عرضه گوشت گرم با کالابرگ الکترونیکی

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: باید گوشت گرم تولید داخل در کالابرگ عرضه شود تا هم میل و رغبت تولیدکنندگان بیشتر شود و هم گوشت با قیمت مناسب‌تری به دست مصرف‌کنندگان برسد.

به گزارش اقتصاد ایران، افشین صدردادرس در بیست‌وچهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران با بیان اینکه در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ بر اساس آمار گمرک مجموع گوشت وارداتی به کشور ۹۰ هزار تن بوده است. اظهار کرد: همچنین حدود ۲۵ هزار تن دام زنده وارد شده. از این ۲۵ هزار تن بر اساس ضریب تبدیل، ۱۲ هزار تن گوشت خالص به دست می‌آید. مجموعا ۱۰۲ هزار تن گوشت وارداتی در ۱۰ ماهه داشتیم.

وی افزود: ۴۰۰ هزار تن گوشت تولید داخل داریم. اگر این میزان گوشت را بر اساس جمعیت کشور یعنی ۸۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر حساب کنیم. سرانه مصرف ۵.۹ کیلو می‌شود. در حالی که سال گذشته سرانه مصرف ۷.۵ کیلو بود.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تصریح کرد. گفته می‌شود این آمار مربوط به کشتارگاه‌های رسمی است. اعلام کردیم که اگر ۱۰ درصد به این آمار اضافه شود برای مثال ۴۰۰ هزار تن به ۴۴۰ هزار تن می‌رسد. سرانه مصرف به عدد ۶.۴ کیلو می رسد که باز هم از سال گذشته کمتر است.

واردات داریم اما سرانه زیر شش کیلو رسیده

وی با بیان اینکه آمار کشتارگاه‌ها نشان از کاهش ۲۲ درصدی کشتار در ۱۰ ماه امسال نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد، افزود:سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار تن واردات داشتیم و سرانه مصرف ۷.۵ کیلو بوده، در حالیکه امسال ۱۰۲ هزار تن واردات داریم اما سرانه زیر شش کیلو رسیده است. اگر گفته می‌شود که با واردات بازار تنظیم می‌شود پس چرا سرانه مصرف با افزایش واردات کاهشی شده است.

این فعال بخش خصوصی در ادامه عنوان کرد: واردات باعث شده که برای تولید کننده افق روشنی وجود نداشته باشد در نتیجه با کاهش تولید مواجه هستیم. واردات هر چه زیادتر شود به نفع نیست و اتفاقا به ضرر است.

به گفته وی مساله مهم در بازار گوشت این است که مصرف کننده قدرت خرید ندارد. دولت باید توان مصرف‌کننده را بالاببرد که این مهم با ارائه گوشت گرم در کالابرگ میسر می‌شود. مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تصریح کرد: یارانه‌ایی که از بخش کشاورزی بیرون آمد به بخش تولید نرفت و نتیجه این شد که تولید دچار مشکلات اساسی شده است.

به جای یارانه نقدی به مردم کالابرگ داده شود

وی با بیان اینکه بهتر است به جای یارانه نقدی به مردم کالابرگ داده شود، گفت:گوشت قرمز گرم داخلی جزو اقلام کالابرگ الکترونیک نیست و سوال اینجاست که چرا این گوشت قرمز وارد کالابرگ نمی‌شود؟ با حساب سرانگشتی می‌توانیم محاسبه کنیم که اگر با کالابرگ مردم گوشت گرم داخلی خریداری کنند برای آنها به صرفه‌تر است یا گوشت گرم منجمد و وارداتی خریداری کنند؟

دادرس‌اضافه کرد: میانگین قیمت گوشت وارداتی کیلویی۳۷۰ هزار تومان است. اگر کالابرگ الکترونیک در مکانیسم خود به درستی اجرایی شود قیمت دام زنده از ۲۵۰ هزار تومان به ۲۳۰ هزار تومان می رسد. با این قیمت دام زنده، قیمت لاشه حدود ۴۶۰ هزار تومان می‌شود که تا به دست مصرف کننده برسد ۵۵۰ هزار تومان می شود. از این میزان ۳۰۰ هزار تومان را دولت به عنوان یارانه می پردازد و ۲۵۰ هزار تومان فقط مصرف کننده از جیب خود می گذارد. استفاده از کالابرگ هم برای دولت و هم مصرف‌کننده صرفه اقتصادی دارد.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا