هشدار معاون وزیر کار: سونامی مشاغل غیررسمی در راه است

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هشدار درباره رشد مشاغل غیررسمی و کمبود نیروی کار ماهر گفت: سال گذشته 500 هزار نفر بیمه جدید داشتیم که بیشتر زنان تهرانی بودند و نشان دهنده گسترش مشاغل غیررسمی است.

به گزارش تجارت ایده‌آل، غلامحسین محمدی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز -۳۰ اردیبهشت- در نشست شورای مهارت استان کرمان اعلام کرد: گرایش به مشاغل غیررسمی افزایش یافته است، از طرفی با کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستیم.

به گزارش ایرنا، او تصریح کرد: مردم تن به حقوق‌های رسمی و بیمه‌ای و شرکت‌های رسمی نمی‌دهند و سراغ مشاغل غیررسمی می‌روند که بخش عمده آن غیرفنی و غیرصنعتی و در شهرهایی مثل تهران است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سرکوب حقوق و دستمزد در صنایع کوچکتر موجب شده افراد کمتر به این سمت بروند و به مشاغل غیررسمی گرایش پیدا کنند و صنعت ما در آینده نه چندان دور دچار مشکلات عدیده در حوزه نیروی کار خواهد شد بنابراین باید در مورد حقوق و دستمزد ورود کنیم و ضروری است حقوق و دستمزد در صنعت متفاوت دیده شود.

کمبود نیروی کار ماهر

او با بیان اینکه کمبود نیروی کار ماهر توسط واحدها به عنوان یک مشکل گزارش شده است یادآور شد: این مشکل در دنیا هم وجود دارد اما به دلیل اینکه محرک‌هایی همچون عوامل اقتصادی و اجتماعی، نبود همبستگی بین بازار کار و صنعت‌ و آموزش، تغییرات سریع بازار کار و ضعف نظام آموزشی در ایران وجود دارد موجب شده کمبود نیروی کار ماهر با شدت بیشتری خود را نشان دهد.

محمدی اضافه کرد: بازار کار فعالی داریم که مبتنی بر بهره‌وری است و اگر قرار است هشت درصد رشد اقتصادی داشته باشیم ۳۰ درصد آن حاصل از بهره‌وری است و مهمترین مولفه بهره‌وری نیروی کار است.

وی گفت: یک سال آموزش فنی و حرفه‌ای باعث می‌شود که بهره‌وری فرد ۲ تا چهار درصد رشد پیدا کند که در بلند مدت در تولید

ناکارآمدی نظام آموزشی در تربیت نیروی کار ماهر

او تصریح کرد: نظام آموزشی ایران در تربیت نیروی کار ماهر ناکارآمد عمل کرده و کشور از نظر میزان آموزش در سازمان‌ها نیز در میان ۱۴۱ کشور جزو هشت کشور آخر جهان قرار دارد. رتبه شاخص میانگین تحصیل فرزندان ما ۶۱ و رتبه شاخص مجموع مهارت ۱۳۶ است.

محمدی ادامه داد: این یعنی زیاد درس می‌خوانیم اما نتیجه هم ندارد و متناسب با بازار کار نیست.

او گفت: رتبه آموزش‌های ما در سازمان‌ها ۱۳۴ و رتبه در شاخص کیفیت آموزش در سازمان‌ها هم ۱۱۵ است که ناترازی بزرگ در بازار کار ایجاد کرده است‌.

محمدی یادآور شد: یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر به بازار کار عرضه می‌شوند و باوجود اینکه یک میلیون فرصت شغلی روبروی آنها است هر ۲ بخش شاکی هستند؛ کارفرما می‌گوید نیروی کار ندارد و جوانان می‌گویند بیکار هستیم چون نرخ کارایی و سازگاری آموزش‌ها به شدت پایین است و همترازی آموزش ها با نیاز بازار کار نمی‌خواند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا