
فتوای رهبری: با مانده پول وصیت چه کنیم؟
حضرت آیتالله خامنهای به یک استفتاء مهم درباره مانده وصیت مالی میت پاسخ دادند. این استفتاء تکلیف مبلغ باقیمانده پس از انجام وصایای متوفی، بهویژه در خصوص یک سوم اموال و رد مظالم را روشن میسازد. حکم شرعی اعلام شده راهگشای بسیاری از مؤمنین در این زمینه خواهد بود.
به گزارش تجارت ایدهآل، دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای، پاسخ ایشان به استفتائی پیرامون مانده وصیت مالی میت را منتشر کرد. این استفتاء به یکی از سوالات رایج در خصوص نحوه مدیریت اموال باقیمانده از وصیتنامه متوفی پس از انجام امور مورد نظر وی میپردازد.
در متن سؤال مطرح شده از محضر رهبر معظم انقلاب آمده است: “شخصی، مبلغی را نزد دیگری به امانت میگذارد تا پس از فوت او، صَرف در هزینۀ دفن و کفن و مدت معینی نماز و روزه و نیز رد مظالم و مجلس ترحیم شود، اگر پس از انجام موارد یاد شده، مبلغی باقی بماند، متعلق به ورثه است یا باید صرف امور خیر شود؟”
حضرت آیتالله خامنهای در پاسخ به این استفتاء مرقوم فرمودند: “اگر پس از کسر بدهیها و واجبات مالی میت، مجموع مال به امانت گذاشته شده، بیشتر از یک سوم اموال میت نباشد، باقیمانده برای رد مظالم هزینه شود.”
این پاسخ، اهمیت رد مظالم و لزوم رعایت حدود یک سوم اموال در وصیت را روشن میسازد و تکلیف مانده وصیت مالی میت را در چنین شرایطی مشخص میکند. بدین ترتیب، در صورتی که کل مبلغ وصیت شده از ثلث ترکه تجاوز نکند، باقیمانده آن پس از انجام وصایا، به جای انتقال به ورثه یا صرف در سایر امور خیریه، باید در جهت جبران حقوق احتمالی مردم (رد مظالم) هزینه گردد. این حکم شرعی راهنمایی دقیق برای امانتداران و مجریان وصیت خواهد بود.