
راهاندازی سامانه وصول مالیات+ جزئیات
به گفته مدیرکل دفتر مطالعات بخش عمومی و اقتصاد اسلامی وزارت اقتصاد پیشنویس آییننامه تسهیل بند "ت" ماده ۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت نوشته شده است و بهزودی سامانه تسهیل وصول حق بیمه و مالیات ایجاد میشود.
به گزارش تجارت ایدهآل، علی افضلی درباره تسهیل فرایند وصول حق بیمه و مالیات با اشاره به بند “ت” ماده ۴ قانون برنامه هفتم پیشرفت “وصول حق بیمه توسط سازمان مالیاتی” و ابلاغ آن در سال گذشته اظهار کرد: این حکم در فصل بهبود محیط کسبوکار در برنامه هفتم آمده و متن حکم، وزارت اقتصاد بهتبع آن سازمان مالیاتی و وزارت کار را ملزم کرده تا در راستای تسهیل فرایند وصول و پرداخت حق بیمه و مالیات این فرایندها را ایجاد کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بر اساس مواد ۸۴ و ۸۵ قانون مالیاتهای مستقیم، کارفرمایان ملزم هستند فهرستی را شامل فهرست کارکنان آن واحد و میزان حقوق و دستمزد آنها را به سازمان مالیاتی اعلام و بر اساس این فهرست ماهانه میزان مالیات بر حقوق کارکنان را کسر و بهحساب سازمان مالیاتی واریز کنند.
وی اضافه کرد: طبق قوانین مربوط به سازمان تأمین اجتماعی نیز آنها ملزم هستند تا کسورات حق بیمه را کسر و بهحساب سازمانهای بیمهگر واریز کنند. این دو فهرست ممکن است با یکدیگر متفاوت یا یکسان باشند، پس میتوان این فهرستها را تجمیع کرد.
افضلی دراینخصوص به مثالی اشاره کرد و افزود: در کشور ۱۴۰ نوع عوارض در اوایل دهه ۸۰ وجود داشت و صاحبان کسبوکار به فراخور کار خود تعدادی عوارض را پرداخت میکردند؛ پس از آسیبشناسی قانون تجمیع عوارض آمد و قانون ارزش افزوده آن را تکمیل کرد که تمام این عوارضها جمع شد و صاحبان کسبوکار تنها با سازمان مالیاتی سروکار خواهند داشت و به بهبود محیط کسبوکار کمک کرد، این حکم نیز در همین راستا است.
وی با عنوان اینکه از متن حکم بند “ت” ماده ۴ دو تفسیر برداشت میشود، تصریح کرد: در تفسیر موسع تمام فرایند وصول حق بیمه به سازمان مالیاتی منتقل شود، اما پروژهای ملی و زمانبر است.
مدیرکل دفتر مطالعات بخش عمومی و اقتصاد اسلامی افزود: پیشنویس آییننامه تسهیل بند “ت” ماده ۴ قانون برنامه هفتم، بر اساس تفسیر دوم توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بهعنوان متولی اصلی نوشته و به دولت ارسال شده که هنوز به جمعبندی و مصوبه هیأت وزیران نرسیده است؛ اما در کمیسیون اقتصادی دولت بررسی و پیشبینی میشود تا هفته آینده در کمیسیون اصلی اقتصادی دولت نیز بررسی شود.
وی با اشاره به مهمترین چالش این موضوع بیان کرد: با پیشنویس نوشته شده چالش مهمی وجود ندارد چراکه در آن مشخص شده تا سازمانهای بیمهگر جزئیات را در اختیار سازمان مالیاتی قرار بدهند و با تشکیل یک فهرست تلفیقی از کارفرما اطلاعات اخذ شود و دوباره به سازمانهای بیمهگر از طریق سازمان مالیاتی ارسال شود.
افضلی تاکید کرد: در آییننامه، تعیین حق بیمه توسط سازمان مالیاتی دیده نشده است و فقط بحث پرداخت است و درگاهی برای دریافت اطلاعات و پرداخت توسط کارفرما بهحساب سازمانهای بیمهگر دیده شده و محاسبه و تعیین در پیشنویس به سازمانهای بیمه سپرده شده است.