
ایران بزودی در تولید گوشت قرمز خودکفا میشود
وزیر جهاد کشاورزی گفت:با توجه به برنامهریزیهای انجام شده و فرآیندهای جاری، جمهوری اسلامی ایران بزودی در زمینه تأمین گوشت به خودکفایی خواهد رسید و احتمالاً میزان واردات کاهش مییابد.
به گزارش تجارت ایدهآل، نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، امروز در نشست بررسی حضور ایران در پانزدهمین اجلاس وزرای کشاورزی بریکس اظهار داشت:جلسات مفیدی برای کشورمان در این اجلاس برگزار شد و در فاصله بین نشست ها جلساتی نیز با فعالان اقتصادی به صورت جداگانهای برگزار شد. وی افزود: نکته مهم این است که بخشی از واردات ایران از برزیل مربوط به گوشت است. در این زمینه اعلام شد که با برنامهریزیهای انجام شده و فرآیندهای جاری، بهزودی جمهوری اسلامی ایران در زمینه تأمین گوشت به خودکفایی خواهد رسید و احتمالاً میزان واردات کاهش مییابد.
وی افزود: با توجه به ظرفیتهای خوبی که در برزیل ایجاد شده و پیگیری جدی برند حلال توسط وزارت جهاد کشاورزی، زیرساختهای مناسبی برای بهرهبرداری بهینه از این ظرفیتها فراهم شده است. در صورتی که ایران دیگر نیازی به واردات گوشت نداشته باشد، میتوان از ظرفیت ایجادشده برای صادرات مجدد گوشت حلال از برزیل به کشورهای اسلامی منطقه استفاده کرد. این اقدام موجب استفاده از ظرفیتهای موجود و افزایش حجم تجارت جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بخش دیگری از مراودات ایران با برزیل مربوط به نهادههای تولید مانند ذرت، سویا و روغن است که پیشبینی میشود همچنان ادامه یابد. صرفاً نباید به نیاز داخلی کشور اکتفا کرد؛ چراکه جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از قابلیتهای فنی بالا در حوزه مرغداری و گاوداری، جزو چند کشور اول جهان در این زمینه است و میتواند به صادرکننده محصولات دام و طیور تبدیل شود.
قزلجه خاطرنشان کرد: این ظرفیت میتواند حجم مبادلات با برزیل را در این حوزه افزایش دهد و صادرات مجدد به کشورهای همسایه نیز در دستور کار قرار گیرد. طرفهای برزیلی نیز علاقهمند بودند که از جمهوری اسلامی ایران به عنوان هاب و پایلوت منطقهای برای صادرات به خاورمیانه، کشورهای CIS و قفقاز استفاده کنند.
وی گفت: در همین راستا از بندر سانتوس نیز بازدید بهعمل آمد. مدیران این بندر، که ظرفیت تبادل سالانه آن حدود ۸۰ میلیون تن است و ۷ درصد آن به مبادلات با ایران اختصاص دارد، اعلام آمادگی کردند که در صورت تمایل بخشهای خصوصی، تعاونی یا دولتی ایران، در زمینه سرمایهگذاری و ایجاد ترمینال در بندر همکاری کنند.
به گفته وزیر جهاد کشاورزی، برخی شرکتهای ایرانی نیز به سرمایهگذاری در این بندر علاقهمند هستند. ایران تمایل دارد وارد فعالیتهای پیشینی همچون ورود به بازار داخلی نهادههای دامی مورد نیاز خود و منطقه خاورمیانه و حتی کشت قراردادی در برزیل شود.
وی افزود: بازدیدی نیز از مزارع نمونه آژانس تحقیقات کشاورزی برزیل صورت گرفت و تبادل نظرهایی انجام شد. در برخی موارد ایران جلوتر بود و در برخی موارد برزیل پیشرو بود. قرار شد تبادل هیئتهای علمی و کارشناسی و تبادل اطلاعات فنی نیز صورت گیرد.
قزلجه گفت: مصاحبهای با تلویزیون اسپان تیوی برزیل درباره مواضع جمهوری اسلامی ایران انجام شد. در پایان سفر، اعضای هیئت در نماز جمعه شهر برازیلیا در مرکز اسلامی این شهر شرکت کردند و پس از نماز با امام جمعه و برخی دیپلماتهای کشورهای اسلامی از جمله سفرای عربستان، ترکیه، سودان و دیگر کشورها دیدار کردند.
وی در پایان تأکید کرد: حس همگرایی جدیدی در میان کشورهای اسلامی بهویژه در منطقه در حال شکلگیری است که امیدواریم به صلح و آرامش بینجامد. این همگرایی در رفتار و برخورد دیپلماتها نیز مشهود بود.