اعلام زمان و جزئیات برگزاری آزمون عملی کنکور هنر

جزییات آزمون عملی و طراحی رشته‌های تحصیلی پذیرش با آزمون گروه آزمایشی هنر در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ اعلام شد.

به گزارش اقتصاد ایران، به دنبال اطلاعیه مورخ ۱۲ تیرماه ۱۴۰۳ درباره آزمون عملی رشته‌های تحصیلی گروه آزمایشی هنر در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳، زمان، محل برگزاری و وسایل مورد نیاز آزمون عملی این رشته‌ها اعلام شد.

پرینت کارت برای متقاضیان رشته‌های دارای آزمون عملی، ۴۸ ساعت قبل از روز برگزاری آزمون هر رشته از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور قابل دریافت است. «همراه داشتن کارتِ آزمون» و «کارت ملّی یا شناسنامه» در جلسه آزمون عملی الزامی است.
الف- آهنگ‌سازی، ادبیات نمایشی، بازیگری، طراحی صحنه، نمایش عروسکی، سینما، مجسمه‌سازی، عکاسی، نوازندگی موسیقی ایرانی (۱- تار، ۲- سه‌تار، ۳- عود، ۴- نی، ۵- قانون، ۶- قیچک، ۷- سنتور، ۸- کمانچه) و نوازندگی موسیقی جهانی (۱- سازهای بادی چوبی، ۲- سازهای بادی برنجی، ۳- سازهای‌زهی (ویلن، ویولا، ویلن سل، کنترباس)، ۴- پیانو، ۵- گیتار):
۱- متقاضیان آزمون عملی در رشته‌های آهنگ‌سازی، نوازندگی موسیقی جهانی، نوازندگی موسیقی ایرانی، ادبیات نمایشی، بازیگری، طراحی صحنه، نمایش عروسکی و سینما لازم است برای دریافت نوبت، از ساعتِ ۷:۳۰ صبحِ روزِ آزمون در حوزه برگزاری آزمون حضور داشته باشند.

داوطلبان لازم است برای انجام مصاحبه، یک روز کامل را در نظر بگیرند و برنامه دیگری را در روز مصاحبه خود هماهنگ نکرده و از آوردن افراد همراه به حوزه آزمون خودداری کنند. آزمون عملی این رشته‌ها منحصراً در شهر تهران برگزار می‌شود.

رشته مجسمه سازی

رشته‌های ادبیات نمایشی، بازیگری و طراحی صحنه

رشته‌های نمایش عروسکی، سینما

رشته عکاسی

رشته‌های موسیقی (نوازندگی موسیقی ایرانی و نوازندگی موسیقی جهانی)

مواد امتحانی هر رشته

۲- مواد امتحانی و وسائل مورد نیاز داوطلبان رشته‌های مندرج در بند «الف» به شرح ذیل است:

رشته مجسمه‌سازی:

آزمون در دو مرحله طراحی و حجم‌سازی برگزار می‌شود. حضور داوطلبان در هر دو مرحله اجباری و عدم شرکت در یکی از آزمون‌ها به منزله انصراف و غیبت در آزمون تلقی خواهد شد.

ضروری است تخته شاسی در قطع A۳، مداد B۴، پاک کن و مدادتراش، کاتر و خط کش فلزی ۳۰ سانتی، ۵ برگ کاغذ سفید برای تمرین، در جلسه آزمون همراه داشته باشند. استفاده از تلفن همراه حین برگزاری آزمون تحت هر عنوان ممنوع است. به منظور جلوگیری از ازدحام، از آوردن همراه خودداری نمایند. حضور داوطلبان در حوزه نیم ساعت قبل از زمان اعلام شده ضروری است.

رشته عکاسی:

ضروری است داوطلبان مدارک زیر را به همراه داشته باشند: حضور نیم ساعت قبل از زمان تعیین شده در حوزه مربوط الزامی است.

• رزومه فعالیت‌های عکاسی و هنری (متکی بر مدارک و گواهی‌های مربوطه).

• ارائه آثار عکاسی پورتفولیو (Portfolio) ضبط شده بر روی گوشی (تلفن همراه)، لپ تاپ شخصی یا پرینت بر روی کاغذ معمولی.

داوطلبان در صورتی که سابقه فعالیت هنری و ادبی دارند، مدارک ذیل را با توجه به عنوان رشته در جلسه آزمون همراه داشته باشند:

رشته طراحی صحنه:

۱- بروشور یا پوستر فعالیت‌های هنری ۲- اصل آثار هنری مرتبط مانند طراحی، اسکیس، ماکت، پوستر، بروشور و … (توضیح: متقاضیان این رشته برای بخش آزمون مهارت‌های عملی (طراحی) باید ابزار مورد نیاز خود همچون مداد رنگی، خودنویس، ماژیک و… را همراه داشته باشند.).

رشته ادبیات نمایشی:

۱- بروشور یا پوستر فعالیت‌های هنری، ۲- اصل کتاب، نمایشنامه، داستان، نقد، یادداشت و مقاله در حوزه هنرهای نمایشی.

رشته بازیگری:

۱- بروشور یا پوستر فعالیت‌های هنری ۲- آماده داشتن قطعه‌ای برای اجرای بازیگری.

رشته نمایش عروسکی:

۱- بروشور یا پوستر فعالیت‌های هنری ۲- اصل آثار هنری در زمینه نمایش عروسکی.

رشته سینما:

۱- بروشور یا پوستر فعالیت‌های هنری و اصل یا فایل عکس از حضور متقاضی در پشت صحنه تولید (در صورت حضور در تولید) ۲- فایل فیلم یا آثار مشابه در حوزه سینما، عکاسی، فوتورمان و… بر روی فلش‌مموری (فایل ویدئوها باید با در قالب mkv یا mp۴ و با codec: H.۲۶۴ به طور استاندارد و قابل اجرا روی سیستم عامل ویندوز باشد.) ۳- اصل آثار مکتوب از جمله فیلمنامه، نقد، یادداشت و مقاله سینمائی.

داوطلبان لازم است برای انجام مصاحبه، یک روز کامل را در نظر بگیرند و برنامه دیگری را در روز مصاحبه خود هماهنگ نکنند. هر دو آزمون داوطلبانی که در دو رشته ثبت‌نام کرده اند نیز در یک روز برگزار خواهد شد.

رشته آهنگ‌سازی:

آزمون در ۳ بخش برگزار خواهد شد:

بخش اول: هارمونی به صورت کتبی شامل یک سوال باس شماره گذاری شده تا پایان آکوردهای هفتم (اعم از دومینانت، فرعی و ثانوی)، سازشناسی ایرانی و جهانی به صورت کتبی شامل ۱۵ سوال چهارگزینه ای.

بخش دوم: سرایش (خواندن ملودی درگام‌های ماژور و مینور)، ریتم خوانی (متر ترکیبی و ساده)، شنوایی (تشخیص فواصل ملودیک و هارمونیک).

بخش سوم: پیانو: اجرای تنها یک قطعه از رپرتوار استاندارد یکی از دوره¬های باروک، کلاسیک و رمانتیک یا مدرن، آهنگ‌سازی: ارائه پارتیتور و اجرای یک تم و دو واریاسیون به سبک دلخواه برای پیانو که از قبل توسط داوطلب ساخته شده است. ضمناً جهت تعیین نوبت در روز برگزاری آزمون داوطلبان از ساعت ۷:۳۰ در محل حوزه حضور داشته باشند.

رشته نوازندگی موسیقی جهانی:

آزمون در ۲ بخش برگزار خواهد شد:

بخش اول: سُرایش (خواندن ملودی در گام‌های ماژور و مینور)، ریتم خوانی (متر ترکیبی و ساده)، شنوایی (تشخیص فواصل ملودیک و هارمونیک).

بخش دوم: اجرای پیانو یا گیتار کلاسیک یا یکی از سازهای ارکستر سمفونیک (به غیر از سازهای کوبه‌ای)، اجرای سه قطعه از دوره‌های باروک، کلاسیک و رومانتیک و از این سه دوره انتخاب و اجرای یک اتود و یک قطعه به فرم سونات الزامی است، همراهی پیانو برای داوطلبان غیر از پیانو و گیتار الزامی است (تأمین نوازنده پیانوی همراهی‌کننده بر عهده داوطلب است)، دِشیفراژ (برای سازهای پیانو و گیتار اجرای یک قطعه به صورت دِشیفر الزامی است) – نوازندگان پیانو و گیتار ملزم به اجرای رپرتوار (دوره‌های باروک، کلاسیک و رومانتیک)، از حفظ (بدون استفاده از نُت) هستند. ضمناً جهت تعیین نوبت در روز برگزاری آزمون داوطلبان از ساعت ۷:۳۰ در محل حوزه حضور داشته باشند.

رشته نوازندگی موسیقی ایرانی:

آزمون در ۲ بخش برگزار خواهد شد:

بخش اول: سرایش و شنوایی (خواندن ملودی درگام‌های ماژور، خواندن ملودی مینور یا مدهای ایرانی)، ریتم‌خوانی (متر ترکیبی و ساده)، شنوایی (تشخیص فواصل ملودیک).

بخش دوم: اجرای یکی از سازهای موسیقی سنتی ایرانی (تار، سه‌تار، سنتور، نی، کمانچه، قانون، عود و قیچک)، اجرای یک دستگاه و دو آواز (یا دو دستگاه) از حفظ و به انتخاب داوطلب (از یکی از ردیف‌های میرزاعبدالله، آقا حسینقلی، علی‌اکبر شهنازی، ابوالحسن صبا، عبدالله دوامی و موسی معروفی)، اجرای دو قطعه ضربی (بدون کلام) از رپرتوار موسیقی کلاسیک ایرانی از حفظ. ضمناً جهت تعیین نوبت در روز برگزاری آزمون داوطلبان از ساعت ۷:۳۰ در محل حوزه حضور داشته باشند.

ب – رشته‌های تحصیلی نقاشی، ارتباط تصویری، طراحی پارچه، طراحی لباس، گرافیک، طراحی صنعتی و کتاب آرایی:

آزمون برای همه داوطلبان رشته‌های تحصیلی نقاشی، ارتباط تصویری، طراحی پارچه، طراحی لباس، گرافیک، طراحی-صنعتی و کتاب آرایی در روز جمعه ۲۶ مردادماه ۱۴۰۳ در ۱۴ شهر به شرح جدول شماره ۱ برگزار خواهد شد.

فرآیند برگزاری آزمون رشته‌های نقاشی، ارتباط تصویری، طراحی پارچه، طراحی لباس و گرافیک نوبت صبح جمعه ۲۶ مردادماه ۱۴۰۳ ساعت ۸:۰۰ صبح و آزمون رشته‌های طراحی صنعتی و کتاب آرایی بعدازظهر روز جمعه ۲۶ مردادماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۳۰ بعدازظهر شروع خواهد شد. داوطلبان باید نیم ساعت قبل از شروع فرآیند آزمون در حوزه امتحانی خود حاضر باشند.

کارت شرکت در آزمون داوطلبان این رشته‌ها از چهارشنبه ۲۴ مرداد تا پنجشنبه ۲۵ مرداد از طریق درگاه اطلاع رسانی سازمان ملی سنجش قابل پرینت خواهد بود.

داوطلبان در صورت مشاهده مغایرت و یا اشکال در کارت شرکت در آزمون، می‌توانند در روز پنجشنبه ۲۵ مرداد صبح از ساعت ۸:۰۰ تا ۱۲:۰۰ و بعدازظهر از ساعت ۱۴:۰۰ تا ۱۸:۰۰ به نماینده رفع نقص این سازمان مستقر در واحدهای رفع نقص کارت شرکت در آزمون مندرج در جدول شماره ۲ مراجعه کنند. آدرس موسسه محل برگزاری آزمون متقاضیان، در کارت شرکت در آزمون عملی آنان مشخص و درج شده است.

جدول شماره ۲: محل تشکیل واحد رفع نقص کارت شرکت در آزمون عملی با توجه به استان محل اقامت مندرج در جدول شماره ۱

تعداد سؤال، زمان پاسخ گویی و وسائل مورد نیاز داوطلبان رشته‌های مندرج در بند «ب» به شرح ذیل است:

رشته‌های نقاشی، ارتباط تصویری، گرافیک، طراحی پارچه و طراحی لباس:

در جلسه امتحان به هر داوطلب یک دفترچه شامل یک سؤال طراحی داده خواهد شد و داوطلبان باید در همان دفترچه موضوع خواسته شده را طراحی کنند. مدت زمان اجرای طرح ۲۱۰ دقیقه است.

طراحی‌های مقدماتی و اتودهای اولیه ارزیابی می‌شود.

وسایل مورد نیاز: تخته شاسی به ابعاد ۳A، مدادهای (رنگی، سیاه، طراحی و اتود) پر رنگ و نرم، پاک‌کن، تراش، خط کش، گونیای کوچک، پرگار، گیره‌های کاغذی.

رشته طراحی صنعتی:

در جلسه امتحان به هر داوطلب دو دفترچه سؤال تحویل داده می‌شود:

الف) دفترچه تستی دارای ۳۰ سؤال که داوطلب باید در مدت ۳۰ دقیقه در پاسخنامه به سؤالات پاسخ دهد. (آزمون نمره منفی دارد)

ب) دفترچه تشریحی (پروژه تشریحی- عملی) دارای ۸ سؤال که داوطلب باید در مدت ۱۸۰ دقیقه در دفترچه به سؤالات پاسخ دهد.

مدت زمان کل اجرای آزمون‌ها (تستی و تشریحی عملی) ۲۱۰ دقیقه است.

وسایل مورد نیاز: تخته‌شاسی به ابعاد ۳A، مدادهای (رنگی، سیاه، طراحی و اتود) پررنگ و نرم، پاک‌کن، تراش، خط‌کش، گونیای کوچک، پرگار و گیره‌های کاغذی.

رشته کتاب آرایی:

در جلسه امتحان به هر داوطلب یک دفترچه شامل ۲ سؤال داده می‌شود که داوطلب باید در مدت ۲۱۰ دقیقه در همان دفترچه به سؤالات پاسخ دهد.

– طراحی‌های مقدماتی و اتودهای اولیه ارزیابی می‌شود.

– وسایل مورد نیاز: خودکار، مداد و پاکن نرم، تراش، تخته‌شاسی به ابعاد A۳، مدادهای طراحی

از الصاق هر گونه کاغذ، کاغذ پوستی و غیره به کار عملی خودداری نمایید. هرگونه کولاژ کردن، چسباندن و نصب کردن مصالح متفرقه بر روی پروژه عملی یا تشریحی ممنوع است.

ضوابط و نکات کلی برای همه متقاضیان رشته‌های مندرج در بند «ب»:

۱- همه متقاضیان باید در زمان مقرر در آزمون تشریحی یا عملی رشته یا رشته‌های تحصیلی مورد علاقه خود شرکت نمایند. بدیهی است آزمون‌های عملی و طراحی و درس تخصصی هر رشته قابل تمدید، تکرار یا برگزاری آن بصورت انفرادی برای هیچ متقاضی و تحت هیچ شرایطی میسر نیست.

۲- هیچ یک از متقاضیان اجازه آوردن وسایل اضافی اعم از کتاب، جزوه، تلفن همراه، پیجر، نت بوک و هرگونه وسیله الکترونیکی مجهز به دوربین فیلمبرداری یا عکسبرداری و غیره (به جز موارد خواسته شده در این اطلاعیه) را ندارند.

۳- استفاده از هر گونه کتاب طراحی، کاغذ (به جز آنهایی که در جلسه آزمون به متقاضیان داده خواهد شد)، وسائل رسامی، شابلون، خط کش تصاویر متفرقه در جلسه آزمون ممنوع است.

۴- در حین انجام پروژه، قدم زدن، سرکشی بر روی کار دیگران، هر نوع پرسش و پاسخ و کمک به دیگران مجاز نبوده و در صورت انجام آن به عنوان تقلب محسوب شده و مانع از امتیازدهی می‌شود.

۵- از الصاق هر گونه کاغذ، کاغذ پوستی و غیره به کار عملی خودداری شود.

۶- استفاده از وسایلی نظیر ماژیک، لاک‌های الکلی و تینری، روان نویس، راپید، رنگ‌های پودری و مایع، خودنویس، گراف، آبرنگ، رنگ گواش، مرکب و سایر وسایل مشابه خودداری شود.

۷- هرگونه کولاژ کردن، چسباندن و نصب کردن مصالح متفرقه بر روی پروژه عملی یا تشریحی ممنوع است.

۸- لازم به تاکید است همراه داشتن هرگونه وسیله الکترونیکی مجهز به دوربین فیلم برداری و یا عکس‌برداری، نوت‌بوک، تلفن همراه، ساعت هوشمند و هرگونه وسایل هوشمند حتی به صورت خاموش و میز نور سیار در جلسه آزمون تخلف محسوب شده و با متخلفین طبق قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم آزمون‌های سراسری رفتار خواهد شد. ضمناً از آوردن وسایل اضافی از جمله ماشین حساب، کیف دستی، ساک دستی، کتاب، جزوه و … در جلسه آزمون خودداری شود.

منبع: مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا