سهم اندک آفریقا از تجارت معدنی ایران

ایران با برخورداری از بیش از ۷۰ نوع ماده معدنی و ذخایر شناسایی‌شده‌ای بالغ بر ۶۰ میلیارد تن، از نظر تنوع و حجم منابع معدنی در جمع ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارد. همچنین، بخش قابل توجهی از صادرات ایران به محصولات معدنی اختصاص یافته است. با این حال، ارزیابی‌ها نشان می‌دهد سهم قاره آفریقا از تجارت معدنی ایران همچنان ناچیز باقی مانده است.

به گزارش تجارت ایده آل، بر اساس داده‌های اعلام‌ شده از سوی ایمیدرو، ایران در سال ۲۰۲۴ با تولید بیش از ۳۱ میلیون تن فولاد و ظرفیت تولیدی نزدیک به ۵۰ میلیون تن، جایگاه قابل توجهی در صنعت فولاد داشته است.

در بخش مس نیز حدود ۳۵۰ هزار تن محتوای معدنی تولید شده و در حوزه آلومینیوم، تولید به ۷۰۰ هزار تن رسیده است. مجموع صادرات این سه بخش معدنی، سهمی در حدود ۱۴ میلیارد دلار برای ایران به همراه داشته است. با این وجود  سهم آفریقا از این تجارت بسیار کم و ناچیز است.

سهم اندک قاره آفریقا از تجارت معدنی با ایران، موضوعی بود که رئیس هیأت عامل ایمیدرو در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا به آن اشاره کرد. وی با تأکید بر لزوم توسعه روابط، از نمایندگان کشورهای آفریقایی حاضر در اجلاس دعوت کرد تا با ایجاد فضای همکاری مشترک، زمینه‌ای برای فعالیت کارشناسان و متخصصان دو طرف فراهم شود. او پیشنهاد داد تیم‌های مشترکی برای شناسایی چالش‌ها و طراحی راه‌حل‌های خلاقانه و عملیاتی تشکیل شوند؛ راه‌حل‌هایی که می‌توانند شامل تبادل کالا، انتقال مواد معدنی، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، اجرای پروژه‌های بزرگ و تامین تجهیزات کلیدی باشند.

محمد آقاجانلو در ادامه به این نکته اشاره کرد که با توجه به زیرساخت‌های قابل توجه در ایران در حوزه فولاد، آلومینیوم و معادن، می‌توانیم با قاره آفریقا همکاری استراتژیک و مکملی در کنار یکدیگر داشته باشیم.

به گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، رئیس هیأت عامل ایمیدرو در ادامه اظهار کرد: تحولات اقتصادی در قاره آفریقا ضروری است و ملت‌هایی که ریشه‌های تمدنی مشترک و ظرفیت‌های مکمل یکدیگر دارند، باید فصل جدیدی از همکاری‌های اقتصادی، صنعتی و معدنی را آغاز کنند.

محمد آقاجانلو که در پنل صنعت، معدن و صنایع فلزی این اجلاس سخن می‌گفت، افزود: تغییرات اقلیمی، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های قاره آفریقاست؛ بیش از ۹۵ درصد تولیدات کشاورزی این قاره به بارش طبیعی وابسته است و تغییرات مدل‌های بارشی به معضلی جدی تبدیل شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به زیرساخت‌های قابل توجه در ایران در حوزه فولاد، آلومینیوم و معادن، ما می‌توانیم همکاری استراتژیک و مکملی در کنار یکدیگر داشته باشیم تا در برابر بحران‌های جهانی ایستادگی کنیم. این همکاری نیروی محرکه‌ای خواهد بود برای ساخت آینده‌ای مقاوم، سبز و پایدار برای ملت‌های ایران و آفریقا.

آقاجانلو تصریح کرد: در راستای توسعه پایدار و ایجاد فرصت‌های جدید، باید برنامه‌ای مبتنی بر نقاط قوت واقعی هر دو طرف داشته باشیم؛ طی دهه گذشته، سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای در حوزه‌های صنعتی و معدنی انجام داده‌ایم و امروز می‌توانیم با افتخار بگوییم که دانش طراحی و بومی‌سازی بسیاری از این حوزه‌ها را در اختیار داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا