صادرات فرش دستبافت ایرانی رو به افول است!
صادرات فرش دستباف ایران به دلیل مشکلات اقتصادی و عدم حمایتهای لازم، ۸۰ درصد کاهش یافته است.
به گزارش تجارت ایده آل، عبدالله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تولیدکنندگان فرش دستباف ایران، با اشاره به مشکلات موجود در صنعت فرش، گفت: در حال حاضر، تنها ۲۰ درصد از صادرات فرش ایران حفظ شده و ۸۰ درصد آن از دست رفته است.
کاهش چشمگیر بافندگان فرش دست بافت
او در ادامه به رقابت ترکیه در این صنعت اشاره کرد و افزود: کشور همسایهمان ترکیه با سرمایهگذاری و حمایت از استادکاران این حوزه، توانسته تولیدات خود را در زمینه فرش گسترش دهد.
بهرامی همچنین با اشاره به وجود ۱۵ هزار کارشناس ارشد در حوزه فرش دستباف در کشور، گفت: فرش یک کالای هنری است و فرآیند فروش آن معمولاً از کشوری به کشور دیگر انجام میشود. در حال حاضر کمتر از ۱۰ صادرکننده در این زمینه فعال هستند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تولیدکنندگان فرش دستباف ایران، تأکید کرد: این هنر ارزشمند ایرانی به دلیل مشکلات متعدد در حال نابودی است. در حالی که سالانه ۶۰ میلیون تن پشم در کشور تولید میشود، کمتر از یک درصد از آن فرآوری میشود.
او همچنین از نبود حمایتهای کافی برای صنعت فرش انتقاد کرد و گفت: صنعت فرش هیچ مدافعی ندارد، در حالی که کشورهای همسایه برای کالاهای کماهمیت خود وزارتخانه ایجاد کردهاند.
بهرامی با اشاره به مشکلات قالیبافان در زمینه بیمه و افزایش قیمت مواد اولیه، افزود: تولید فرش برای قالیبافان دیگر مقرون به صرفه نیست، چرا که هیچ حمایت دولتی ندارند. صنعت فرش تمام مولفههای اقتصاد مقاومتی را داراست و باید توجه بیشتری به آن شود.
اکوایران