امضای یادداشت تفاهم همکاری های توسعه ای بین ایران و چین
مجمع همکاریهای توسعهای کشورهای حاشیه اقیانوس هند و چین با حضور معاون وزیر اقتصاد کشورمان برگزار شد؛ در حاشیه این اجلاس یادداشت تفاهم همکاری بین ایران و چین درباره همکاریهای توسعهای به امضا رسید.
به گزارش تجارت ایده آل، سومین مجمع همکاریهای توسعهای کشورهای حاشیه اقیانوس هند و چین طی روزهای ۲۵ و ۲۶ آذرماه در شهر کونمینگ استان یوننان جمهوری خلق چین با حضور مقامات بیش از ۲۰ کشور حاشیه اقیانوس هند با مشارکت هیأت سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران به ریاست ابوالفضل کودهیی معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیسکل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران برگزار شد.
کودهیی در حاشیه این اجلاس با معاون آژانس همکاریهای توسعه بینالمللی چین دیدار و گفتوگو کرد، زمینههای افزایش مبادلات اقتصادی بهویژه اجرای پروژه در کشورمان نیز از طریق منابع مربوط به صندوق جنوب – جنوب و ابتکار توسعه جهانی چین در این دیدار مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین در این ملاقات ضمن اعلام تأیید اجرای دو پروژه در کشورمان، یادداشت تفاهم همکاری بین دو کشور به امضا رسید.
باتوجهبه امکان تأمین مالی برخی از پروژههای کشورمان از طریق مناسب در دسترس صندوق جنوب – جنوب و ابتکار توسعه چین، توافق شد تا دو پروژه کشورمان از طریق منابع مذکور تأمین و اجرایی شوند. فرایند اجراییشدن این پروژهها با امضای یادداشت تفاهم مذکور آغاز شد.
همچنین کودهیی بهعنوان یکی از سخنرانان مدعو مجمع مذکور، ضمن تبیین بسترهای همکاری دوجانبه و چندجانبه بین کشورهای حاشیه اقیانوس هند و چین، پیشنهاداتی را برای سرمایهگذاری مشترک، توجه به اقتصاد دریا محور، ظرفیتهای اقتصاد آبی و فناوریهای جدید برای بهره مندی بهتر از فرصتهای همکاری و افزایش مبادلات منطقهای ارائه کرد.
لازم به ذکر است ابتکار توسعه جهانی در کنار سایر ابتکارات سالهای اخیر دولت چین، از جمله ابتکار کمربند راه، جاده ابریشم دیجیتال، جاده ابریشم سلامت و ابتکار امنیت جهانی باعث شده بستر مناسبی برای ایفای نقش منطقهای و تعریف منافع و پروژههای مشترک بین کشورمان با کشورهای منطقه و چین فراهم شود.
براساس گزارش وزارت اقتصاد، در این اجلاس باتوجهبه حضور معاونین وزرای کشورهای پاکستان، بنگلادش، تایلند و همچنین حضور معاون بانک سرمایهگذاری زیرساخت آسیا ملاقاتهای دوجانبه نیز برگزار و ظرفیتهای همکاری دوجانبه و چندجانبه در بستر همکاری اقیانوس آرام مورد بررسی قرار گرفت.