محدودکردن ملت در میزان تراکنش واردی به حسابشان و بازخواست از آنها عملا در حال فشردن گلوی ملت است ، وقتی بیشتر از دویست میلیون پول واریزی بازخواست دارد ، در حالی که کمترین قیمت ، خودروی سواری بدترین خودرو ساز نزدیک به پانصد میلیون تومان است ، عملا مردم حتی جرأت انتقال وجه از حساب دوست یا آشنا یا حتی خرید و فروش ارز دیجیتال بیش از دویست میلیون به حساب خود از ترس مسدود سازی را ندارند ، واقعا باید به حال چنین ملتی گریه کرد ، وامها و اختلاسهای میلیارد دلاری بازخواست ندارند ، اما مبلغی به اندازه خرید یک یخچال فریزر توسط قشر مستضعف بازخواست دارد ، بگذریم اونهائیکه حساب میلیاردی دارند و نیاز به چنین مبادلاتی ، بانک یا صرافی ایرانی نشد ، بانک و صرافی خارجی و به جای حساب ریالی در ایران ، حساب دلاری در خارج درست می کنند ، بخدا یه بچه دبیرستانی این حساب وکتابها و شعارهای تو خالی جلوگیری از تورم رو درک می کنه اما متاسفانه مسولین ما فکر می کنن ، با شعار تو خالی برای مردم و جیب پر کن برای خودشون ، مردم رو قانع می کنند ، به هر حال از دست این مظلومها کاری برنمیاد ، شما انصاف داشته باشید و کمتر حقوقشون رو ضایع کنید و اینهمه بند و زنجیر تو دست و پاشون نندازین . به امید عاقل شدن مسولین بی تدبیر و ناکارآمد و به امید سعادت و بهروزی تمام ملت مستضعف 💐