
هشدار درباره نوشیدن چای کیسهای
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو گفت: برخی از کیسههای چای میتوانند میلیاردها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را وارد یک فنجان چای کنند.
به گزارش تجارت ایدهآل، مهدی انصاری دوگانه، با اشاره به نگرانیهای فزاینده جهانی درباره ریسکهای میکروپلاستیکها، اظهار داشت: بسیاری از کیسههای چای تجاری از ترکیبی از الیاف طبیعی مانند کاغذ و مواد پلاستیکی مانند پلیپروپیلن یا نایلون ساخته شدهاند. این مواد پلیمری برای چسباندن کیسهها و حفظ ساختار آنها هنگام قرار گرفتن در آب داغ استفاده میشوند. اما همین امر میتواند منجر به آزاد شدن ذرات میکروپلاستیک و نانوپلاستیک در زمان جوشاندن شود.
وی افزود: یک مطالعه که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد، نشان داد که برخی از کیسههای چای میتوانند میلیاردها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را وارد یک فنجان چای کنند. این ذرات با اندازههای بسیار کوچک، کمتر از ۵ میلیمتر برای میکروپلاستیکها و کمتر از ۱۰۰ نانومتر برای نانوپلاستیکها هستند. اندازه کوچک این ذرات باعث میشود که جداسازی آنها حتی با صافیهای مخصوص نیز دشوار باشد.
وی افزود: برای کاهش این خطرات، میتوان از استراتژیهایی مانند استفاده از کیسههای چای بدون پلاستیک که از مواد زیستتخریبپذیر یا تجزیهپذیر ساخته شدهاند، استفاده از چای برگهای آزاد بهجای کیسههای چای و همچنین قانونگذاریهای مشخصتر درباره مواد استفادهشده در تولید کیسههای چای بهره برد. این اقدامات میتوانند از آزادسازی میکروپلاستیکها جلوگیری کنند و به حفظ سلامت انسان کمک کنند.
انصاری دوگانه تأکید کرد: اگرچه هنوز خطرات دقیق مرتبط با مصرف میکروپلاستیکها بهطور کامل مشخص نشده است، اما با ادامه تحقیقات و اتخاذ روشهای پایدار میتوان از تعامل با این ذرات جلوگیری کرد و از سلامت انسان محافظت نمود.