دانشگاه آزاد: بیرانوند دانشجوی دکترا نیست/تنها در آزمون اولیه پذیرفته شده

علیرضا بیرانوند در برنامه فوتبال برتر گفته دانشجوی دکتراست. این ادعا با واکنش دانشگاه آزاد به سرعت تکذیب شده، اما دلیل عدم صداقت بیرانوند روی آنتن زنده تلویزیون چه بود؟

به گزارش تجارت ایده‌آل، امکان ندارد علیرضا بیرانوند در برنامه یا مصاحبه‌ای حضور پیدا کند و آن برنامه تبدیل به یک حاشیه جدید برای این دروازه بان ملی پوش نشود. بیرانوند فصل را با فسخ قرارداد جنجالی‌اش با پرسپولیس و قهرمانی با تراکتور به پایان رساند. او تمام فصل فحاشی‌های رکیک روی سکوها را تحمل کرد و در لیگ قهرمان شد تا خیلی چیزها را ثابت کند. اما حضور در برنامه تلویزیونی فوتبال برتر و صحبت درباره قبولی در آزمون دکترا یک بار دیگر بیرو را زیر سوال برد.

محمدحسین میثاقی مجری برنامه فوتبال برتر درباره وضعیت سربازی بیرانوند سوال کرد. او در پاسخ گفت درحال حاضر دانشجوی مقطع «دکترای» رشته فیزیولوژی دانشگاه آزاد خرم آباد است و در نتیجه تا پایان تحصیل از سربازی معاف است. بیرانوند در جایی از مصاحبه جنجالی‌اش با میثاقی گفت زمانی که برای آزمون دکترا به جلسه کنکور رفته، متوجه شده یکی از دفترچه‌های آزمون کاملاً به زبان انگلیسی است و او که تقریباً هیچ آشنایی با زبان انگلیسی نداشته، تمام گزینه‌ها را شانسی و با استفاده از روش «ده، بیست، سی، چهل» انتخاب کرده و در نهایت در رشته فیزیولوژی در دانشگاه آزاد خرم آباد قبول شده است. نکته شگفت انگیز جایی بود که مجری برنامه از بیرانوند خواست گرایش رشته‌ای را که در آن قبول شده نام ببرد، اما او از میثاقی خواهش کرد «اگر او را دوست دارد»، بحث را ادامه ندهد. در همین برنامه فوتبال برتر زمانی که میثاقی از بیرانوند خواست سه تن از اقوام پدری خود را نام ببرد، بیرانوند در نهایت و بعد از مکثی طولانی گفت: برادرزن!

همه این تحولات طی یک مصاحبه یک ساعته اتفاق تا این سوال برای مردم ایران پیش که بیرو چطور دانشجوی مقطع دکترا شده است؟
واکنش‌ها به ادعای دکتر بودن بیرانوند

بعد از ادعای جنجالی بیرانوند در برنامه فوتبال برتر، مشخص شد که دانشگاه آزاد واحد خرم آباد در هیچ یک از شاخه‌های رشته تربیت بدنی از جمله رشته فیزیولوژی، مقطع دکترا ندارد. ادعاهای جنجالی بیرانوند بلافاصله واکنش سید امیر محجوب مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی را به دنبال داشت. او درباره ادعای بیرانوند در توئیتی نوشت: «آقای بیرانوند عزیز هم دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد این واحد هستند و تاکنون نیز از پایان‌نامه خود دفاع نکرده‌اند».

بیرانوند هم بلافاصله در یک استوری اینستاگرامی، توئیت محجوب را تائید و عنوان کرد که او فعلاً دانشجوی ترم آخر رشته کارشناسی ارشد است و صرفاً در آزمون اولیه دکتری پذیرفته شده و منتظر اعلام نتایج نهایی است.

طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد هم بدون این که نامی از بیرانوند ببرد در گفت و گویی اعلام کرد: «اینگونه نیست که کسی به صورت عبوری از مسیری رد شود و بخواهد در دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی ثبت نام کند. اگر هم چنین ادعایی از سوی کسی وجود داشته باشد، تخلف است. هیچ کسی به خاطر شهرت یا … نمی‌تواند به شکل غیر قانونی وارد دانشگاه آزاد شود؛ بنابراین خیال همه از این بابت راحت باشد.»

با انتشار این صحبت‌ها مشخص شده که بیرانوند تمام حقیقت را درباره قبولی خود در دانشگاه عنوان نکرده است و حالا سوال مردم این است که بیرانوند چگونه توانسته تا امروز به بهانه ادامه تحصیل، از خدمت سربازی فرار کند؟
خدمت سربازی معضل بزرگ فوتبالیست‌ها | قانون درباره سربازی ورزشکاران حرفه‌ای چه می‌گوید؟

اشتغال به تحصیل یکی از رایج‌ترین راه‌ها برای تعویق خدمت سربازی است. قانون درباره شرایط تحصیل قهرمانان ورزشی به صراحت می‌گوید: «ورزشکارانی که در یکی از رویدادهای المپیک، بازی‌های آسیایی، یونیورسیادها حائز رتبه‌های اول تا سوم شده باشند، می‌توانند در مقطع دکتری ادامه تحصیل دهند و سرمربیان و مربیانی که در یکی از رویدادهای المپیک، بازی‌های آسیایی، یونیورسیادها (دو دوره) حائز رتبه‌های اول تا سوم شده باشند، می‌توانند در مقطع دکتری دانشگاه‌های پیام نور و غیر دولتی ادامه تحصیل دهند.» هیچ کدام از این موارد شامل حال بیرانوند نمی‌شود.

بازیکنان حرفه‌ای فوتبال، مانند سایر مردان مشمول، مشمول خدمت وظیفه عمومی هستند. اما در موارد خاص، مشوق‌ها یا تسهیلاتی برای ورزشکاران موفق (در سطح ملی و بین‌المللی) در نظر گرفته شده است: افرادی که در مسابقات بین‌المللی معتبر (مانند المپیک، بازی‌های آسیایی و جهانی) مدال کسب کرده باشند، می‌توانند معافیت کامل یا خدمت در قالب تیم‌های ورزشی نیروهای مسلح دریافت کنند. یا ورزشکاران ملی‌پوش ممکن است بتوانند خدمت خود را در باشگاه‌های نظامی انجام دهند و هم‌زمان به ورزش حرفه‌ای ادامه دهند (مثلاً باشگاه‌هایی مثل فجر سپاسی، ملوان، نیروی زمینی ارتش).

بسیاری از بازیکنان فوتبال برای گذراندن دوران سربازی باید این مدت را در یکی از تیم‌های نظامی سپری کنند. مثلاً سید حسین حسینی به مدت دو فصل برای تیم فوتبال ملوان بندر انزلی که به نیروی دریایی تعلق دارد توپ زد، درست مثل اُمید نورافکن. ایمان مبعلی هم دو سال از بهترین دوران فوتبالی خود را با حضور در تیم نیروی زمینی در دسته‌های پایین‌تر فوتبال ایران از دست داد. اما در مورد بیرانوند قضیه فرق می‌کند. او هیچ گاه به یک تیم نظامی نرفته و البته کارت پایان خدمتی هم ارائه نکرده است که این به این معنا است که او اگر نتواند از پایان نامه خود در سنوات رسمی دوره کارشناسی ارشد دفاع کند، سرباز محسوب می‌شود و باید به خدمت سربازی برود.

معضل خدمت سربازی برای فوتبالیست‌ها به قدری جدی است که مهرداد پولادی بازیکن تیم ملی تا سال‌ها خود را دانش آموز معرفی می‌کرد و زمانی هم که مشخص شد کارت پایان خدمت او جعلی است، دیگر به ایران بازنگشت. زمانی هم عادل فردوسی‌پور در برنامه نود افشا کرد که صدور کارت پایان خدمت جعلی برای برخی بازیکنان فوتبال به یک بیزینس بسیار پررونق تبدیل شده است. سر و صداها به قدری در آن دوران بالا گرفت که کارت پایان خدمت یا معافیت بازیکنان زیادی مانند آرش افشین، امین شهدادنژاد، امین جهان کهن و حسین ماهینی باطل شد و این عزیزان برای گذراندن دوره سربازی به تیم‌های نظامی منتقل شدند.

با توجه به اظهارات بیرانوند و واکنش مدیرکل روابط عمومی و رئیس دانشگاه آزاد مشخص است که ماجرای قبولی این بازیکن فوتبال در آزمون دکترا به همین سادگی‌ها نیست و ابعاد دیگری هم دارد.

اظهارات دیشب بیرانوند بیش از آنکه یک شوخی ساده یا یک دروغ مصلحت آمیز باشد، خبر یک فساد محرز می‌دهد. قبولی بیرانوند در آزمون دکترا، وهن نظام آموزش عالی کشور است. علیرضا بیرانوند که طبق گفته خودش از فراگیری زبان انگلیسی عاجز است، نمی‌تواند یک متن ساده فارسی را بدون غلط نگارشی تایپ کند (سال‌ها قبل بیرانوند برای اثبات ارادت خود به پرسپولیس نوشته بود: تن من مباد پرسپولیس باد!) و گزینه‌های آزمون را با ده، بیست، سی، چهل انتخاب می‌کند، قاعدتا نباید در یک نظام آموزشی سالم قادر به دریافت مدرت دکترا که مستلزم چندین سال پژوهش و تحقیق در یک حوزه خاص است، باشد.

ماجرای بیرانوند اگر یک سود داشته باشد، آن جلب توجه مسئولان به مسئله خدمت سربازی بازیکنان فوتبال است؛ معضلی که آنها را به هر دستاویزی از جمله توهین به نظام آموزشی سوق داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا