اولویتهای کشاورزی خوزستان زمینه ساز توسعه اقتصادی هستند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان اجرایی شدن فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، طرح زراعت چوب، تکمیل زنجیرههای ارزش خرما و شیلات، کشت گلخانهای و آبیاریهای زیر سطحی را از جمله اولویت مصوب شده کشاورزی خوزستان برشمرد و این اولویتها را عامل تحول و توسعه اقتصادی استان عنوان کرد.
به گزارش گروه بازار پارسینه،محمد راضی جلالی روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با حضور سید مجید موسوی، مدیر کل استانهای وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه طرح ۵۵۰ هزار هکتاری از مهمترین اولویتهای کشاورزی استان به شمار میرود گفت: برای توسعه و عملیاتی شدن فاز دوم این طرح اعتبار خوبی در سفر ریاست جمهوری در نظر گرفته شده است که ۳۰ همت از واگذاری ۲۰ درصد سهم دولت در نیشکر و ۵۰ همت از فاینانس به خود اختصاص خواهد داد.
وی به پیگیری طرح زراعت چوب در بستر ۲۹۰ هزار هکتاری و کشت گلخانه به عنوان ۲ طرح مهم اشاره کرد و گفت: بیش از ۲۰۰ هکتار طرح آبیاری زیر سطحی به صورت آزمایشی در برخی مجموعههای نیشکر انجام شده که به یاری خداوند نتایج خوبی در پی خواهد داشت.
معاون استاندار با بیان اینکه کشاورزی باید از جنس مردم و برای مردم باشد توضیح داد: ارتباط بین مجموعههای مدیریتی حلقه ترویج کشاورزی با مجموعه کشاورزان باید تقویت شود.
خوزستان در خط مقدم جبهه اقتصادی
رییس پیشین سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز با بیان اینکه خوزستان در سالیان گذشته در جنگ تحمیلی و اکنون در زمینه اقتصاد کشور در خط مقدم قرار دارد گفت: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری باید تلاش کنیم حداکثر نیاز استان و کشور تامین و تولید شود.
رحمتاله پریچهر با اشاره به اینکه خوزستان همچنان قطب اول کشاورزی کشور است توضیح داد: خدمت در خوزستان یک افتخار است و امید است همه تلاشهای به تولید بیشتر بیانجامد.
وی بر توجه ویژه مدیریت استان به حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: استاندار خوزستان کشاورزی را محور توسعه میداند از این رو با پیگیریهای موثر وی، فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اجرایی میشود که نوید بخش خوبی برای حوزه کشاورزی استان خواهد بود.
پریچهر طرح زراعت چوب را دیگر برنامه مهم استان در حوزه کشاورزی خواند و گفت: اجرایی شدن کامل این طرح میتواند چهره اقتصاد استان را متحول کند.
تشکلهای کشاورزی خانه اول من هستند
سرپرست جدید سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز اظهار کرد: تشکلهای کشاورزی خانه اول من هستند و راهکارهای توسعه و تقویت کشاورزی در استان را پیگیری میکنیم.
مجید نبیپور به تقویت تشکلهای کشاورزی، کشاورزان و فعالان این حوزه تاکید کرد
وی بیان کرد: به عنوان یک فیزیولوژیست راهکارهای و ابزار تولید را میدانم اما مدیریت نیرو و منابع در سازمان جهاد کشاورزی بسیار مهم و ضروری است و تلاش ما این است به دور از حواشی در حوزه مدیریتی با استفاده از امکانات موجود افراد کارشناس و متخصص در این حوزه را تربیت کنیم که هم منافع سازمان و آینده سازمان تامین شود.
سرپرست جدید سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: دوست دارم کشاورزان وخانواده کشاورزان من را از خودشان بدانند و براساس برنامهها و اقدامات صورت گرفته از سازمان حمایت کنند.
وی بیان کرد: وی در ادامه به دلایل افزایش و کاهش تولید، نظامهای بهرهبرداری، کارکرد سازمان جهاد کشاورزی در استان، افزایش سطح کشت، آبیاری تکمیلی در اراضی دیم، افزایش عملکرد در واحد سطح، طرح مزارع آزمایشی براساس اقلیمهای مختلف در هر شهرستان، کاهش تلفات پس از برداشت و…پرداخت و برنامه خود در حوزههای مختلف را به صورت مختصر ارایه داد.
در پایان این نشست با حضور سید مجید موسوی، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر هماهنگی امور استانهای وزارت جهاد کشاورزی از “رحمتاله پریچهر”، رییس سازمان جهادکشاورزی استان خوزستان قدردانی و “مجید نبیپور” به عنوان سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان معرفی شد.
به گزارش ایرنا خوزستان با دارا بودن یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار اراضی به عنوان قطب کشاورزی کشور مطرح است از این میزان اراضی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار استان اراضی آبی و حدود ۳۰۰ هزار هکتار نیز در دسته اراضی دیم به شمار می روند.
خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات زراعی، باغی، دام، آبزیپروری، عسل و فرآوردههای لبنی معادل ۱۴درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور را تولید میکند که از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.