استعفای رئیس مجمع جهانی اقتصاد

کلاوس شواب از سمت ریاست مجمع جهانی اقتصاد (WEF) کناره‌گیری کرد.

به گزارش تجارت ایده‌آل،  کلاوس شواب از سمت ریاست مجمع جهانی اقتصاد (WEF) کناره‌گیری کرد و به بیش از پنج دهه رهبری سازمانی که خود در سال ۱۹۷۱ بنیان نهاده بود، پایان داد.

این مجمع که به‌واسطه‌ی گردهمایی سالانه‌ی رهبران سیاسی و اقتصادی جهان در اقامتگاه کوهستانی داووس در سوئیس شناخته می‌شود، همراه با بنیان‌گذارش، به نمادی از جهانی‌سازی تبدیل شده بود.

مجمع جهانی اقتصاد تصمیم کناره‌گیری شواب را که امسال ۸۷ ساله شد، روز دوشنبه، یک روز پس از جلسه فوق‌العاده هیئت‌مدیره اعلام کرد.

خبرگزاری «رویترز» امروز (سه‌شنبه) به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که دولت آلمان پیش‌بینی رشد اقتصادی خود برای سال جاری (۲۰۲۵) را کاهش داده است.

وی در بیانیه‌ای که توسط این مجمع منتشر شد، به هیئت‌مدیره گفت: با توجه به اعلام اخیرم و با ورود به هشتادوهشتمین سال زندگی‌ام، تصمیم گرفتم فوراً از سمت ریاست و عضویت در هیئت امنای این مجمع کناره‌گیری کنم.

شواب که یک مهندس متولد آلمان و اقتصاددان است، گفته می‌شود که مجمع جهانی اقتصاد را برای ترویج همکاری میان بخش خصوصی و عمومی و همچنین همگرایی جهانی بنیان‌گذاری کرد.

بر اساس این گزراش، وی در دوران ریاستش، به‌عنوان یکی از مدافعان سرسخت پیوند و وابستگی متقابل جهانی شناخته شد. شواب بر این باور بود که همکاری بین‌المللی برای حل چالش‌های پیچیده‌ای چون تغییرات اقلیمی، نابرابری و اختلالات فناورانه ضروری است.

در پی تشدید جنگ تجاری و اعمال تعرفه‌های جدید آمریکا، هشدارها درباره افزایش بیکاری و رکود صنعتی در انگلیس شدت گرفته است.

در طول سال‌ها، شواب نشست سالانه داووس را به یکی از برجسته‌ترین رویدادهای جهانی بدل کرد. این رویداد باعث شد روستای سوئیسی داووس به بخشی ثابت از تقویم بین‌المللی در ماه ژانویه تبدیل شود، زمانی که رهبران سیاسی، مدیران عامل و چهره‌های سرشناس برای بررسی دستور کار سال پیش رو گرد هم می‌آیند.

در دوران ریاست شواب، مجمع جهانی اقتصاد از نفوذ فزاینده‌ای برخوردار شد، اما هم‌زمان با انتقادهایی نیز مواجه بود. این سازمان به نخبگرا بودن و بی‌توجهی به دغدغه‌های عمومی‌تر متهم شده است.

شواب مدت‌ها پیش از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات سال ۲۰۱۶ و رأی مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا در همان سال، واکنش‌های منفی نسبت به جهانی‌سازی را پیش‌بینی کرده بود.

این دو رویداد به‌طور گسترده نشانه‌هایی از نارضایتی فزاینده از نظام اقتصادی جهانی تلقی شده‌اند.

شواب در مقاله‌ای که در سال ۱۹۹۶ با همکاری دیگران در روزنامه اینترنشنال هرالد تریبیون منتشر کرد، هشدار داد: واکنش‌های منفی فزاینده‌ای نسبت به پیامدهای جهانی‌سازی، به‌ویژه در دموکراسی‌های صنعتی، در حال شکل‌گیری است که می‌تواند تأثیری بسیار مخرب بر فعالیت اقتصادی و ثبات اجتماعی در بسیاری از کشورها داشته باشد.

وی افزود: فضای حاکم بر این دموکراسی‌ها، فضایی از درماندگی و اضطراب است که دلیل ظهور گونه‌ای جدید از سیاستمداران پوپولیست را توضیح می‌دهد.

مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرده است که پیتر برابک-لتماته، مدیرعامل پیشین نستله و نایب‌رئیس کنونی این مجمع، به‌عنوان رئیس موقت منصوب شده است تا روند جست‌وجو برای تعیین جانشین دائمی آغاز شود.

 

1 دیدگاه

  1. چگونه می شود ، سران سه قوه دلار را در جلسه ۱۰۰ هزار تومان به نفع دولت به خِر ملت به بندندو اما در ظاهر چنین کنند ، پس احمق امثال من است که در مجلس نماینده دارد. ویزبت بالا ۶۴ درصد دارو سر به فلک کشیده و اما کارمند ۲۰ درصد ومجلس خاموش گاهاً صدای تک نفر ه بلند است که معروف است یه دست صدا نداره . آیا خود نمایندگان مجلس که سهم هر دفتر ۲۰ میلیون تومان را واقعاً هزینه می کنند ؟ چرا این مبلغ ها را در قالب روابط عمومی مجلس هزینه نمی شود. و…………‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا