تتر و درهم نقش آفرینان جدید بازار ارز
معامله گران همزمان با آغاز چهارمین هفته دی ماه، در پی پاسخ این پرسش هستند؛ با توجه به انتظارات تورمی و اخبار سیاسی مرتبط، آیا دلار میتواند در کریدور هشتم تثبیت دهد یا شاهد بازگشت به سطوح پایینتر خواهیم بود؟
به گزارش تجارت ایده آل، بازار ارز تهران در حالی معاملات اولین روز هفته را از سر میگیرد که قیمت دلار در هفته سوم دی با رشدی ۸۰۰ تومانی به نزدیکی کانال دوم از کریدور هشتم رسید و بازدهی ۰.۹۹ درصدی را ثبت کرد. معاملهگران افزایش انتظارات تورمی را عامل اصلی رشد تقاضا در بازار ارز عنوان کردهاند.
در این میان، برخی معتقدند ورود دلار به کریدور هشتم موقتی است و کاهش عرضه بازارساز برای کنترل نوسانات، به همراه اخبار مرتبط با FATF، میتواند قیمتها را به محدودهای پایدارتر بازگرداند.
با این حال، قیمت دلار تهران روز پنجشنبه معاملات خود را در ابتدای کریدور هشتم آغاز کرد و پس از ثبت نوسانات مثبت، به نیمه این کانال رسید. با این حال، در نیمه دوم روز، روند صعودی دلار کمی کندتر شد و در نهایت در کانال اول کریدور هشتم معاملات را خاتمه داد.
دلار هرات اما نتوانست همانند دلار تهران در کانال جدید باقی بماند و این ارز معاملات خود را از محدوده پایینی کانال هشتم آغاز کرد و در نهایت روی سطح سوم این محدوده معاملات روزانه را به پایان رساند.
درهم امارات نیز مشابه دلار مسیر افزایشی را در پیش گرفت و روز پنجشنبه را با قیمت ۲۲ هزار و ۲۰۰ تومان آغاز کرد و در ادامه، با رشدی ۱۰۰ تومانی، در نرخ ۲۲ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد و در نهایت با قیمت ۲۲ هزار و ۳۸۰ تومان روز معاملاتی را به پایان رساند.
براساس بررسی اقتصادنیوز، میانگین هفتگی حباب درهم در هفته گذشته به بالاترین سطح از ابتدای سال جاری، یعنی ۸۸۲ تومان، رسید. تحلیلها نشان میدهند در صورت کاهش این حباب و عدم رشد دلار در هفته آتی، معاملهگران افزایشی از بازار کنار خواهند کشید. برای بازگشت ثبات به بازار ارز، ضروری است حباب درهم به نزدیکی میانگین ششماهه خود بازگردد و در آن محدوده تثبیت شود.
از سوی دیگر، بازار رسمی نیز شاهد افزایش قیمت دلار و یورو بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با افزایش، ۶۸ هزار و ۷۴۰ تومان قیمت خورد. نرخ حوالهای آن نیز با گپ مثبت به ۶۶ هزار و ۸۶۷ تومان رسید. یورو نیز با افزایش در نرخ ۷۰ هزار و ۸۹۵ تومان معامله شد و ارزش درهم امارات در بازار رسمی افزایش یافت و به ۱۸ هزار و ۷۱۷ تومان رسید.
به گزارش اقتصادنیوز، در هفته گذشته، دلار نیما نسبت به دلار آزاد رشدی دو برابر را تجربه کرد. این موضوع باعث کاهش یک درصدی شکاف بین دلار نیما و آزاد (محاسبهشده از تقسیم اختلاف نرخ این دو بر نرخ دلار آزاد) شد و این اختلاف به ۱۷ درصد رسید.
طبق اطلاعیه بانک مرکزی، سامانه نیما تا ده روز آینده فعالیت خود را متوقف خواهد کرد و سامانه تجاری ارز جایگزین آن میشود. از زمانی که دلار نیما با نرخ سامانه تجاری ارز مبادله شده، فاصله میان دلار نیما و آزاد به حدود ۱۶ تا ۲۰ درصد کاهش یافته و در این بازه نوسان کرده است.
بازار رمزارزها نیز در روز گذشته شاهد نوسانات قابلتوجهی بود و قیمت بیتکوین در محدوده ۹۴ هزار تا ۹۵ هزار دلار معامله شد و در مقاطعی به کانال ۹۳ هزار دلار نزول کرد اما مجدداً به کانال بالاتر بازگشت. قیمت بیت کوین در لحظه نگارش این گزارش به ۹۴ هزار و ۴۷۲ دلار رسیده است.
از سوی دیگر، قیمت تتر در بازه ۸۱ هزار و ۷۰۰ تومان تا ۸۲ هزار و ۸۵۰ تومان در حال نوسان است و اکنون با قیمت ۸۲ هزار و ۵۰ تومان معامله میشود. تحلیلگران معتقدند نوسانات بازارهای مالی جهانی، تحولات سیاسی و اقتصادی مرتبط با رمزارزها و عرضه و تقاضای داخلی نقش مهمی در جهتگیری این بازار داشتهاند.
بر اساس پیشبینی تکنیکالیستها، مرز حمایتی بیتکوین در محدوده ۹۳ هزار دلار قرار دارد و در صورت شکست این سطح، احتمال کاهش قیمت تا ۹۱ هزار دلار وجود دارد، در حالی که مقاومت کلیدی آن در ۹۵ هزار و ۵۰۰ دلار است و عبور از این سطح میتواند قیمت را به ۹۷ هزار دلار برساند.
مرز حمایت تتر نیز در ۸۱ هزار و ۷۰۰ تومان قرار دارد و شکست این سطح قیمت را به ۸۰ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش خواهد داد. در مقابل، مرز مقاومت مهم این رمزارز در ۸۲ هزار و ۸۵۰ تومان است و عبور از آن میتواند قیمت را به ۸۳ هزار و ۵۰۰ تومان برساند.
براساس بررسی اقتصادنیوز، بازدهی دلار در این هفته حدود ۰.۷ درصد بود، اما تتر که در هفته گذشته کمترین بازدهی را ثبت کرده بود، این بار با رشد ۲.۵۴ درصدی بیشترین بازدهی را در بازار ارز به خود اختصاص داد و توانست از دلار پیشی بگیرد و عقبماندگی خود را جبران کند.