اگر دائم چرت می‌زنید حتما به پزشک مراجعه کنید

تحقیقات نشان می‌دهد خواب ناکافی با بیماری‌هایی نظیر دیابت، سکته و فشار خون بالا در ارتباط است. همچنین تمرکز پایین در محل کار یا چرت‌ زدن‌های ناگهانی در موقعیت‌های غیرمنتظره، زنگ خطری برای مشکلات عمیق‌تر است.

به گزارش تجارت ایده آل؛ بسیاری از افراد، کسالت بعدازظهر را بخشی طبیعی از زندگی مدرن می‌دانند، اما خواب‌آلودگی مداوم در طول روز ممکن است نشانه‌ای از مشکلات جدی‌تری باشد که در صورت نادیده گرفتن، به مرور زمان وخیم‌تر خواهند شد. پزشکان تأکید دارند که تکرار خمیازه و چرت زدن‌های ناگهانی می‌تواند نشانه‌ای از کمبود خواب جدی باشد.

این موضوع را دکتر اریک اولسن، رئیس آکادمی پزشکی خواب آمریکا و متخصص ریه در کلینیک مایو واقع در روچستر مینه‌سوتا، در مقاله ای به روشنی بیان شده است.

دکتر اولسن و همکارانش هشدار می‌دهند که نداشتن خواب کافی می‌تواند به مشکلات مزمن جسمی و خطرات جدی برای سلامتی منجر شود.

او می‌گوید: «خواب‌آلودگی یک نگرانی بزرگ بهداشتی است با پیامدهای گسترده.» تحقیقات نشان می‌دهد خواب ناکافی (کمتر از ۷ تا ۸ ساعت خواب باکیفیت) با بیماری‌هایی نظیر دیابت، سکته و فشار خون بالا در ارتباط است. همچنین تمرکز پایین در محل کار یا چرت‌ زدن‌های ناگهانی در موقعیت‌های غیرمنتظره، زنگ خطری برای مشکلات عمیق‌تر است.

خطرات ایمنی نیز در پی خواب‌آلودگی روزانه افزایش میابد. به‌طور مثال، حدود ۱۰۰هزار تصادف رانندگی در سال در اثر چرت زدن رانندگان گزارش شده است. حتی خواب‌های بسیار کوتاه (microsleeps) نیز هنگام رانندگی یا کار با ماشین‌آلات سنگین، می‌توانند فاجعه‌بار باشند.

دکتر «ایندرا گاواتولا»، استاد پزشکی خواب در دانشگاه پنسیلوانیا می‌گوید: «تحقیقات نشان می‌دهد که در کم‌خوابی مزمن، فرد دیگر قادر به درک دقیق میزان اختلال هوشیاری خود نیست و فکر می‌کند حالش خوب است، در حالی که نیست.»

از سوی دیگر، پژوهش‌ها نشان می‌دهد خمیازه کشیدن می‌تواند نوعی واکنش اجتماعی باشد که سطح هوشیاری را بالا می‌برد. مطالعه‌ای از دانشگاه پلی‌تکنیک ایالت نیویورک به رهبری اندرو گالوپ نشان داد که تماشای خمیازه دیگران، سرعت تشخیص تصاویر تهدیدآمیز را افزایش می‌دهد؛ هرچند تاثیری بر تشخیص تصاویر بی‌خطر نداشت.

پزشکان همچنین به اختلالاتی مانند آپنه خواب، سندرم پای بی‌قرار و بی‌خوابی مشکوک می‌شوند. داروهایی که خواب را مختل می‌کنند نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند.

عوامل دیگری مانند مصرف کافئین در شب یا نوشیدن الکل پیش از خواب نیز می‌تواند کیفیت خواب را کاهش دهد. همچنین بسیاری از متخصصان هشدار می‌دهند که مصرف ماری‌جوانا یا سایر مواد مخدر، باعث افت کیفیت خواب می‌شود.

ایجاد روتین‌های منظم پیش از خواب، پرهیز از صفحه‌نمایش‌ها و وعده‌های سنگین شبانه و ایجاد محیط خواب آرام و تاریک، می‌تواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند. ورزش منظم نیز به تنظیم ریتم طبیعی بدن کمک می‌کند.

منبع: اطلاعات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا