موضع بی‌سابقه چین درباره سازمان ملل

رئیس جمهور چین به دنبال تداوم وخامت روابط کشور با آمریکا خواستار پشتیبانی از یک نظام بین‌المللی با محوریت سازمان ملل، تجارت عادلانه و حاکمیت قانون شد.

به گزارش تجارت ایده‌آل، «شی جین‌‍‌پینگ»، رئیس جمهور چین در تور سفر به سه کشور حوزه جنوب شرق آسیا شامل مالزی، ویتنام و کامبوج به سر می‌برد؛ سفری که با هدف تقویت روابط پکن با نزدیک‌ترین همسایگانش به دنبال تشدید تنش‌های تجاری با ایالات متحده صورت گرفته است.

شی جین‌‍‌پینگ در یک مقاله که در روزنامه انگلیسی زبان مالزیایی «دِ استار» در روز سه‌شنبه منتشر شد گفت یک نظام بین‌المللی با محوریت سازمان ملل و بر پایه قوانین بین‌المللی «برای پشتیبانی از یک حاکمیت جهانی منصفانه‌تر و عادلانه‌تر حیاتی است.»

رئیس جمهور چین خاطرنشان کرد: «ما باید نظام تجارت چند جانبه را حفظ کنیم، زنجیره‌های تامینی و صنعتی را با ثبات نگه داریم، و یک محیط بین‌المللی مبتنی بر باز بودن و همکاری را حفظ کنیم.»

این اظهارات شی بعد از آن مطرح می‌شوند که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا که در ماه ژانویه گذشته دور دوم ریاست جمهوری خود را آغاز کرد از چند روز قبل با وضع تعرفه‌های تجاری گزاف علیه کشورهای دیگر جهان به ویژه چین به بازارها شوک وارد کرد. هر چند که ترامپ بعدا اجرای برخی از این تعرفه‌ها را به تاخیر انداخته اما در این میان سطح تعرفه‌هایش علیه واردات از چین را به ۱۴۵ درصد رسانده است.

رئیس جمهور ایالات متحده در چارچوب رویکرد مشهور به «اول آمریکا» که قرار است مسائل آمریکا را در اولویت قرار دهد، کشورش را از سازمان‌های بین‌المللی همچون سازمان تجارت جهانی خارج ساخته، بخش عمده کمک‌های خارجی واشنگتن را به حال تعلیق در آورده و سازمان دولتی اصلی مدیریت کننده این کمک‌ها مشهور به آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا را برچیده است.

چین اما روز سه‌شنبه در واکنش به سیاست‌های دولت ایالات متحده تاکید کرد که رویکردش در عرصه تجارت «فرو ریختن‌ دیوارها» و گسترده تر کردن حلقه شرکای تجاری خود است.

مالزی در جریان جنگ تجاری اخیر به راه افتاده از سوی ترامپ با تعرفه تجاری ۲۴ درصدی مواجه شده و مقام‌های مالزیایی اخیرا شروع به تلاش برای راضی کردن دولت ایالات متحده به تاخیر در اجرای این تعرفه‌ کرده‌اند.

شی جین‌پینگ تاکید کرد چین با مالزی و دیگر کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا که عضو اتحادیه آ.سه.آن هستند خواست «تا با جریانات پنهان ژئوپلتیکی و تقابل اردوگاهی و جریانات پنهان یکجانبه گرایی و محاظه‌کاری مقابله کنند.»

رئیس جمهور چین اظهار کرد چین و مالزی باید به همکاری‌های خود تحت ابتکار عمل چینی «کمربند و جاده» و دیگر پروژه‌های سرمایه‌گذاری زیرساختی و حمل ونقل ادامه دهند.

رئیس جمهور چین امروز چهارشنبه در ضمن سفرش به مالزی به دیدار «انور ابراهیم»، نخست وزیر این کشور رفته و انتظار می‌رود که توافقات بیشتری بین چین و مالزی امضا شود.

چین از سال ۲۰۰۹ به عنوان بزرگترین شریک تجاری مالزی مطرح بوده و بر اساس اعلام وزارت امور خارجه مالزی ارزش مجموع تجارت ۲ کشور در سال گذشته میلادی به بیش از ۱۰۹ میلیارد دلار رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بابک, [18/12/1403 11:11 ق.ظ]