حبوبات ایران راهی کشورهای دیگر می‌شود

توقف اجرای بخشنامه غیرمجاز اعلام شدن صادرات حبوبات و برخی محصولات کشاورزی از سوی گمرک ایران ابلاغ شد.

به گزارش تجارت ایده آل، حبوبات ایران، همچون سایر محصولات کشاورزی، به‌عنوان یکی از اقلام صادراتی کشور به بازارهای جهانی شناخته می‌شوند. ایران با تولید انواع حبوبات از جمله لپه، عدس، نخود، باقلی و سایر انواع این محصولات، نه تنها به تأمین نیاز داخلی خود می‌پردازد، بلکه امکان صادرات به کشورهای دیگر را نیز دارد. در ادامه به برخی نکات کلیدی درباره صادرات حبوبات ایران اشاره می‌کنم:

ایران به دلیل شرایط جغرافیایی و خاک مناسب، در تولید حبوبات باکیفیت و متنوع معروف است. این موضوع باعث جذب بازارهای خارجی و افزایش تقاضا برای صادرات محصولات ایرانی شده است.

چالش‌ها و مسائل:

  • رقابت با کشورهای دیگر: کشورهایی مانند ترکیه، کانادا و هند نیز در زمینه تولید و صادرات حبوبات فعالیت دارند و این می‌تواند چالشی برای صادرات حبوبات ایرانی باشد.
  • نوسانات بازار: قیمت‌گذاری و نوسانات بازار جهانی، تأثیر مستقیم بر صادرات حبوبات دارد.
  • بهبود بسته‌بندی و استانداردها: برای افزایش صادرات، توجه به استانداردهای بسته‌بندی و کیفیت محصول ضروری است.

گمرک ایران دستور توقف اجرای بخشنامه غیرمجاز اعلام شدن صادرات حبوبات و برخی محصولات کشاورزی را ابلاغ کرد.

در این ابلاغیه آمده است: پیرو بخشنامه شماره ۱۸۳/۱۴۰۲/۱۸۸۱۹۸۵ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۷ موضوع اعمال ممنوعیت صادرات حبوبات و برخی محصولات کشاورزی به پیوست نامه شماره ۴۰۷۷۰۹۸ مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران منضم به نامه شماره ۲۵۰۴۷۹ مورخ ۱۴۰۲/۰۹/۰۴ معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، به همراه تصویر دادنامه شماره ۱۴۰۳۳۱۳۹۰۰۰۲۰۹۱۵۸۹ مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۹ صادره از سوی هیئت تخصصی صنایع و بازرگانی دیوان عدالت اداری و همچنین نامه شماره ۴۰۶۱۷۷۰ مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ دفتر حقوقی سازمان توسعه تجارت ایران مبنی بر صدور دستور موقت توقف اجرای نامه شماره ۲۱۳۵۹۷۵ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۲۸ دفتر مذکور (موضوع ممنوعیت صادرات ۹ ردیف اقلام مندرج در نامه موصوف عیناً جهت اطلاع و اقدام لازم ابلاغ می‌گردد.

ضمناً با عنایت به بخش اخیر نامه شماره ۴۰۷۷۰۹۸ مورخ ۱۴۰۳۷۰۹۰۶ دفتر مقررات صادرات و واردات، چگونگی شمول یا عدم شمول بند ب ماده ۲۳ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور بر ۹ قلم کالاهای موضوع بخشنامه متوقف شده، طی نامه شماره ۱۴۰۳/۱۳۶۶۹۸۴ مورخ ۱۴۰۳/۱۷۰۹ (پیوست) از وزارت جهاد کشاورزی و رونوشت همین بخشنامه از سازمان توسعه تجارت استعلام گردیده است و پذیرش اظهار نامه‌های صادراتی اقلام، موصوف، موکول به وصول پاسخ استعلام انجام شده و ابلاغ مراتب از سوی این دفتر خواهد بود.

از این رو شایسته است مراتب به نحو مقتضی به خدمت گیرندگان ذیربط اطلاع رسانی گردد تا به منظور جلوگیری از ایجاد وقفه در روند صادرات و ایجاد هزینه، موضوع را تا حصول نتیجه از طریق وزارتخانه تولیدی مربوطه پیگیری نمایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا