دردسر جدید برای متقاضیان مسکن ملی

مبلغ وام ملی مسکن ارتقا پیدا کرد، اما قدرت این تسهیلات نسبت به سال گذشته کمتر شده است.

به گزارش تجارت ایده آل، مبلغ وام نهضت ملی مسکن به جدیدترین تقابل مجلس و بانک مرکزی تبدیل شده است. باوجود افزایش ۱۸ درصدی مبلغ تسهیلات در شورای عالی مسکن، نماینده‌های مجلس روی رشدی در حد و اندازه ۴۵ درصد اصرار دارند.

بانک مرکزی اما آنطرف ماجرا همین ارقام فعلی را هم بار سنگینی روی دوش شبکه بانکی معرفی می‌کند و اعتقاد دارد رقم مدنظر مجلس منجر به کُندشدن پروژه‌ها می‌شود. مبلغ تسهیلات نهضت ملی مسکن فقط یکی از نگرانی‌های بانک مرکزی است و علاوه بر آن بازپرداخت ۲۰ ساله اقساط وام هیچوقت باب میل بانک‌ها نبوده. سوای این حرف‌ها کاهش قدرت تسهیلات نهضت ملی مسکن رسما به یکی دیگر از نگرانی‌های متقاضیان تبدیل شده است.

دعوای مجلس و بانک مرکزی به‌خاطر تسهیلات نهضت ملی مسکن 

مبلغ وام نهضت ملی مورد توافق مجلس و بانک مرکزی نیست. از یک طرف مجلس روی عدد ۸۰۰ میلیون زوم کرده و از طرفی بانک مرکزی اصرار دارد رقمی در حد ۶۵۰ میلیون تومان به متقاضیان نهضت مسکن ملی تعلق پیدا کند.

مبلغ وام نهضت ملی مسکن در جلسه شورای عالی مسکن که ابتدای دی‌ماه برگزار شد، از ۵۵۰ به ۶۵۰ میلیون تومان ارتقا پیدا کرد، اما نمایندگان مجلس اعتقاد دارند رقمی که بانک‌ها به متقاضیان پرداخت می‌کنند باید بیشتر از این حرف‌ها باشد. رئیس کمیسیون عمران مجلس که این روزها بابت همین موضوع برای خبرنگاران اقتصادی مهم شده، می‌گوید، با اینکه تاکید زیادی روی ارتقای مبلغ تسهیلات نضهت ملی مسکن داریم، اما بانک مرکزی مقاومت می‌کند و زیربار نمی‌رود.

مبلغ وام نهضت ملی مسکن، اما از دید بانک مرکزی نباید از سقف فعلی تجاوز کند. محمدرضا فرزین ۱۵ آبان امسال رسما اعلام کرد همین الان هم بانک‌ها در پرداخت ۵۵۰ میلیون تومان دچار مشکل هستند. رئیس بانک مرکزی ادعا می‌کند اگر سقف وام مسکن ملی به ۸۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کند، نهایتا شاهد نتجه‌ای جز ایجاد اختلاف بیشتر میان دولت و بانک‌ها و البته کُندتر شدن پروژه‌ها نخواهیم بود. از ما نشنیده بگیرید، اما وام ازدواج نیز تقریبا با همین سناریو روبه‌رو شده و تسهیلات ۳۰۰ میلیونی که در سال ۱۴۰۳ به عروس‌ودامادها پرداخت می‌شد، بدون افزایش یا کاهش در دستور کار سال آینده بانک‌ها قرار می‌گیرد.

وام نهضت ملی مسکن سوای همه این حرف‌ها به‌خاطر شکل بازپرداختشان، با استقبال بانک‌ها روبه‌رو نمی‌شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا