وضعیت تسهیلات اعطایی بانک‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان

وضعیت تسهیلات اعطایی به شرکت‌های دانش‌بنیان حاکی از آن است که با قرار گرفتن تعداد بیشتری از این شرکت‌ها در جمع شرکت‌های مورد تأیید صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری، درصد افزایش تقاضا برای دریافت تسهیلات نیز رو به فزونی است.

به گزارش تجارت ایده‌آل، امروزه در جهان شرکت‌های دانش‌ بنیان به عنوان مهمترین محرک‌ های توسعه اقتصادی و فناورانه در جوامع مختلف شناخته می‌ شوند. این شرکت‌ ها با استفاده از دانش و فناوری نوین، محصولات و خدماتی را به بازار عرضه می‌کنند که قابلیت ایجاد تغییرات اساسی در صنایع و جوامع دارند. اما برای رشد و توسعه این شرکت‌ ها، نیاز به منابع مالی قابل توجهی وجود دارد.

صندوق نوآوری‌و‌شکوفایی به عنوان یک سازمان مهم در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، نقش کلیدی در اعطای وام‌های مالی به این شرکت‌ها ایفا می‌کند. شرایط و فرآیند اعطای وام دانش‌بنیان با هدف حمایت از نوآوری و توسعه فناورانه، توسط صندوق تعیین و اجرا می‌شود.

تعداد شرکت‌های دانش بنیان در ایران

به گزارش اقتصادنیوز، در سه سال اخیر با رشد نسبتاً قابل قبولی در تعداد شرکت های دانش بنیان و اشتغال آفرینی این شرکت‌ ها مواجه بودیم که این موضوع به خصوص در سال ۱۴۰۱ با توجه به نامگذاری شعار سال به «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» بسیار پررنگ تر بود.

به طوری که از ۶ هزار و ۶۳۲ شرکت در سال ۱۴۰۰ به هشت هزار و ۲۶۰ شرکت در سال ۱۴۰۱ و ۹ هزار و ۷۳۳ تعداد شرکت در سال ۱۴۰۲ رسیده است. در حال حاضر نیز ۹ هزار و ۹۷۰ شرکت دانش‌بنیان به تایید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌ بنیان رسید که از این تعداد ۸۶۱ شرکت فناور، ۲ هزار و ۳۳۷ شرکت نوآور و ۶ هزار و ۷۷۱ شرکت به‌صورت نوپا تایید شده‌اند. بر این اساس، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در تیر ماه سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۵۰ درصد رشد داشت.

با توجه به اینکه در سال های اخیر نقش شرکت‌ های دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی کشور بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است و دولت، رشد شرکت‌های دانش‌بنیان را مورد تایید قرار داده و نقش پررنگ‌ و حیاتی بانک‌ها را مورد تاکید قرار داده است، تداوم این حمایت از سوی شبکه بانکی کشور و ارگان های مرتبط می تواند بهبود وضعیت اقتصاد کشور را به دنبال داشته باشد.

از این رو، بانک مرکزی به منظور دسترسی محققان، دانش پژوهان و دانشگاهیان، گزارش میزان تسهیلات پرداختی به شرکت های دانش بنیان را منتشر کرده است.

به گزارش اقتصادنیوز، بر اساس این جدول، میزان رشد تعداد تسهیلات با رشد مبلغ تسهیلات در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ حاکی از آن است که هر چند در سال ۱۴۰۳ تعداد تسهیلات نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد کمتری داشته است، اما در مقابل مبلغ تسهیلات پرداختی به شرکت های دانش بنیان رشد داشت.

به عنوان مثال، در سال ۱۴۰۳ رشد تعداد تسهیلات در مقایسه با سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۳ درصد کاهش داشت اما مبلغ کل تسهیلات پرداخت شده به شرکت های متقاضی وام، ۲۶ درصد رشد را به خود اختصاص داد.

همچنین در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲ هزار و ۹۳۶ شرکت دانش بنیان از بانک های یاد شده وام گرفته اند در حالی که این تعداد در سال ۱۴۰۳ ۲ هزار و ۹۲۲ شرکت بود اما در مقابل مبلغ تسهیلات اعطایی به این شرکت ها بیشتر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا