![](https://tejarateideal.ir/wp-content/uploads/2025/01/مسکن3-780x470.jpg)
افزایش قیمت شدید خانه از این تاریخ
فرشید ایلاتی، کارشناس بازار مسکن، کاهش معاملات و ادامه رکود در بازار را ناشی از کاهش قدرت خرید مردم، نوسانات اقتصادی و افزایش هزینههای ساخت و ساز دانسته است.
به گزارش تجارت ایدهآل، فرشید ایلاتی، کارشناس بازار مسکن، در خصوص وضعیت فعلی بازار و روند معاملات، تاکید کرده است که بازار در حال حاضر به نفع خریداران است. به گفته او، قیمتها به یک ثبات نسبی رسیدهاند و برخی از فروشندگان به دلیل نیاز مالی، حاضر به ارائه تخفیفهای قابل توجه هستند. این شرایط فرصت خوبی را برای افرادی که قصد خرید خانه دارند، فراهم کرده تا بتوانند با قیمتهای بهتری وارد بازار شوند.
ایلاتی همچنین افزود که اگرچه تعداد معاملات نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته، اما در حال حاضر تعداد معاملات در مقایسه با ماههای قبل افزایش یافته است. این افزایش بهویژه در هفتههای اخیر مشاهده شده است، اما همچنان بازار مسکن در رکود به سر میبرد.
عوامل رکود بازار:
وی دلیل این رکود را کاهش قدرت خرید مردم، نوسانات اقتصادی و افزایش هزینههای ساخت و ساز دانسته است که تمایل به خرید مسکن را کاهش دادهاند. در عین حال، برخی کارشناسان معتقدند که با بهبود شرایط اقتصادی و افزایش قدرت خرید مردم، احتمال خروج از رکود و افزایش حجم معاملات وجود دارد.
افزایش معاملات شب عید و تغییر الگوها:
در حالی که هر ساله با نزدیک شدن به نوروز، معمولاً تعداد معاملات مسکن افزایش مییافت، امسال به دلیل رشد نسبی قیمتها، کاهش قدرت متقاضیان و جذابیت بیشتر بازارهای موازی، تردیدهایی در مورد تکرار این رفتار در بازار مسکن وجود دارد. ایلاتی تأکید کرده که با وجود افزایش معاملات در هفتههای اخیر، تعداد کل معاملات نسبت به سالهای قبل کاهش داشته و رکود بازار همچنان ادامه دارد.
پیشبینی قیمتها در سال آینده:
ایلاتی پیشبینی کرده که پس از تعطیلات نوروز، شرایط بازار مسکن کمی متفاوت خواهد شد و احتمالاً با افزایش قیمتها روبهرو خواهیم بود. او دلیل این پیشبینی را اصلاح فاصله بین قیمت مسکن و نرخ ارز دانسته و گفته است که این اصلاح ممکن است باعث افزایش قیمت مسکن در سال آینده شود.
اهمیت پروانههای ساخت:
فرشید ایلاتی همچنین به اهمیت صدور پروانههای ساختمانی اشاره کرده و گفت که در حال حاضر روند صدور پروانهها نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. به عقیده او، این موضوع مهمتر از تعداد معاملات است، چرا که تقویت حوزه ساختوساز و عرضه واحدهای نوساز به بازار میتواند مشوقی برای فروش و افزایش معاملات باشد. او تاکید کرد که در حال حاضر روند نزولی صدور پروانهها، سیگنال مثبتی به بازار نمیدهد و نیاز است که دولت اقداماتی را برای تحریک عرضه مسکن انجام دهد.
نتیجهگیری:
در نهایت، ایلاتی خواستار توجه بیشتر به تقویت قدرت خرید مسکن و افزایش عرضه آن شد تا بازار مسکن از رکود فعلی خارج شده و رونق یابد.