انتظارات کارگران از مذاکرات مزدی

تا امروز دو جلسه کمیته مزد و یک نشست شورای عالی کار برای بررسی دستمزد ۱۴۰۴ برگزار شده، اما مذاکرات مزدی در این شورا اغلب به نفع کارگران پیش نمی‌رود.

به گزارش تجارت ایده آل، سال گذشته، نمایندگان کارگری شورای عالی کار به نشانه اعتراض به روند تصویب مزد ۱۴۰۳، جلسه را ترک کردند و دستمزد به رغم مخالفت آن‌ها و بدون امضای آنان، با رای‌گیری به تصویب رسید. این موضوع سوالاتی را درباره تغییرات در رویکرد دولت در مذاکرات مزدی به وجود آورده است.

انتظارات کارگران از دولت

احسان سهرابی، فعال کارگری، از دولت خواسته است که در تعیین دستمزد ۱۴۰۴ به مولفه‌های قانونی همچون تورم و سبد معیشت توجه کند و به نمایندگان کارگری احترام بگذارد. او بر این باور است که اگر دولت قصد دارد وضعیت معیشتی کارگران را بهبود بخشد، باید در مذاکرات مزدی به خواسته‌های آنان پاسخ دهد.

پایبندی به مذاکرات برابر

سهرابی همچنین تاکید کرد که دولت و کارفرمایان نباید فکر کنند با نادیده گرفتن نمایندگان کارگری، پیروزی در مذاکرات مزدی خواهند داشت. او افزود که دستمزد پایین تبعات اجتماعی منفی، مانند افزایش بزهکاری و مشکلات اقتصادی برای جامعه خواهد داشت.

تاثیر دستمزد بر جامعه

این فعال کارگری هشدار داد که تبعات دستمزد ناکافی به کل جامعه تحمیل می‌شود و می‌تواند منجر به فروپاشی خانواده‌ها، افزایش نرخ بزهکاری و مهاجرت شود. همچنین، حضور نمایندگان دادگستری در جلسات مزدی برای آگاهی از تبعات اجتماعی این تصمیمات ضروری است.

مدیریت تورم و قدرت خرید کارگران

سهرابی در پایان یادآور شد که پس از تعیین دستمزد، دولت باید به مدیریت بازار و کنترل تورم بپردازد، چرا که افزایش دستمزد بدون کنترل قیمت‌ها تاثیری در بهبود وضعیت کارگران نخواهد داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا