نان کامل: گزینهی برتر برای سلامتی
کارشناس اداره کل فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اهمیت مصرف نان کامل به جای نان سفید، خواستار ترویج فرهنگ استفاده از محصولات غلات کامل برای ارتقای سلامت عمومی شد.
به گزارش تجارت ایده آل، زهره پوراحمد، با اشاره به تفاوتهای نان کامل و نان سفید، گفت: نانسفید فاقد سبوس و جوانه گندم است و به همین دلیل، از نظر ویتامینهای گروه B بسیار فقیر است. مصرف این نوع نان میتواند خطر ابتلاء به دیابت را افزایش داده و با ایجاد سیری کوتاهمدت، منجر به گرسنگی زودرس شود. همچنین ارزش تغذیهای پایین نانسفید میتواند در افزایش وزن و چاقی نقش داشته باشد.
کنترل قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت
وی افزود: در مقابل، نان کامل که با حفظ سبوس و جوانه گندم تولید میشود، سرشار از ویتامینهای گروه B و مواد مغذی است. این نان به کنترل قند خون کمک کرده، خطر ابتلاء به دیابت را کاهش میدهد و حتی میتواند از سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری کند. مصرف نان کامل مقاومت بدن را در برابر بیماریهای مزمن، بهویژه سرطان، افزایش میدهد.
پوراحمد خاطرنشان کرد: نانکامل، به دلیل داشتن فیبر و مواد مغذی بیشتر، رنگی تیرهتر از نانسفید دارد.
وی تأکید کرد: مصرف نانکامل گامی مؤثر در ارتقای سلامت فردی و پیشگیری از بیماریهای مزمن است. استفاده از محصولات غلات کامل باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تا جامعهای سالمتر داشته باشیم.
مهر