نهنگ های بازار ارز در کمین شکست قیمت دلار

بهبود روابط ایران و روسیه که هر دو در تحریم هستند و سرمایه‌گذاری خارجی روس‌ها در ایران به هردو کشور برای مقاومت در برابر تحریم‌ها کمک خواهد کرد ولی دقیقا در نقطه مقابل خواسته های غرب قرار دارد.

به گزارش اقتصاد ایران به نقل از اکوایران، در حالیکه بازار ارز روز قبل انتظار اخبار مثبت برجامی را می‌کشید، خبرهای مربوط به تقویت روابط ایران و روسیه یکی پس از دیگری به گوش می‌رسید؛ همکاری‌هایی که نه تنها مورد توجه خبرگزاری‌های دو کشور قرار گرفت بلکه سایر رسانه‌های مهم جهان هم آن را مهم برشمردند.

بحث سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلاری روسیه در ایران دوباره داغ شد، موافقتنامه احداث خط ریلی رشت آستارا با سخنرانی رؤسای جمهور ایران و روسیه امضا شد، توافق اولیه برای استفاده از رمزارز ملی انجام شد، توافقنامه‌های ترانزیتی میان ایران و روسیه صورت گرفت و همزمان با اینکه رییس بانک مرکزی گفت خبرهایی از آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در راه است، دومین بانک بزرگ روسیه، دفتر نمایندگی خود را در ایران دایر کرد.

اخبار غافلگیرکننده نزدیکی روابط ایران و روسیه درست در شرایطی منتشر شد که بازار ارز در این هفته بیشتر انتظار سفر هیثم بن طارق پادشاه عمان را درباره بسته پیشنهادی به ایران می کشید و درست در زمانی که بازار در انتظار خبر مثبت از روابط دیپلماتیک با غرب بود روابط همه جانبه ایران با یکی از قدرت های شرق تقویت شد‌.

آنچه مشخص است، بهبود روابط ایران و روسیه که هر دو در تحریم هستند و سرمایه‌گذاری خارجی روس‌ها در ایران به هردو کشور برای مقاومت در برابر تحریم‌ها کمک خواهد کرد ولی دقیقا در نقطه مقابل خواسته های غرب قرار دارد. روز قبل بلومبرگ در گزارشی به افزایش فروش نفت توسط کشورهای تحریم شده نفتی پرداخته بود و از افتتاح دفتر نمایندگی دومین بانک بزرگ روسیه در ایران اظهار نگرانی کرده بود زیرا قدرت های ضد تحریمی دو کشور را افزایش می دهد. بررسی اخبار بین‌المللی نشان می‌دهد که غرب با تقویت روابط ایران با روسیه و چین، میانجیگری چین به جای آمریکا در روابط ایران و عربستان، قراردادهای تجاری و خصوصاً نظامی ایران و روسیه و توقیف نفتکش‌هایی که اخیرا در تنگه هرمز صورت گرفته مشکل دارد و بررسی سیر اخبار نشان می دهد که در صورت از سرگیری مجدد گفت‌وگوها، روابط نظامی ایران و روسیه، ماجرای صلح هرمز و کشتی‌های توقیف شده و آزادی زندانیان در هر گفت‌وگویی بررسی شود.

آنچه مشخص است، سفر پادشاه عمان به ایران و اظهارنظرهای مسئولان ایران و غرب پس از این ملاقات بعضی از زوایای پنهان را برای معامله گران روشن می‌کند ولی سیاست های اخیر ایران نشان می‌دهد که همانطور که مسولان بارها گفته اند، ایران دل به برجام نبسته است و درست در زمانی که بازار در انتظار گشایش در مشکلات دیپلماتیک با غربی ها بود تقویت قابل توجه روابط با طرف مقابل غربی ها یعنی روسیه مشخص می کند که همانطور که احتمال از سرگیری مجدد مذاکرات به‌وجود آمده با توجه به اقدامات دفاعی ایران(مانند تقویت روابط با روسیه) احتمال فاصله گرفتن بیشتر از هر توافقی هم وجود دارد.

حمایت با اهمیت دلار در روز جاری

مهم ترین اخباری که بازار ارز را تحت تاثیر قرار داده بازار مربوط به برجام است و تمامی حمایت ها در بازار ها شکسته شده اند، همانطور که بررسی تکنیکالی شاخص کل نشان میدهد و چندی پیش هم در دیدبان بررسی شده است با نزدیکی دلار به کف کانال صعودی در هشت ماه گذشته ، اخبار مثبتی منتشر شده که حتی در مواردی منجر به شکست کف کانال حمایتی دلار هم شده است ولی در ادامه وقتی اخبار مثبت نتوانسته در حد انتظارات معامله گران ظاهر شود، قیمت مناسب تر ارز نهنگ ها را به بازار آورده و پس از آن قیمت ها افزایش پیدا کرده است.حال اگر اخبار بازار همچنان خریداران را محتاط کند و برآیند فروشنده ها بیشتر باشد به ترتیب حمایت های ۵۰ هزار و ۷۰۰ تومان و ۵۰ هزار و ۲۰۰ توامن پیش روی دلار است که حمایت ۵۰ هزار و ۲۰۰ تومان و حمایت روانی ۵۰ هزار تومان سد محکمی در برابر کاهش دلار است که شکست و تثبیت پایین این محدوده می تواند شتاب کاهشی قیمت را افزایش دهد، در غبراین صورت کاهش قابل توجه قیمت ها می تواند نهنگ ها را به بازار ارز بیاورد.

ریزش ۱۵ درصدی ربع سکه در دو هفته

ربع سکه وارد کانال ده میلیون تومانی شده است و تاکنون نسبت به آخرین سقفی که زده بود در مدت دوهفته بیش از ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده است. معمولا ربع سکه در برابر تغییر قیمت مقاومت می کند ولی در صورت ادامه روند نزولی حمایت های ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ده میلیون و ۳۰۰ هزار تومان را پیش رو‌ دارد. مقاومت روانی یازده میلیون ،هم اولین هدف افزایش ربع سکه در صورت برگشت از این محدوده است که پس از آن می تواند تا محدوده ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بالا رود محدوده ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان مهم ترین مقاومت افزایشی دلار است.

حمایت فیبو و کاهش دلار دست سهام کوچکتر را گرفتند

شاخص کل هم وزن در طول ده روز بیش از ۱۲ درصد کاهش پیدا کرده است. روز قبل سهام کوچک بیشتر مورد توجه بازار قرار گرفت و شاخص هموزن که کاهش بیشتری را در روند اصلاحی اخیر تجربه کرده بود مورد توجه قرار گرفت، حمایت ۲۳ درصدی فیبوناچی در محدوده ۷۵۰ هزار واحد ترمز شاخص کل هم‌وزن را کشید و کاهش دلار رغبت معامله گران را برای معامله سهام ریالی کوچکتر افزایش داد. محدوده مقاومتی ۷۸۳ هزار واحد پیش روی شاخص کل هم وزن قرار گرفته است که در صورت فتح آن شاخص کل هم وزن باید به سمت مقاومت ۸۰۰ هزار واحدی حرکت کند در غیر این صورت و ادامه روند اصلاحی محدوده ۷۵۰ هزار واحدی برای شاخص هم‌وزن با اهمیت است و شکست آن حرکت شاخص را به سمت محدوده ۷۳۵ هزار واحدی تسهیل می کند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا