برای درمان شک در زندگی مشترک چه کنیم؟
زندگی مشترک، همیشه هموار و بدون مشکل نیست. شک، یکی از چالشهایی است که ممکن است هر زوجی در مسیر زندگی مشترک با آن روبرو شود. این احساس، اگر به درستی مدیریت نشود، میتواند به رابطهای سالم آسیب برساند. اما با آگاهی و تلاش، میتوان از این چالش عبور کرد و رابطهای قویتر و عمیقتر بنا نهاد.
به گزارش تجارت ایده آل به نقل از فارس، آیا تا به حال سایه شومی از شک بر رابطه عاشقانهتان افتاده است؟ لحظاتی که اعتماد متزلزل میشود و تردیدها مانند خوره به جانِ آرامشِ زندگی مشترک میافتند. شک، مانند یک مهمان ناخوانده، میتواند صمیمیت و عشق را به تاراج ببرد و جای آن را با اضطراب و ناامنی پر کند. اما آیا شک، پایان راه است؟ یا فرصتی برای بازسازی و ترمیم رابطهای محکمتر؟ در این گزارش، به بررسی ریشههای شک در زندگی مشترک میپردازیم، نشانههای آن را واکاوی میکنیم و راهکارهایی برای عبور از این چالش ارائه میدهیم.
ارتباط ضعیف و عدم بیان احساسات و نیازها، سوءتفاهمها درباره نیت یا رفتار همسر، عدم ارتباط عاطفی و کمبود عشق و صمیمیت میتواند طرفین را در معرض شک و تردید قرار دهد. همچنین اگر یکی از طرفین در گذشته به تعهدات خود پایبند نبوده منجر به بروز شک میشود.«سجادکریمان مجد»، روانشناس و متخصص خانواده، میگوید: «باید بین افرادی که اختلال پارانوئید یا سوء ظن دارند، با افرادی که به دلیل یک سری اتفاقات دچار شک و تردید میشوند، تفاوت قائل شویم. افرادی که شک آنها حاصل رفتارهای اطرافیانشان است، افرادی هستند که به دلیل یک سری اتفاقات دچار شک میشوند؛ مثلا با همسرشان قول و قراری گذاشتند، اما بعد از اینکه خلاف آن اتفاق میافتد، دچار شک میشوند یا بعد از شنیدن دروغ از همسرشان دچار شک میشوند.
یا وقتی فردی در خانوادهای رشد کرده باشد که در دوران کودکی خود یک زندگی امن را تجربه نکرده باشد، مستعد شک به اطرافیان خواهد بود. ریشه این مسئله در خودمان است که باید حل شود. باید قواعد اولیه در رابطه زوجین را به چالش بکشیم و با استفاد از روشهای علمی آن را درمان کنیم.» برخی کارشناسان هم معتقدند که شک و بیاعتمادی گاهی اوقات در زندگی مشترک به دلیل علاقه، غیرت و عشق افراطی به وجود میآید؛ این عشق که ناشی از وابستگی بیش از حد به طرف مقابل است احساس تعلق غیرمنطقی در طرفین را ایجاد میکند که به مرور تبدیل به شکست و یأس در رابطه میشود. البته هر آنچه در اولین روابط و تجربیات با دیگران رخ دهند هم اثرات مخربتر و ناخوشایندتری بر جای میگذارند.
برای اینکه دچار مشکل شک نشویم، باید از ایجاد موقعیت شک در زندگی مشترک پیشگیری کنیم با این چهار راهکار از به وجود آمدن شک جلوگیری کنید؛۱-درصد صمیمیت رابطه را به قدری بالا ببرید که احساس امنیت کنید. ۲-قول و قرارتان را زیر پا نگذارید و به همسرتان همیشه واقعیت را بگویید. راستگویی و صداقت در هر موضوعی موجب پیشگیری از شک میشود. ۳-زوجین باید در همه جنبههای زندگی، از جمله مسائل مالی، ارتباطات با دیگران و برنامههای روزانه، با یکدیگر صادق و شفاف باشند. پنهانکاری و دروغگویی، حتی اگر کوچک باشد، میتواند به اعتماد آسیب بزند. ۴-اگر با وجود تلاشهای زیاد، شک همچنان در رابطه وجود دارد، مراجعه به متخصص روانشناس یا مشاور خانواده میتواند مفید باشد. کریمان مجد میگوید: «حل مسئله شک که در اثر بدقولیها و دروغ به وجود میآید به میزان صمیمت زوجین برمیگردد. هرچقدر صمیمت بیشتر باشد، راحتتر میتوان این شک را مدیریت و مراقبت کرد».