بادشکن‌ها راهی برای کنترل فرسایش بادی

مدیرکل دفتر امور مرتع و بیابان گفت: احداث ۱۷ هزار کیلومتر بادشکن‌های کوتاه اطراف مزارع از جمله راهکار‌های مقابله با بیابانزایی است.

به گزارش اقتصادایران، وحید جعفریان، مدیرکل دفتر امور مرتع و بیابان گفت: بنابر آمار رسمی سازمان جنگل ها ۳۲ میلیون هکتار از عرصه های کشور ویژگی بیابان های طبیعی را دارند که از منظر فرسایش بادی و آسیب های ناشی از آن ۳۰ میلیون هکتار تحت تاثیر فرسایش بادی بوده و ساخت بادشکن‌ها راهی برای حل این مشکل است.

به گفته او، از مجموع ۳۰ میلیون هکتار که تحت فرسایش بادی قرار دارند، ۱۴ میلیون هکتار کانون بحرانی و حوزه فعالیت های اجرایی بر کانون فرسایش بادی است.

جعفریان ادامه داد: در برنامه هفتم متعهد به کنترل و کاهش ۲۰ درصدی فرسایش بادی هستیم که این امر هدف بزرگی است و بدلیل آنکه کار در عرصه های بیابانی هزینه بر و دشوار است، با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و مشارکت موثر جوامع محلی و همچنین هدف گذاری طرح کاشت یک میلیارد درخت انتظار می رود نسبت به خنثی سازی تخریب سرزمین اقدام کنیم.

بادشکن‌ها راهی برای مقابله با گسترش بیابان

مدیرکل دفتر مرتع و امور بیابان سازمان جنگل ها با اشاره به راهکارهای مقابله با بیابانزایی افزود: احداث ۱۷ هزار کیلومتر بادشکن کوتاه اطراف مزارع و مالچ سنگ ریزه از جمله اقدامات مقابله با بیابانزایی است. همچنین از سال ۱۴۰۳ با دانش اندوخته در حوزه بادشکن ملی و بین المللی با کشور چین پروژه کارآمد و مبتنی بر مشارکت مردم و ملاحظات زیست محیطی دارای اثربخشی بیشتر است.

او گفت: طرح جهادی ۳ میلیون هکتار مقابله با بیانزایی را تعریف کردیم که برای جبران عقب ماندگی این طرح ۳ میلیون هکتاری با مختصات علمی و ملاحظات جامعه نگر تهیه شده است و ۱۶ همت منابع اعتباری پیش بینی شده که با مشارکت بخش خصوصی و نقش آفرینی جوامع محلی اجرا می شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا