انفجار بی‌رحمانه قیمت کالاهای اساسی رسماً تایید شد

مرکز آمار ایران گزارش داد که در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، از میان ۵۳ قلم کالای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور، قیمت ۳۲ قلم با افزایش سالانه‌ای بالاتر از نرخ تورم نقطه‌ای ۳۸.۴ درصد مواجه شده است. این گزارش جزئیات تغییرات قیمت در گروه‌های مختلف کالاهای خوراکی را نشان می‌دهد.

به گزارش تجارت ایده‌آل، در گروه نان و غلات، برنج ایرانی با ۹.۱ درصد و شیرینی خشک و رشته آش هر کدام با ۲.۶ درصد، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل تجربه کردند.

گوشت قرمز و سفید: کنسرو ماهی گران شد، مرغ ارزان‌تر شد

در بخش گوشت و فرآورده‌های آن، کنسرو ماهی با ۱.۳ درصد افزایش قیمت، صدرنشین گرانی بود، در حالی که قیمت مرغ ماشینی با کاهش ۶.۱ درصدی روبه‌رو شد.

لبنیات و روغن: شیرخشک رکورددار افزایش قیمت

در گروه لبنیات، تخم‌مرغ و روغن، شیرخشک با ۸ درصد، دوغ پاستوریزه با ۴.۴ درصد و روغن نباتی جامد با ۴.۳ درصد بیشترین افزایش قیمت را داشتند. در مقابل، تخم‌مرغ با کاهش ۱۱.۳ درصدی، بیشترین افت قیمت را ثبت کرد.

میوه و خشکبار: لیموترش و انار در اوج گرانی

در گروه میوه و خشکبار، لیموترش با ۲۶.۱ درصد، انار با ۲۳.۴ درصد و سیب با ۱۰.۹ درصد بیشترین افزایش قیمت را داشتند، اما هندوانه با کاهش ۲۵.۶ درصدی ارزان‌ترین میوه این گروه بود.

سبزیجات و حبوبات: لوبیا چیتی گران‌ترین، خیار ارزان‌تر

در بخش سبزیجات و حبوبات، لوبیا چیتی با ۲۱.۹ درصد، لوبیا قرمز با ۸.۷ درصد و لپه با ۶.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند. در مقابل، خیار با ۱۹ درصد، سیب‌زمینی با ۱۵.۴ درصد و پیاز با ۱۵ درصد کاهش قیمت داشتند.

قند، شکر و آشامیدنی‌ها: شکر و قند در مسیر گرانی

در گروه قند، شکر و آشامیدنی‌ها، شکر با ۷.۴ درصد، قند با ۷ درصد و چای خارجی بسته‌ای با ۶.۵ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل ثبت کردند.

تورم

تورم-۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا