با مشارکت ۱۲ مجموعه صنعتی زنجیره ارزش تولید ماهی در قفس ایجاد شد
به همت دفتر برنامه ملی توسعه شهرکهای گلخانهای و شیلاتی، موافقتنامه همکاری مشترک برای ایجاد زنجیره ارزش تولید ماهی در قفس در آبهای شمالی کشور بین ۱۲ شرکت و مجموعه ذینفع در حوزه پرورش ماهی منعقد شد.
به گزارش اقتصاد ایران، طی دو دهه اخیر تلاشها و فعالیتهای بسیاری در حوزه توسعه پرورش ماهی در قفس صورت پذیرفته است. متأسفانه با وجود تمامی تلاشهای صورت گرفته، در سالیان اخیر این صنعت به نحو مناسبی توسعه نیافته که یکی از اصلیترین دلایل آن نبود زنجیره ارزش و شکلگیری خوشههای تولید است.
بر این اساس و با پیگیریهای صورت گرفته از طرف دفتر برنامه ملی توسعه شهرکهای گلخانهای و شیلاتی، ۱۲ شرکت و مجموعه تاثیرگذار و دارای سابقه طولانی در بخشهای مختلف این صنعت از جمله تولید تخم چشم زده، نرسری بچه ماهی به عنوان نهاده اولیه تولید، مدیریت بهداشتی، تغذیهای و اجرایی مزارع پرورش ماهی در قفس، مزارع پرورش ماهی در خشکی (به عنوان مزارع پشتیبان و حد واسط)، صادرات و بازرگانی محصولات تولید شده، اتحادیههای صیادی و کارخانجات تولید خوراک با الگوگیری از زنجیرههای ارزش و تامین درصدد ایجاد یک زنجیره ارزش با ظرفیت تولید هزار و ۵۰۰ تن با استفاده از تمامی فناوریهای سختافزاری و نرمافزاری کشور با هدف تغییر روند فعلی و تسریع در توسعه صنعت پرورش ماهی در قفس با تأکید بر آبهای شمالی کشور برآمدند.
ایجاد زنجیره ارزش پرورش ماهی در قفس
موضوع این تفاهم عبارت است از ایجاد زنجیره ارزش پرورش ماهی در قفس به ظرفیت هزار و ۵۰۰ تن در آبهای شمالی کشور و با پیشبینی سرمایهگذاری مورد نیاز معادل ۶ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال مشتمل بر ۶ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال سرمایه ثابت و سه میلیارد ریال سرمایه در گردش.
مهمترین پروژههای احصاء شده برای ایجاد این زنجیره شامل تکمیل تجهیزات فناورانه مزرعه پرورش ماهی در قفس از جمله تصویربرداری، نرمافزار مدیریت مزرعه و … ، تکمیل تجهیزات و بهینهسازی مزارع حد واسط از جمله سیستمهای نانو حباب، ازن و فیلتراسیون، ایجاد خط تولید محصولات با ارزش افزوده از ضایعات ماهی جهت تامین مواد اولیه خوراک آبزیان، پروژه تولید کنستانتره افزایش ایمنی ماهیان پرورشی با استفاده از گیاهان دارویی جهت کاهش مصرف آنتی بیوتیک، تکمیل و تجهیز واحد فرآوری از جمله دستگاه IQF، فرآوری خودکار و …، طراحی و ساخت شناور پشتیبان مزرعه پرورش ماهی در قفس، تکمیل تجهیزات سیستم مدار بسته برای واحد تکثیر و نرسری، انجام پروژه بهگزینی و تولید تخم چشم زده تری پلویید ایرانی، ایجاد خط تولید خوراک تخصصی بچه ماهیان (Fishmeal)، تامین خودروی تخصصی حمل ماهی زنده و پروژه تولید واکسن تخصصی دریای خزر است.
طی جلسهای با حضور اعضای اصلی زنجیره ارزش و نیز نادرقلی ابراهیمی، مدیر برنامه ملی توسعه شهرکهای گلخانهای و شیلاتی، موافقتنامه همکاری مشترک ذینفعان با حدود مسئولیتهای مشخص از جمله تامین بچه ماهی، تولید خوراک، ساخت شناور پشتیبان، مزارع حد واسط، مزارع پرورش ماهی در قفس و فرآوری به امضا رسید.
روشهای تأمین مالی اجرای پروژه
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، بر اساس این موافقتنامه مقرر شده اعضای زنجیره بر اساس مسئولیتهای مشخص شده در آن، ضمن برنامهریزی در جهت ایجاد زنجیره، همکاری لازم را برای اجرای پروژههای فناورانه تعریفشده انجام دهند. دفتر برنامه ملی در این مرحله ضمن بررسی و داوری طرحهای پیشنهادی در زنجیره، روشهای حمایتی لازم برای تأمین مالی اجرای پروژهها را تعیین خواهد کرد.
منبع: ایسنا
با سلام. تمام این طرح ها با توجه به نداشتن فروش محصول در بازار هدف به مشکل میخورد و تمام پول سرمایه گذاران که بیشتر پول شرکت های دولتی و مردم است . چون دست مافیای غدا و بچه ماهی و گونه ماهی بی ارزش در دنیا در میان است . ماهی بنام باراموندی غیر بونی را بنام ماهی سی باس آسیایی قالب کردند و نرخ جهانی آن ۲ دلار است ولی ایرانی ها میکن تازه لب استخر ۴ دلار که با بازارهای جهانی مغایرت دارد و در صورت مازاد تولید و با توجه به اینکه تولید حجم بالای در بازار مصرف داخلی با توجه به عدم شناخت مردم از آن خریدار ندارد و با بازارهای جهانی هم مغایرت قیمت دارد مثل سیب زمینی ها و پیازها و گوجه فرنگی که توسط دولت روحانی زیر زمین امحا می شد اینها هم مجبورند امحا کنند و چونکه اکثر شرکت ها وکسانی که وارد این صنعت شدند پول سیاه است و براشون مهم نیست و که ضرر کند و بیشتر جنبه تبلیغاتی داره براشون برای شستشو، اگر اینها میخواستند تولید بهینه داشته باشند و دنبال سود آوری بودند گونه ماهی را برای پرورش انتخاب و وارد میکردند که اقلا بازار داخلی و منطقه ای و جهانی روی آن شناخت داشته باشد و بازار خریدار آن محصول تولیدی باشد ، مثل ماهی هامور، میش،سرخو،سیبریم ووو هر کدام کارشناس ادعا دارند این گونهها وجود ندارند اولا که بیسوادن و میتوانند بجای اینکه در گوشتی موبایل خوشان فلیم چرند از اینترت دانلود کنند یه سرچ ساده می کنند تا همه چیز مشخص می شود و هر کس هم میگه بهمون بخاطر تحریم بچه ماهی نمیدن دروغ محز است و دفعه اول باید طبق روال گرونتر بخری و سرمایه گذار عاقل باید مهمون جیبش و هزینه سازمایه گذاری هدفمند باشد. نه اینکه چشمش دنبال کارشناس و مدیران و مافیای بیسواد طرح نویسی باشد که زوم کردند روی گونه های آشغال و بیهوده که فقط منافع برای تولید کننده غذا و بچه ماهی دارد .
هر که هم مدعی است این حرف من کذب است بنده هرجا بخواهند میام و با مستندات پاسخگو می باشم و ببخشید شاید من من غلط املایی و جابجایی متنی اگر داشت.