ارتباط مستقیم مصرف غذاهای چرب با افزایش سکته مغزی

دانشمندان دریافته‌اند که غذا‌های چرب خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش می‌دهد.

به گزارش تجارت ایده‌آل، دانشمندان آکادمی علوم چین کشف کرده‌اند که رژیم غذایی پرچرب و مصرف غذاهای چرب می‌تواند با تأثیر بر میکروبیوم روده، خطر سکته مغزی را افزایش دهد.

مجله Cell Reports Medicine گزارش می‌دهد که آزمایش‌های انجام شده توسط محققان روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داده است که با افزایش چربی در رژیم غذایی، گونه‌های خاصی از باکتری‌ها که قادر به تولید اسید پالمیتیک (PA) هستند، در روده فعال می‌شوند. این ماده سیستم لخته شدن خون را مختل می‌کند، زیرا به گفته دانشمندان، عملکرد پروتئین APC را که برای رقیق شدن خون مهم است، مهار و همزمان پلاکت‌ها را فعال می‌کند.

این مطالعه تأیید می‌کند که وجود باکتریوئیدز تتایوتائومیکرون، باکتری تولیدکننده اسید پالمیتیک، منجر به انعقاد خون بیش از حد می‌شود، وضعیتی که خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهد.

علاوه بر این، توضیح داده شده است که غذا‌های چرب رشد باکتری کلستریدیوم پرفرنژنس را در روده‌ها افزایش می‌دهند که با افزایش سطح پروتئین فیبرینوژن بر لخته شدن خون تأثیر می‌گذارند. فیبرینوژن معمولاً زخم‌ها را می‌بندد و از خونریزی جلوگیری می‌کند، اما فعالیت بیش از حد آن می‌تواند منجر به تشکیل لخته‌های خون شود.

محققان یک محافظت بالقوه در برابر این خطرات کشف کرده‌اند: یک ترکیب بیوفلاونوئیدی به نام هسپریدین که در مرکبات یافت می‌شود. این ترکیب می‌تواند یکی از مراحل کلیدی فرآیند لخته شدن خون را که شامل فیبرینوژن است، مسدود کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا