پروپان مایع جایگزین گاز طبیعی در سبد صادراتی + جدول

ارزآورترین کالای اساسی صادراتی کشور در نخستین ماه سال جاری، به «پروپان مایع‌شده در ظروف بیش از یک‌هزار سانتی‌متر مکعب» اختصاص یافت. این محصول که در دسته کالاهای اساسی و انرژی‌محور قرار می‌گیرد، با ثبت صادراتی به ارزش ۱۸۹ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار، در صدر فهرست کالاهای صادراتی غیرنفتی کشور قرار گرفت.

به گزارش تجارت ایده‌آل،  براساس داده‌های گمرک در اولین ماه سال جاری در حالی «پروپان مایع‌شده در ظروف بیش از یک‌هزار سانتی‌متر مکعب» رتبه نخست کالای صادراتی را از آن خود کرد که در ماه‌های اخیر همواره «گاز طبیعی مایع‌شده در ظروف با ظرفیت بیش از یک‌هزار سانتی‌متر مکعب» همواره بیشترین ارزش کالای صادراتی را در اختیار داشت.

اختصاص رتبه اول به پروپان مایع در اولین ماه سال جاری در حالی رقم خورد که طی ماه‌های گذشته، همواره «گاز طبیعی مایع‌شده» در همین رده بسته‌بندی، صدرنشین صادرات غیرنفتی ایران بوده و بیشترین ارزآوری را برای کشور به همراه داشته است.

تغییر جایگاه این دو محصول انرژی‌محور، به‌باور کارشناسان، می‌تواند ناشی از افزایش تقاضا برای پروپان در بازارهای منطقه‌ای، به‌ویژه در مصارف خانگی و صنعتی، و همچنین تغییرات فصلی در نیاز مصرف‌کنندگان بین‌المللی باشد.

کارشناسان معتقدند، افزایش مصرف فصلی پروپان در کشورهای همسایه و بازارهای آسیایی، به‌ویژه در حوزه‌های صنعتی و خانگی، نقش مهمی در ارتقاء حجم صادرات این کالا ایفا کرده است. همچنین بهره‌برداری بهینه از ظرفیت پالایشگاه‌ها و میادین گازی کشور، توانسته شرایط پایداری برای تامین این فرآورده فراهم آورد.

روند تجارت در اولین ماه ۱۴۰۴

براساس داد‌های گمرک نشان می‌دهد در بازه زمانی مورد بررسی، حجم تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) به کمی بیش از ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسیده و ارزش آن نیز معادل ۵ میلیارد و ۷۹۰ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، صادرات کشور از نظر وزن و ارزش کاهش یافت، اما در واردات، اگرچه حجم کالاها کاهش داشته، ارزش واردات با رشد همراه بوده است.

براساس داده‌های گمرک می‌توان گفت، در نخستین ماه سال ۱۴۰۴، میزان صادرات غیرنفتی حدود ۹ میلیون تن و به ارزش ۲.۹ میلیارد دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، از نظر وزنی ۸.۳۳ درصد و از نظر ارزشی درصد کاهش نشان می‌دهد. در همین مدت، واردات کشور نیز با کاهشی ۲۶.۴ درصدی در وزن و افزایشی ۲.۳ درصدی در ارزش دلاری همراه بوده و به ۱.۸میلیون تن به ارزش ۲.۹ میلیارد دلار رسیده است.

با توجه به داده‌های منتشر شده می‌توان گفت در مدت زمان مورد بررسی«پروپان مایع‌شده»، «قیر نفت»، «بوتان مایع‌شده» (هر دو در ظروف مشابه)، «شمش از آهن و فولاد غیر ممزوج، که در جای دیگر ذکر نشده است»، «متانول»، «کنسانتره آهن»، «سنگ آهن بهم فشرده شده و کنسانتره های آن به غیر از پیریت های آهن تفته شده»، «سایر گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده»، «پلی اتیلن گرید فیلم با وزن مخصوص (چگالی) کمتر از ۹۴درصد» و  بیشترین ارزش صادراتی را به خود اختصاص دادند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا