توهین خودروساز چینی به ایران +تصاویر
شرکت خودروسازی چانگان چین امروزه بعنوان یکی از معتبرترین شرکت های خودروسازی در آسیا و جهان محسوب می شود و بد ماجرا اینجاست که این شرکت ایران را هرگز مقصد تجاری خود نمی داند.
مجید سلطانی/اقتصاد ایران
ایرانی ها بعنوان اصلی ترین مشتری خودروهای چینی محسوب می شوند و بازار ایران پر است از خودروهایی که نه گیبرکس قابل قبولی دارند و نه موتور قدرتمند. اما بدترین نکته اینجاست که خودروساز چینی مانند چنگان ایران را حتی یک مقصد هم برای محصولات خود نمی داند و باید پرسید افرادی که به جای حمایت از خودروساز داخلی و حداقل ورود خودروهای قابل قبول اروپایی با ایران با چه قصدی دست به واردات این خودروهای بی کیفیت می کنند.
برای شروع باید بدانیم که چانگان از کجا و کی متولد شده است شروعی که به شدت چین کمونیست به آن کمک کرده است تا این شرکت هیولایی شود و خودروسازان را ببلعد.
تولد یک نظامی
ریشههای اولیه چانگان به سال ۱۸۶۲ برمیگردد، زمانی که لی هونگژانگ یک کارخانه تأمین تجهیزات نظامی به نام اداره اسلحهسازی خارجی شانگهای را تأسیس کرد. چانگان قدیمیترین خودروساز چین است. در سال ۱۹۳۷، در طول جنگ دوم چین و ژاپن، کارخانه به چنگدو منتقل شد، زمانی که شانگهای مورد حمله و بمباران قرار گرفت.
در سال ۱۹۵۹، یک نهاد پیشرو، کارخانه اسلحهسازی چانگان چانگچینگ، تحت قرارداد با دولت، تولید خودرو را آغاز کرد و جیپ چانگجیانگ نوع ۴۶ را تولید کرد که اولین خودروی تولیدی چین بود. چانگان در سال ۱۹۷۹ مینیکار را با مجوز از سوزوکی معرفی کرد.
در سال ۲۰۰۹، چانگان دو خودروساز داخلی کوچکتر، هافی و چانگه را خریداری کرد. در سال ۲۰۱۳، چانگه به دلیل بازسازی به دولت استان جیانگشی منتقل شد و بعدها به یک شرکت تابعه با اکثریت مالکیت دیگر خودروساز چینی، گروه خودروسازی بیایآیسی، تبدیل شد.
شرکت در سال ۲۰۱۰ یک لوگوی جدید برای محصولات مصرفی خود معرفی کرد، در حالی که تولیدات تجاری همچنان از برند قدیمی با کمان قرمز استفاده میکنند.
اگرچه این کار فقط به شرکت اجازه داد تا در رتبه چهارم بین خودروسازان داخلی از نظر تولید قرار بگیرد، چانگان در سال ۲۰۱۱ بیش از ۲ میلیون خودرو کامل تولید کرد.
خداحافظی با خودروهای بنزینی
چانگان برنامهریزی کرده است که تولید خودروهای مجهز به موتورهای احتراق داخلی را تا سال ۲۰۲۵ متوقف کند، زیرا از سال ۲۰۲۵ تنها خودروهای هیبریدی و تمام برقی را به فروش خواهد رساند، به دلیل تغییرات اقلیمی، مسائل آلودگی هوا در چین و مقررات سختگیرانه این کشور. این شرکت اعلام کرد که این تصمیم به دلیل قانون جدیدی است که دولت چین تصویب کرده است که فروش خودروهای جدید با موتور احتراق داخلی را تا اواسط دهه ۲۰۳۰ ممنوع میکند، به دلیل آلودگی هوای بالا و تعهد مجدد چین در توافقنامه پاریس در سازمان ملل چینی ها به سمت این امر رفتند. این خودروساز قصد دارد با استانداردهای زیستمحیطی دولت مطابقت داشته باشد. چانگان به همراه شرکتهایی مانند ولوو، جگوار لندرور، هونگچی، بیوایدی، لوتوس و چند خودروساز دیگر در حال برنامهریزی برای توقف تولید این نوع خودروها در سالهای آینده است.
هواوی یک پای کار است
در دسامبر ۲۰۲۳، هواوی اعلام کرد که قصد دارد فناوریهای اصلی و منابع واحد خودروی هوشمند خود را به یک شرکت مشترک جدید با چانگان منتقل کند. این شرکت جدید به تحقیق و توسعه، تولید، فروش و خدمات سیستمها و راهکارهای اجزای هوشمند خودرو خواهد پرداخت. چانگان و شرکتهای وابسته به آن قصد دارند حداکثر ۴۰ درصد از سهام شرکت جدید را به دست آورند، که میزان دقیق سرمایهگذاری و مدت آن به طور جداگانه بین دو طرف مورد مذاکره قرار خواهد گرفت.
ایران در استراتژی صادارت جایی ندارد
مطلبی که در سایت رسمی شرکت خودروسازی چانگان دیده می شود کمی غم انگیز است و جایی برای کشور ما نیست.این مطلب به شرح زیر است:
شرکت خودروسازی چانگان ۷۳ شرکت تابعه، ۲۲ کارخانه و بیش از ۹۰۰۰ نمایندگی فروش و خدمات در سراسر جهان تأسیس کرده است، با نزدیک به ۱۲۰,۰۰۰ نیروی حرفهای خدمات. محصولات ما به ۷۷ کشور و منطقه صادر میشوند. ما با بیش از ۱۱۰۰ تأمینکننده جهانی و بیش از ۹۳۰۰ نماینده جهانی همکاری کردهایم و متعهد به کسب شناخت به عنوان یک برند خودروسازی در سطح جهانی هستیم.
در ۱۸ آوریل ۲۰۲۳، شرکت خودروسازی چانگان استراتژی جهانی خود با نام «طرح اقیانوس وسیع» را اعلام کرد.
اصول توسعه: تعهد به بلندمدتگرایی، تمرکز بر توسعه سبز و کمکربن، تأکید بر فعالیتهای محلی و پیگیری رشد متقابل.
اهداف توسعه: تا سال ۲۰۳۰، شرکت خودروسازی چانگان قصد دارد به چهار هدف توسعه در بازارهای بینالمللی دست یابد: سرمایهگذاری بیش از ۱۰ میلیارد دلار در بازارهای بینالمللی، فروش بیش از ۱.۲ میلیون واحد در سال در بازارهای بینالمللی، دستیابی به بیش از ۱۰,۰۰۰ کارمند در بخشهای بینالمللی و تبدیل شدن به یک برند خودروسازی درجه یک.”
“شرکت خودروسازی چانگان به تعهد خود در توسعه مبتنی بر نوآوری پایبند است و تلاش میکند تا قابلیتهای تحقیق و توسعه در سطح جهانی ایجاد کند.
ما(شرکت چانگان) یک ساختار تحقیق و توسعه همکاری جهانی را برقرار کردهایم که دارای مراکز استراتژیک در چونگکینگ، پکن (چین)، شانگهای (چین)، دینگژو (چین)، هفئی (چین)، تورین (ایتالیا)، یوکوهاما (ژاپن)، بیرمنگام (انگلستان)، دیترویت (آمریکا) و مونیخ (آلمان) است. این استراتژی با نام «شش کشور، ده مکان» هر مکان را بر جنبههای خاصی از همکاری جهانی در تحقیق و توسعه متمرکز میکند.”
حال غم انگیز اینجاست که در گزارش فوق اشاره شد در تمامی کشورهایی که چه از نظر سیاسی و چه از نظر اقتصادی با ایران زاویه دارند این شرکت چینی با قدرت دفتر احداث کرده است و در ایران هیچ نمایندگی رسمی وجود ندارد و تمامی محصولات از طریق دلال های مرتبط به بدنه وزارت خانه های مختلف یا حاکمیت وارد می شود.آیا زمان آن نرسیده که ایران با شرکت های معتبر جهان ارتباط داشته باشد و همین هزینه را شاید کمتر پرداخت کند.
منبع:https://www.globalchangan.com/
اخبار مرتبط:
https://tejarateideal.ir/?p=47596
https://tejarateideal.ir/?p=30022
آیا اگر چین بخواهد درایران نمایندگی شرکت ثبت کند همین مسولین بیشرف ایران خر رو اجازه میدهند طوری نوشته غم انگیز انگار ایران خواسته چین رد کرده هرچند که هر آدم عاقلی هم بود درایران با چنین مسولان بی مسولیت و وجدان اگر سرمایه گذاری میکرد عجیب بود مسولانی که دلشان به حال کشور ومردمشان نمیسوزد وای بحال تبعه خارجی
آقای نویسنده ،طوری نوشتی و ابراز عقیده فرمودی ،انگار بیست تا ابر قدرت خودروسازی جهان پشت مرزهای ایران وایساده بودن و گریه میکردن که لطفاً با ما قرارداد ببندین،،، ایران هم رفت سراغ چین ،،، یه نگاه به سیاست داخلی بکن ،بعد مردمو بخندون… همین کرمان موتور و امثالهم نبودن ، داشتی با پیکان میرفتی خونت و سر کار
واقعا جای تأسف داره تحریم اروپا وامریکا علیه ایران نعمتی شده برای چین کمونیست که ماشین های بنجل خودرا توسط دلالان بی خدا وبی انصاف به چندین برابر قیمت به مردم ایران بفروشند و کارخانه هایی مانند لیفان دوچرخه ساز وچانگان ابوقراضه ساز بشوند برای خودروساز ۵ دهه پیش در ایران برادران کارآفرین خیامی داشتند خودرو پیکان تولید میکردندشوورلت نوا مونتاژ میکردند چین و کره جنوبی چه جایگاهی در این زمینه داشتند ولی متاسفانه با گذشت ۵ دهه از ان سالهای شکوفا در صنعت خودرو الان جایگاه خودروسازان کره جنوبی وچین کجا وما کجا واقعا به این مسئولان با چنین تفکری با تسلیت گفت جوانان نابغه وطراح ایرانی مانند فقیه زاده اتابکی منصوری و سایرین در بهترین کمپانی های اروپایی به کار طراحی مشغولند ایران خودرو و سایپا هم متاسفانه سال به سال از کیفیت خودروهایش فاصله میگیرد وحالا چینی ها از دولت تحریم ایران به جایگاهی رسیدند که به ایرانی توهین میکنند واقعا تأسف باره تأسف بار وقتی امثال فتاح بشود مدیر ایران خودرو چه توقعی داریم که خودرو خوب واستاندارد سوارشویم به قول فردوسی تفو بر توای چرخ گردون تفو
نخیرهنورمسئولین ویه عده ازمنفعت طلبهابه اندازه کافی تحقیرنشدن.ما ایرانیها فقط ادعا میکنیم همه دارن تحقیرمون میکنند هیچکس ککش هم نمیگزه. همه ازما فرارمیکنندانگار کرونا داریم. حتی کشورهای دوست هم ازپشت به ایران عزیزما دارن خنجرمیزنند. نمیدونستم انقدر دشمن داریم.
توف بر تو ای چرخ گردون تفو
کجا بودیم یه کجا رسیدیم
لعنت بر تو ای زندگی
به خاطر شرایط تحریمی که گرفتارش هستیم و اقتصاد دولتی ما نقل و انتقال مساعل مالی از بردن نام ایران با اکراه ویا نام برده نمی شود تا گرفتار تحریم وجرایم سنگین دولت آمریکا نشوند به دل نگیرید ما عادی نیستیم و شرایط کشور هم غیر عادی است
جنگ تمام عیار تنها راه نجات ایرانیان هست انقلاب خود جوش مردمی وکشتن هم آدمهای نظام
شما هم دلت خوش هست آ…… !!!!!! دولتمون زورش به طالبان نمیرسه و مملکت شده افغانستان غربی!!!!!! تا کمر برای چین خم میشیم….. مردم به افغانی کار و خونه میدن!! برای خرید سطل آشغال های متحرک چینی، صف میبندن و تو سر همدیگه میزنن……… خلاصه خوب سیرکی شده… خوب. اما متاسفانه آخرش اصلا خنده دار نیست!!!!!!
وقتی با دنیا مدرن و صنعتی در جنگ باشی باید منت چانگان چین کشید خودرو سازی چین خود را به آب و آتش می زند تا جای پایی در اروپا و آمریکا با کند ولی در کشور ما ناز میکند اینها همه از عملکرد مسئولان نالایق و ناکارآمد ماست