عملیات نجات مدارس فرسوده در تهران

شهردار تهران با بیان اینکه شهرداری در کنار دولت برای تحقق شعار سال ایستاده، از برنامه‌ریزی برای نوسازی مدارس فرسوده با کمک بخش خصوصی و خیرین خبر داد و ساخت مجتمع‌های نوین آموزشی را راهکاری مؤثر برای ارتقای کیفیت آموزش دانست.

به گزارش تجارت ایده آل؛ نشست مشترک تخصصی معاونان عمرانی استانداری‌ها و شهرداری‌ها عصر چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در وزارت کشور برگزار شد. علیرضا زاکانی، شهردار تهران در این نشست با اشاره به وضعیت نامطلوب برخی مدارس کشور، گفت: «در شرایطی که جمعیت دانش‌آموزی کشور به ۱۵ میلیون نفر رسیده، بسیاری از مدارس به لحاظ ایمنی و امکانات در وضعیت فرسوده قرار دارند. دولت نیز با حساسیت ویژه‌ای پیگیر نوسازی این مدارس است.»

زاکانی با اشاره به ظرفیت تهران در این زمینه گفت: «اگر تنها ۱۰۰ مجتمع آموزشی نوین در تهران احداث شود، نه‌تنها کیفیت آموزش ارتقا می‌یابد، بلکه هویت شهری نیز دچار تحول مثبت خواهد شد.»

شهردار تهران همچنین بر نقش بخش خصوصی در این فرآیند تأکید کرد و گفت: «سرمایه‌گذاران می‌توانند از طریق مولدسازی ساختمان‌های فرسوده مدارس، در سود حاصل از نوسازی شریک شوند. این مدل می‌تواند مشارکت اقتصادی را با منافع اجتماعی پیوند بزند.»

در بخش دیگری از این نشست، زاکانی با اشاره به وجود ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده و ناپایدار در کشور، به موضوع تأمین مسکن پرداخت و گفت: «بر اساس مصوبه مجلس، باید سالانه یک میلیون واحد مسکن ساخته شود؛ اما اجرای این برنامه به دلیل اختلاف نظر میان بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی در مورد پرداخت تسهیلات، با چالش مواجه شده است.»

وی افزود: «برای عبور از این موانع، ارائه مشوق‌های غیرنقدی به بخش خصوصی می‌تواند راهگشا باشد. از این مسیر هم بحران مسکن مدیریت می‌شود، هم نقدینگی به سمت تولید هدایت می‌شود و هم شهرداری‌ها از محل مالیات و عوارض ساخت‌وساز بهره‌مند خواهند شد.»

زاکانی در پایان با اشاره به اهمیت ایجاد امید و نشاط در میان مردم گفت: «مدیریت شهری می‌تواند با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود و همکاری نزدیک با دولت، گامی مؤثر در تحقق شعار سال و پاسخ‌گویی به مطالبات شهروندان بردارد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا