با این روش‌ها به استرس خود غلبه کنید

علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی گفت: استرس پس از سانحه، اختلال روانی است که در پی یک اتفاق مانند جنگ ممکن است برای افراد ایجاد شود، کنار آمدن با این استرس پس از این دوران راهکارهای عملی دارد.

به گزارش تجارت ایده‌آل، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی درگفت و گو با «اطلاعات آنلاین» گفت: در حال حاضر بین برخی از افراد جامعه شاهد استرس پس از جنگ با توجه به شرایط روزهای گذشته کشور هستیم که برای بر طرف شدن آن باید به نکات مهم توجه داشت، راهکارهای عملی برای از بین رفتن استرس پس از حادثه در افراد وجود دارد.

این جامعه شناس گفت: اختلال استرس پس از سانحه می‌تواند تمام جنبه‌ های زندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهد، از جمله شغل، روابط خانوادگی ، سلامتی و لذت بردن از فعالیت‌های روزمره، اولین گام برای برطرف شدن استرس های دوران جنگ شناخت وضعیت خود و خانواده و شرایط جامعه است و در مرحله دوم باید عوامل تشدید دوباره این استرس را از خود دور کنیم .

شریفی یزدی خاطرنشان کرد: این روزها یکی از عوامل مهم تشدید استرس های روزهای جنگ، پیگیری بیش از اندازه اخبار آن هم از سوی شبکه های اجتماعی، رسانه های نامعتبر و در اصطلاح فیک نیوزها است، حتی اخبار واقعی و درست را هم در این شرایط باید به اندازه نیاز و کفایت آگاه بودن دنبال کرد، در بحران‌ هایی مانند جنگ تمایل زیادی برای دنبال‌ کردن اخبار ایجاد می‌شود، اما غرق‌ شدن در جریان بی‌ پایان اطلاعات به‌ ویژه از منابع غیر رسمی، ذهن را در وضعیت اضطرار دائمی نگه می‌دارد.

وی با اشاره به اینکه بیشتر افراد با وقوع شرایط بحرانی و جنگ، تمایل دارند که هر لحظه اخبار را بررسی کنند، افزود: این وضعیت برای روحیه افراد تاثیر گذار است، پس باید تلاش کرد که برای مقابله با استرس جنگ و مدیریت بهتر سلامت روان، مصرف اخبار و بررسی آن را کنترل کنید.

این استاد دانشگاه یکی از راه های مهم برای از بین رفتن خاطرات بد و استرس های ناشی از جنگ در این روزها را گفت وگوهای خانوادگی و حضور در محیط دوستان دانست و تصریح کرد: بازگشت به زندگی پیش از دوران جنگ شامل رفتارها، علایق  و عادت هایی که از قبل داشتیم مانند توجه به علاقه مندی ها، مطالعه، مشاهده فیلم، گوش دادن به موسیقی ،دید و بازدیدها، گردش و سفر رفتن و فعالیت های دیگر می تواند نقش مهم در از بین رفتن خاطرات داشته باشد.

شریفی یزدی گفت: در بحران‌هایی مانند جنگ، کودکان و نوجوانان به‌ شدت در معرض اضطراب و استرس قرار می‌گیرند، اما تفاوت مهم بین واکنش‌های آن‌ها با بزرگسالان وجود دارد، کودکان برای درک شرایط بحرانی، به «الگوی امن» و «احساس کنترل» نیاز دارند، چیزی که از نگاه و رفتار بزرگ‌ ترها دریافت می‌کنند،  بنابراین حفظ آرامش والدین، پایه‌ی اصلی حمایت از سلامت روان کودک در این شرایط است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا