بررسی سهم وام ودیعه مسکن از تسهیلات پرداختی بانک‌ها+ جدول

هر چند سقف وام ودیعه مسکن در گذر سال‌ها 200 میلیون تومان باقی مانده است؛ اما بررسی عملکرد 11 ماهه بانک‌ها در سه سال اخیر حاکی از آن است که هر سال سهم این وام در میان تسهیلات پرداختی به خانوار بیشتر می‌شود.

به گزارش تجارت ایده‌آل، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی روز گذشته در گفت‌وگوی ویژه خبری درباره تصویب بسته حمایتی برای مستأجران اعلام کرد که امسال به دهک های یک تا چهار درآمدی تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه پرداخت می شود.

سقف وام ودیعه مسکن تا سال گذشته ۲۰۰ میلیون تومان بود که امسال هم با اعلام حبیب الله طاهرخانی، معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی همچنین مطابق روال سال‌های گذشته به سایر مستأجران پرداخت می‌شود که در این زمینه، ۲۰۰ همت اختصاص خواهد یافت. اقتصادنیوز به این بهانه در فاصله زمانی سال های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ به بررسی عملکرد ۱۱ ماهه بانک‌ها در پرداخت وام ودیعه مسکن پرداخته است.

براین اساس، در سال ۱۴۰۱ مبلغ کل تسهیلات پرداختی به خانوارها ۶۱۰ همت بود که از این میزان، سهم وام ودیعه مسکن ۱۰ همت و معادل ۱.۷ درصد درصد کل تسهیلات یاد شده است.

همچنین در سال ۱۴۰۲، مبلغ تسهیلات پرداختی به خانوارها ۹۱۰ همت بود که از این میزان، سهم وام ودیعه مسکن بیش از ۱۳ همت افزایش یافت که معادل ۱.۵ درصد بود.  به گزارش اقتصادنیوز، در سال ۱۴۰۳ میزان تسهیلات پرداختی به خانوارها هزار و ۵۲۵ همت بود که سهم وام ودیعه مسکن از این میزان به ۳۴ همت و معادل ۲.۲ درصد رسید.

کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی در مدت زمان مرور شده رشد داشت و سهم تسهیلات ودیعه مسکن به خانوار نیز در سه سال گذشته همراه با رشد بود.

با این همه، موضوع وام ودیعه مسکن همچنان با فراز و نشیب های بسیاری همراه است و محمدرضا رضایی کوچی، نماینده مجلس شورای اسلامی هم امروز دوشنبه ۲۵ فروردین ماه با اشاره عدم تعیین تکلیف وام ودیعه مسکن، درباره پرداخت تسهیلات به مستاجران گفت: انتظار می‌رود بانک‌ها حمایت بیشتری از پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی بابت افزایش سقف تسهیلات بانکی، تسهیلات ودیعه مسکن و سایر اقدامات حمایتی داشته باشند. مردم در آستانه تابستان و فصل اجاره قرار دارند اما هنوز وام ودیعه مسکن تعیین تکلیف نشده است و بانک‌ها همراهی لازم را ندارند.

منبع: اقتصادنیوز

1 دیدگاه

  1. اولا دهک پایین اگر توان پرداخت اقساط این وام را داشته باشد دیگر دهک یک تا چهار نیست، دهک بالا هم که میتواند بپردازد محروم از گرفتن وام است در واقع چیدمان این وام از اول ندادن است، شوآف بانکها و دولت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا