
واکنش چین به سرنگونی اف-۳۵ در ایران
وبگاه چینی «چاینا آکادمی» در گزارشی به بررسی ادعای ایران درباره سرنگونی چند فروند جنگنده رادارگریز اف-۳۵ اسرائیلی در جریان حمله اخیر پرداخته است.
به گزارش تجارت ایدهآل، سردبیر دفاعی این سایت چریوت ژای، نوشته است که ایران با استفاده از تاکتیکی مشابه روشی که چین در سال ۱۹۶۲ برای سرنگونی هواپیما های شناسایی U-2 به کار برد، موفق به فریب دادن و نابودی این جنگنده ها شده است.
طبق گزارش ها اسرائیل ابتدا با بمباران سیستم های راداری ایران تلاش کرد پدافند هوایی را از کار بیندازد، اما بسیاری از این رادار ها در واقع ماکت هایی بودند که برای گمراه کردن دشمن نصب شده بودند. پس از اطمینان اسرائیل به این موضوع، رادار های اصلی و پنهان ایران فعال شدند و توانستند جنگنده های اف-۳۵ را غافلگیر کنند.
با اینکه اف-۳۵ هواپیمایی رادارگریز است، اما این ویژگی به معنی نامرئی بودن کامل نیست. بسته به زاویه دید رادار، به ویژه از کنار یا پشت، امکان شناسایی و قفل شدن روی این هواپیما وجود دارد. روش کمین و شناسایی هواپیماها زمانی که از زاویه های کمتر محافظت شده عبور می کنند، تاکتیکی است که چین پیش تر برای سرنگونی هواپیما های U-2 به کار برده بود.
این گزارش نتیجه می گیرد که توانمندی های پدافندی ایران و استفاده هوشمندانه از سیستم های راداری و تاکتیک های کمین، موجب شده اند حتی جنگنده های پیشرفته رادارگریز نیز در برابر آن آسیب پذیر باشند.
منبع: عصرایران