هشدار وزیر نیرو: ۳ هزار مگاوات برق کشور توسط انشعابات غیرمجاز مصرف می‌شود

وزیر نیرو در نشست ستاد بحران مدیریت شبکه برق با هشدار درباره مصرف ۳ هزار مگاوات برق توسط انشعابات غیرمجاز، از تشکیل کارگروه مشترک با قوه قضاییه خبر داد.

به گزارش تجارت ایده آل؛ عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو امروز -۲۲ اردیبهشت- در جمع مدیران ارشد صنعت برق و مقام‌های ارشد دستگاه قضایی کشور در ستاد بحران مدیریت شبکه برق ایران با تأکید بر اینکه حفظ پایداری شبکه اولویت اصلی صنعت برق است، اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود حدود ۳ هزار مگاوات از مصرف برق کشور توسط انشعابات غیرمجاز برداشت می‌شود که این مسئله یکی از چالش‌های جدی شبکه برق است و نیاز به همراهی حقوقی و قضایی برای یافتن راهکارهای پایدار و قانونی دارد.

به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، علی آبادی تاکید کرد: تأخیر در اجرای تعمیرات دوره‌ای برخی نیروگاه‌های حرارتی به دلیل فشار کاری بالا در زمستان و همچنین استمرار دوره تعمیرات در نیروگاه اتمی بوشهر، از دیگر عوامل تشدید ناترازی در اردیبهشت ماه است. با این حال، هدف ما حفظ پایداری شبکه و جلوگیری از قطع سراسری برق است؛ چراکه برخلاف خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده قطع سراسری هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی بسیار سنگینی دارد و بازگشت کامل شبکه ممکن است تا یک هفته زمان ببرد.

او گفت: در اردیبهشت‌ماه امسال بیش از ۶ هزار مگاوات نسبت به مدت مشابه سال گذشته برق بیشتری تولید شد. با این حال، تقاضای مصرف در همین مدت ۱۱ هزار مگاوات رشد داشته است. همچنین به‌دلیل محدودیت در استفاده از نیروگاه‌های برق‌آبی، بیش از ۳ هزار مگاوات از این ظرفیت با هدف ذخیره سازی برای استفاده در ماه های تیر و مرداد در دسترس نیست و این فشار مضاعف را ایجاد کرده است.

وزیر نیرو در باره رشد پرشتاب مصرف برق در سال‌های اخیر خاطرنشان کرد: در دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰، رشد مصرف سالانه برق حدود ۴.۵ درصد بود، اما سال گذشته در اوج بار مصرف نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۷.۵ درصد افزایش یافت. امسال پیش‌بینی می‌کنیم این عدد به بیش از ۹ درصد برسد و بر همین اساس، وزارت نیرو از ماه‌ها قبل برنامه‌ریزی برای پاسخگویی به این رشد را آغاز کرده است.

علی‌آبادی ادامه داد: در قالب ۱۴ مگاپروژه تعریف‌شده برای عبور از اوج بار سال ۱۴۰۴، توسعه ظرفیت تولید، بهینه‌سازی مصرف و ارتقاء زیرساخت‌های پایش مصرف در دستور کار قرار گرفته است. یکی از مهم‌ترین اقدام ها، نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف است. تاکنون ۵ میلیون کنتور نصب شده و این عدد تا پیک تابستان به ۶ میلیون خواهد رسید.

او به مسئله مصرف غیرقانونی برق توسط استخراج‌کنندگان رمزارز اشاره کرد و گفت: تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز کشف شده که مصرفی بالغ بر یک هزار مگاوات داشته‌اند. تخمین زده می‌شود در حال حاضر بین ۲ تا ۳ هزار مگاوات برق کشور به‌صورت غیرقانونی در این حوزه مصرف می‌شود. برای مقابله مؤثر با این پدیده، نیاز به همکاری تنگاتنگ با قوه قضاییه و جرم‌انگاری صریح این رفتار داریم.

تشکیل کارگروه مشترک برای مقابله با استخراج غیرقانونی رمزارز به‌کار می‌گیرد

وحید میرحسینی، معاون دادستان کل کشور نیز در این نشست گفت: دستگاه قضایی و دادستانی کل کشور آمادگی کامل برای همکاری با وزارت نیرو به‌منظور ارتقای وضعیت صنعت برق و بهبود خدمت‌رسانی به مردم را دارد. اجرای دقیق قوانین می‌تواند بسیاری از چالش‌های این حوزه را کاهش دهد و همه بخش‌ها باید در اجرای مسئولیت‌های قانونی خود نسبت به تأمین پایدار این کالای حیاتی اهتمام داشته باشند.

او با اشاره به موضوعات مشترک وزارت نیرو و دستگاه قضا گفت: مقابله با انشعابات غیرمجاز و کشف ماینرهای غیرقانونی از اولویت‌های مشترک ماست و دادستانی نهایت تلاش خود را برای مقابله با استخراج غیرقانونی رمزارز به‌کار خواهد گرفت.

میرحسینی در پایان تصرح کرد: تشکیل یک کارگروه مشترک میان وزارت نیرو و دادستانی کل کشور و برگزاری جلسات منظم برای مقابله با این تخلفات می‌تواند اثربخشی بیشتری در برخورد با جرائم حوزه برق ایجاد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا