مهمانان برنامه های دیدار با پزشکیان در سفر به خوزستان، از قبل گزینش نشده بودند
در جریان سفر دو روزه رئیسجمهور پزشکیان به استان خوزستان چندحاشیه بوجود آمد که بدلیل اهمیت، هم توجه رئیسجمهور و همراهانش را بخود جلب کرد و هم موجب بحث ومجادله و بررسی زیادی در رسانهها و فضای مجازی محلی خوزستان شد.
به گزارش تجارت ایده آل، روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: دکترپزشکیان در بدو ورود به اهواز و در دیدار عمومی در اجتماع مردم این شهر در سالن شرکت نفت گفت:«ما به اینجا آمدهایم تا حرفهای شما را بشنویم و قول میدهم مطالبات و رفع مشکلات مردم خوزستان را با جدیت پیگیری کنیم و در جلساتی که طی سفر دوروزه با مسئولان و نخبگان سایر بخشهای استان خواهیم داشت،تصمیمات مناسب اتخاذ کنیم.»
دقایقی چند از سخنرانی رئیسجمهور نگذشته بود که خانم خبرنگارصداوسیمای مرکز خوزستان بصورت غیرمنتظره و احتمالا تشکیلاتی سخنان پزشکیان را قطع کرد و باعث برهم خوردن فضای مراسم شد. پزشکیان هم پس از فریادهای عجیب این خانم صداوسیمایی از او خواست پشت تریبون حرفش را بزند.
درهمین مراسم هنگام سخنرانی استاندار خوزستان برای خیر مقدم،گروهی دیگر نیز با سردادن شعارهای بیکاری،بیکاری و تورم،تورم نظم جلسه را مختل کردند.البته رئیسجمهور این بار نیز با صبوری و متانت از برخی معترضان خواست جهت بیان مشکلات پشت تریبون بیایند. تاحدودی فضاآرام شد.پس از آن هم در نشستهای دیگر با حضور نخبگان سیاسی و فرهنگی استان همین شرایط بشکل دیگری تکرار شد.افراد حاضر در نشست با بحث و جدلهای متقابل و فریاد و اعتراض به یکدیگر اداره جلسه را با مشکل روبرو کردند.
درهمین رابطه تذکر چند نکته حائز اهمیت است.
*واقعیت وجود مشکلات معیشتی و اقتصادی و گرانی و تورم درکشور موضوعی است که هماکنون مردم را بشدت آزار میدهد.اعتراض به بیکاری و تورم و… اگر بصورت خودجوش و مردمی ونه تشکیلاتی وباندی وبرنامهریزی شده در اتاق فکرهای سایه صورت گیرد وبرای تضعیف دولت نباشد، نه تنها اشکالی ندارد بلکه مسئولان را متوجه این واقعیت میکند که اوضاع کشور چندان گل و بلبل نیست و البته منشاء آن هم فقط دولتی که چند ماه است زمام اموراجرایی را بدست گرفته،نیست واگر قرار به حسابرسی باشد خیلیها باید پاسخگو باشند.سوابق این گونه اعتراضات باندی را درسال ۹۶ و۹۸ در دولت آقای روحانی بیاد داریم که چگونه ماجرا از دست برنامه ریزان خارج شد و هزینه زیادی را بردوش مملکت گذاشت.
*در سفرهای رؤسای جمهور قبلی به خوزستان،هرگز شاهد چنین صحنههای اعتراضی در جلسات رسمی نبودیم. مدعوین به صورت انتخابی ویکدست آنهم فقط با حضور یکی دوخبرنگار محلی و مابقی خبرنگاران رسانههای همراه و همسو با دولت از تهران حضور پیدا میکردند و با نظم سازمان یافته جلسات تشکیل میشد و هیچگونه التهاب و اعتراض و فضاسازی ظهور و بروز پیدا نمیکرد تا جایی که حتی متن سخنان افراد مورد بررسی قرار میگرفت. در سفر پزشکیان چنین شرایطی نبود ومواردی که درسفرهای قبلی بود،مشاهده نشد.در جریان نشستها در این سفر،نمایندگان جریانهای مختلف سیاسی اصولگرایی و پایداری وکیهانی هرچه خواستند گفتند،بگونهای که فرصت از برخی هواداران رئیسجمهور هم گرفته شد و همین موجب اعتراض شدید آنان واقع گردید.
* مردم بدلیل مشکلات حل نشده از گذشته از وضعیت استان رنجیده خاطر و عصبانی هستند.مقام دوم در بیکاری،مقاوم دوم در فلاکت اقتصادی در کشور،مهاجرت نخبگان وفرارسرمایه از خوزستان به سایر استانها،تورم افسار گسیخته بیشتر از متوسط کشوری،برخی تحریکات قومی و اختلافات دربین نخبگان،آلودگی هوا، رتبه دوم حاشیه نشینی،کیفیت نازل آموزش وپرورش و جمعیت بالای افراد بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی در روستاها و حاشیه شهرها و کمبود معلم،استخدام افراد غیربومی در صنایع پتروشیمی و نفت و گاز،عوارض و عواقب حوادث سال ۹۸ خوزستان، سطح پایین کیفیت زندگی و امکانات شهری،مدیران پروازی،اختلافات ناتمام شورای شهر و شهرداری اهواز،که معاون رئیسجمهور دراین سفر به آن انتقاد کردواهواز را همانند شهری جنگ زده تشبیه کرد.اینها همه مواردی هستند که میتوانند زمینه ساز اعتراضات مردمی شوند و باید فکری اساسی برای استان کرد.اگرچه رئیسجمهور پزشکیان خود و مسئولان همراهش بین مردم مناطق محروم استان رفتند و صبورانه درددل و گرفتاری مردم را از زبان خودشان بیشتر شنیدند تا سخنرانی کنند. ولی بهرحال مسئولان عالی دولت و مجلس و دستگاه قضا باید بدانند که چنانچه اقدامات مؤثری پشت این شنیدنها نباشد خدای ناخواسته استان خوزستان با گرفتاریهای مضاعفی مواجه خواهد شد.
*بخشی از اعتراضات طرفداران دولت و اختلال در نشستها ناشی از اعتراض به ابقای مدیران غیرهمسو با دولت و تفسیر نادرست از شعار وفاق ملی بود که آن را به عنوان عاملی برای سرخوردگی و گوشه نشینی خویش بیان کردند.بخش دیگری از معترضان به دخالت برخی از نمایندگان مجلس در چینش مدیران همسو با خود و مخالف سیاستهای دولت پزشکیان اعتراض داشتند و از شعار وفاق بعنوان اتوبان یکطرفهای بسود جریان شکست خورده در انتخابات تعبیر میکردند.
امیداست تجربه سفر رئیسجمهور پزشکیان به خوزستان مورد بررسی و آسیب شناسی کارشناسان دولت برای کمک به حل واقعی مشکلات کشور قرار گیرد.